Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

"Duyuru" Marmaris Masterlar Yol Yarışı

Serkan TELYAKAR

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Ağustos 2006
Mesaj
857
Tepki
1.479
Şehir
İstanbul-Altunizade
Arkadaşlar gün içerisinde Atilla ATAY'a bildirilen ve bizim de duyduğumuz anda kendisine ilettiğimiz yol yarışındaki %5 lik zaman barajı mevzuatı,Atilla ATAY'ın Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin MÜFTÜOĞLU ve Genel Sekreter Bekir GEZER ile yapmış olduğu görüşme sonrasında %10 olarak netlik kazanmıştır. Bu şekilde uygulanacaktır.

Masterların Bilgisine Duyurulur.
 
Scudo
@cannonfire
vala hella olsun serkan abi size kendi aramızda konuşmaktansa emin müfüt amca ile konuşmak durumu bildirmek daha iyi süper iş yapmışsnız hiç yoktan iydiri he rne kadar yarışamıyor olsamda uzaktan takip ediyoruz işte bizlerde serkan abi helal olsun süperisniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Selami Daban
Serkanım , bu çok iyi bir haber kesinlikle, sizin ve emeklerinizin hepimiz müteşekkiriz, yarışların zorlaşması konusunda hepimiz hem fikiriz, ama bir anda %5 olması zaten çok abartı olmuş, %10 gayet makul bir rakam, tekrar teşekkürler Serkan...
 
%10 a zaten alınacaktı..bende % 15 için asılıyordum..nerdeyse ok'te çıktıydı yani,,sizde %10 a razı olunca yapacak bişey kalmıyor artık geriye,,şu paslaşmayı daha önce yapsaydık..%15'i garantilerdik..neyse sağlık olsun,,sizinde tepki göstermeniz faydalı oldu..yoksa kimsenin gıkı çıkmıyor..ne sunarlarsa razı oluyorlardı..ilginize teşekkürler..Atilla cycling team
 
%5 lik ütopik barajın, daha makul olan %10'a yükseltilmesinde göstermiş olduğu emekten dolayı Atilla Atay'a ve bu konuda emeği geçen diğer arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
 
Yaptığınız görüşme sonrası, yarış sayısının artması hakkında bilgi var mı??

Baraj olayı iyi olmuş.:in:
 
yarışta artsın km de ne güzel olur. yaşlıyız ama ölmedik.
 
%5 lik barajın %10 a çekilmesi yönündeki girişimler gerçekten çok olumlu olmuş, teşekkür ederiz.

Ancak, %20 lik sahip olduğumuz zaman barajı diliminin %10 a inmesi gibi bir durum var nihai olarak ki bu da %100 lük bir hak kaybına tekabül etmektedir. Özellikle orta-alt seviyede çaba gösteren arkadaşlarımız için gerçekten zor bir durum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR
Geçen seneki yarış sonuçlarına baktım. %10 ile %20 arasında ne kadar bir değişim var. Kaç kişiyi ilgilendiriyor diye.

Alanya Sezon açılışı. 1.19 dk sürmüş yarış. Yaklaşık zaman barajı 8 dk. Etkilenen kişi sayısı 3..

Gelelim Antalya yarışına. 1.23 dk sürmüş yarış. Zaman barajı yine yaklaşık 8 dk. Etkilenen kişi sayısı 4...

Fethiye yarışı. Süre 1.34 dk. Zaman barajı yaklaşık 9 dk. Etkilenen kişi sayısı 9

Adana Yol Yarışı. Süre 1.25 dk. Zaman barajı yaklaşık 8.5 dk. Etkilenen kişi sayısı 4.

Nevşehir yarışı. Süre 1.39 dk. Zaman barajı yaklaşık 10 dk. Etkilenen kişi sayısı 4.

Bartın Türkiye Şampiyonası . Süre 1.52dk. Zaman barajı 11 dk. Etkilenen kişi sayısı 6.

Sakarya Sezon Finali. Süre 1.19dk. Zaman barajı yaklaşık 8 dk. Etkilenen kişi sayısı 2.

Özetleyecek olursak. Geçen sezon 7 yarışlık nispeten yoğun sezon da %10 ile %20 zaman barajı yarasında harcirahdan etkilenen sporcu sayısı 32. Ortalama 200 TL harcirah desek 6.400 TL eder. Bu sezon yarış sayısının neredeyse yarısı olduğunu düşünürsek elde edilen müthiş tasarruf 3500 -4000 TL arasından değişecek gibi görünüyor. Bu rakam ne Federasyonun bir sorununu çözer ne de yarış sayısını arttırmak için bir kaynak oluşturur. Laf olsun diye yapılmış bir iş olmaktan öteye de gitmez. Biraz antrenmanlı hiçbir sporcu da teknik aksaklık olmadığı sürece yukarıda geçen zaman barajlarına takılmaz.
 
Kesinlikle doğru...
Zaten çıkış noktamız para olsaydı, en pahalı sporlarından birisi ile uğraşıyor olmazdık. Esas mesele, elimizde varolan bir kazanımın yarı yarıya indirilmesi.(%20---%10---?) Bu kısım beni bağlıyor diye düşünüyorum.
 
Masterlar seviyesinde harcirah vermek ne kadar doğru acaba.Federasyonun kıt kaynaklarını yıldızlar seviyesinde kullanmak lazım.Yoksa bu masterlar yarışları bir süre sonra büyük mali külfet olur ve triathlon federasyonunda olduğu gibi kaldırılırsa master arkadaşlar yarışacak yer bulamazlar.Bencil olmamak lazım.Bu yaştan sonra yapılacak yarışlar yalnızca kişisel zevkleri tatmin içindir.Konu para değil diyor zaten birçok arkadaş o zaman federasyonda para vermesin.Bende bu yarışlara katılmak istiyorum ama olay amacından çıkmış gözüküyor.Turgay Germen,Zafer Yalın ve bu seviyedeki arkadaşlar yarışlara katılıyor ve gerçekten bizim gibi acemi masterların hevesi kırılıyor.Birkaç sene sonra Nevzat Kral ,Mustafa Güler de bu kervana katılır.Bence masterlar elitler ve acemiler olarak ayrılmalı.
 
@Cem Yunden

Hocam doğru söylüyosun kabul. ama! masterları geçtim yıldızlar 75-100 kişi büyük erkekler 35-50 kişi buna ağırlık veriyoruz diyorlar, para da yokmuş olmasın e peki büyük erkekler 150 kişi olsaydı yıldızlar da 200 civarı olsaydı o zaman ne yapacaklardı federasyonu mu kapatacaklardı? :D :D :D yani demek istediğim masterlara yaptıkları bahaneden başka bişey değil aslında biz sizi istemiyoruz diyolar bizde biz burdayız istemek zorundasınız diyoruz.Büyük erkekler 35 kişi yarış koşuyor masterlar 50 burda bir tezat var diyecem tezatı aşmış saçmalığın daniskası var.Salon sporcusu yetiştirmek için İsviçre'ye sporcular ve hocalar gidiyor.La ülkede velodrom yokken sen salon sporuna neden daldın şimdi? kaldı ki kimse kusura bakmasın bizimkileri orda saloncular paramparça yapar adamların(Avrupa'lılar) ne olduğu belli.Altyapıyı oluşturmadan bu işe kalkışmak zaten boşa para harcamanın başında geliyor.bunun gibi neler var güncelini söylüyorum. Para yok deyip kestirip atarak master guruba bahane bulmasınlar.

Cevap direk sana değil hocam yanlış anlama herkese söylüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: victor
Güzel kardeşim haklısında bir süre sonra bunu büyük sorun yapacaklar bunu bilin bizi bu zevkten mahrum etmesinler diye bizde fedakarlık yapalım diyorum yoksa bende bu yarışlara katılmak için devamlı antremanlar yapıyorum.Ama adamlar yağmurda Alanya da 38km/saat tempo çıkarmışlar.Bunlar benim gibi acemi masterlerin hevesini kırıyor çok iyiseler gitsinler Büyüklere katılsınlar Mustafa Güler 35 yaşında hala büyükler de NEvzat Kral'da öyle amaç madalya takmaksa ve kürsü tatminıyse ben onlara burdan Kemeraltı ÇArşısından madalya alıp yollayayım
 
hocam Federasyon tarafından düzenlenen profesyonel bir yarıştan bahsediyoruz. Yarış temposunun artması üzünülecek değil sevinilecek birşey. Yeni arkadaşlarda sağlam antrenmanlar ve yarışlara katılarak hem güç hem tecrübe kazanarak pelaton içinde en azından yarışı sürdürebilir. Şunlar iyi gitsinler büyük erkeklerde yarışsın demek masterları boşaltın halk kategorisi olsun demektir. Master kategorisi profesyonel bir yarış kategorisidir. Büyük Erkeklerden gelen sporcuların rekabetlerini ve spor hayatlarını sürdürmeleri için de kesinlikle şarttır diye düşünüyorum..
 
Hocam yarışın temposu haddinden fazla bence.Masterlar en az 2 kategori olmalı.Yarışın temposunun bu kadar yüksek olmasının Türk bisikletçiliğine ne faydası olacak onu da anlamıyorum.Masterlarda amaç olayı daha geniş bir topluluğa yaymak olmalı.Profesyonel bisiklet hayatını sürdürmekten bahsediyorsunuz. Gerçekten kaç tane profesyonel bisikletçi var Türkiye'de bir de master olarak kaç tane var?Masterlar yarışına katılan kardeşlerimizin hepsi ayda en az 4 gün yaptıkları işleri bırakıp yada çalıştıkları yerlerden izin alıp yarışlara katılma lüksüne sahip insanlar.
 
@Cem Yunden


Arkadaşlar ben bu konuyu kapatıyorum artık, çünkü ya ben kendimi ifade edemiyorum yada bazı arkadaşlar kendi nefsine kapılarak beni anlamıyorlar. Saygılarımla
 
@Cem Yunden

Babacan şimdi olayın aslı biz oraya yarışmak için gidiyoruz,yarış ne demektir insanın kendini dibine kadar zorlaması gereken kavramın içine girmektir.Pro olunsun yada olunmasın Bülent'in dediği gibi temponun yüksek olması ileriye adımdır, bunun adı yarış. Bende ilk master yarışıma girdiğim zaman Alanya''da ilk tünelde yarışı bıraktım iki sene evvel.Bunda ne çekineceğim bişey var ne de üzüleceğim.Hırs,azim ve devamlılık bunlar sayesinde şu an iyi bir şekilde domestikliğimi yapıyorum.Uzağa gitmeyeyim bu sene ilk Alanya yarışında ilk gün çok iyi durumdayken ikinci gün 3ncü turda yarışı bıraktım,üzüldüm mü hevesim mi kırıldı hayır, sadece kendime kızdım neden diye. Bunları yapmayacaksanız zaten yarışa gelmeyin ve gelmesin kimse. Bunun adı yarış, bu tempo yüksek diyorsanız avrupada en alt kategori master yarışını bir izleyin derim.
 
@cannonfire

Gerçekten çok güzel açıklamışsınız.. :in:
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan TELYAKAR
Geri