Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Duvardan lastik izini çıkarma

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Tepki
33.784
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar,
Bisikletimin lastiklerini odanın duvarına sürtmemden dolayı duvarda çirkin, siyah lastik izleri oluştu. Bu lastik izlerini tamamen çıkarmak mümkün mü?
Daha önce çıkarabilen forumdaşlarımız var mı?
Bu konuda deneyimli olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Nasıl çıkarttınız?

Scudo
@hamlet2006 Süleyman hocam al bir cif bulaşık süngerine sür iyice yedir duvara ya duvardan olursun yada duvardaki lastik izlerinden. :):):) Ben beyaz gidon bandımda ki siyah yağ lekelerinde denemiştim sonuca inanamadım.

@hamlet2006 Süleyman hocam al bir cif bulaşık süngerine sür iyice yedir duvara ya duvardan olursun yada duvardaki lastik izlerinden. :):):) Ben beyaz gidon bandımda ki siyah yağ lekelerinde denemiştim sonuca inanamadım.
Şimdi korkuttun beni. Duvarda deneyip sonuç almadın mı?
süngerine sür iyice yedir duvara ya duvardan olursun yada duvardaki lastik izlerinden. :):)
Üçüncü bir şık var o da evden kovulmak mı dersin.:krktm:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@hamlet2006 Deneme şansın yoksa akşama hatırlat deneyip resim atayım sana benim de duvarda izler var ama Allah hepinize benim ki gibi eş nasip etsin. :) :)

Benimkide olsun boşver diyor :) Ama ben rahat edemiyorum, sinirimi bozuyor lastik izleri :D İşe yaradıgına göre bende temizliyim bari :D

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Duvarın sıvasina ve boya cinsine bagli. Saten duvar ve plastik boyadan nispeten kolay cikar. Aksi takdirde sonuc alamayabilir veya boyayı deforme edebilirsiniz. Hep aynı yere asıyorsanız lastiklerin geldigi yere farklı ve koyu renk bir bant boyayın veya oraya ahsap/metal bant plaka seklinde şık bir parca vidalamayı dusunebilirsiniz.

Duvarın sıvasina ve boya cinsine bagli. Saten duvar ve plastik boyadan nispeten kolay cikar. Aksi takdirde sonuc alamayabilir veya boyayı deforme edebilirsiniz. Hep aynı yere asıyorsanız lastiklerin geldigi yere farklı ve koyu renk bir bant boyayın veya oraya ahsap/metal bant plaka seklinde şık bir parca vidalamayı dusunebilirsiniz.

Bu çok önemli nokta katılıyorum. Hatta silinebilen duvar boyasıysa işiniz daha kolay. Ben evi aldığımda çocuklar için bu boyayla yaptırdım , birşey çizdiğinde kolayca siliniyor.

Duvardaki lekeleri çıkarmada etkili fazla bastirmamaya özen gösterin.

(link)

• Beğen
Bisikleti eve soktuğumda direk ters çevirip lastikleri ıslak mendille siliyorum. Böylece hem duvar kirlenmiyor hem de lastik yanakları simsiyah durunca daha bir hoşuma gidiyor. Tavsiye ederim.

Bende sık sık holün duvarında iz bırakıyordum fakat izler yok oluyordu,meğer bizim hanım benden sonra siliyormuş,bir gün ceza olsun diye elime ıslak mendil verdi sildim çıktı:acpsnr: artık ustalaştım sürtmüyorum;)

Aspirin ile çıkıyor ben geçen yıl haziranda bisikletimin lastiklerini değiştirdiğinde eski lastiği atmayıp iyice yıkayıp evde saklamıştım. O zaman kuzenimin oğlu da 1 yaşındaydı. Eski lastiğimi arada bir bize misafirliğe geldiğinde kuzenimin oğluna oyuncak diye veriyordum bazende lastiği koridorda yuvarlıyordum o da peşinden emekleyerek (1 ay sonrasında da yürüyerek ve koşarak) kovalıyordu. Lastiği yuvarlarken duvara sürttüğü yerlerde iz oluyordu, Aspirin ile kolayca çıkıyordu.

• Beğen
İlk önce normal silgi ile kabasını alıp kalan kısımları da wd-40 ile hafifçe ıslatılmış bir bez ile silebilirsiniz. Ben çocuğun duvara çizdiklerini (pastel, keçeli kalem, kurşun kalem vb.) bile bu şekilde çıkarıyorum.
Yalnız badana eski ise wd-40 duvarı ilk günkü gibi yapacağından renk farkı olabilir haberiniz olsun. İlk önce görünmeyen ufak bir yerde denemek isteyebilirsiniz.

• Beğen
Herşeyi gördü.:krktm:
Parktayım, bir bank üzerinde oturuyorum yanımda Scott. Gece soğuk ve çetin, yarına Allah kerim.
Reyis bana da çay verseydi bari, gecenin soğuğunda iyi gelirdi. O kadar da şaka yapmıştım halbuysam :hımm:

Geri