Abdülkadir Ergin
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.151
- İsim
- Abdülkadir Ergin
- Başlangıç
- 1984—85
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Tamamen spekülatif olarak düşünüyorum. Acaba cihazdaki yazılım, yeni moda terimle "yapay zeka", yanlış değerlendirme yapıyor olabilir mi?
Takip ettiği kişi ve gölgesini tek ve bütün bir cisim olarak düşünüyor olabilir. Gündoğumu ve batımı saatlerinde gölgeler çok çok uzamışken,
ani sağa ve sola viraj dönüşlerinde sürücünün gölgesi de hızla sağa ve sola yönelip uzayacaktır.
Cihaz, "ula takip ettiğim kişi büyük bir hızla sağa hareket etmeye başladı, hareketi kapsamak için çabuk sen de sağa fırla" diye düşünmüş olabilir mi?
Bence değil abi. Yapay zeka kontrolü de olmaksızın düzensiz bir davranışa giriyor bu alet. Motorlar hızlanıyor, bir yöne doğru eğilip gerisin geri uçuyor. İncelediğim diğer vakalar da bu şekilde. Adam gözlükle manuel kumanda ederken "başımın üzerindeydi" diye anlatıyor. Neo bir anda fly away durumuna girip çok hızlı bir şekilde düzensiz uçarak binalara çarpıyor. Bir başkası bahçede kumandayla kullanırken yine aynı davranışla kızının yüzüne çarpıyor. Cihazı bu duruma sokan nedeni tanımlayan yok henüz. Bu manuel modlarda yapay zeka devrede değil. Eski yazılımlarda daha az görünen bir hata. Pazar günü çıkmadan önce yeni gelen yazılım güncellemesini yükleyerek çıkmıştım, iki kere kaza oluştu. Yeni yazılımlarda stabilite daha da bozuldu bence. Bakalım ilginç bir ekosistemmiş bu dron dünyası da. Merakla kurcalıyorum.