Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

"Duyuru" Marmaris Masterlar Yol Yarışı

Scudo
Federasyonun resmi açıklamasında master lar zaman barajı olarak %5 açıklanmıştı. teknik toplantıda bu rakam %10 a çekildi. . Start için ayakkabılarımızı pedallara taktığımızda barajın tekrar %5 e çekildiği açıklaması geldi. :( Böylece,benim de içinde olduğum yaklaşık 20 sporcunun sonuç listesinde yer almaması sağlanmış oldu. Zaten master lar sonuç listesi bu bakımdan bir ibret vesikası niteliğinde.

1.gün yarışından kendi adıma çok memnun ayrıldım. Katıldığım ikinci yol yarışımda özellikle son 15-20 km. kala kaçan büyük grubu tam anlamıyla yakalayamadım. Her ne kadar %5 lik isim listesinde yer alamasamda (%10 barajına girebilmiştim oysa.)yarışı, 29. sırada bitirdiğimi öğrendim...

Ertesi günü Tolga Beşikci arkadaşımızı büyük erkekler kriteryum yarışında yarıştırmak üzere parkura ulaştık. Tolga arkadaşımız da büyük bir direnme sonucu Büyük erkekler arasında 5 tur dayanmayı başardı. Kendisini buradan katıldığı ilk yol yarışındaki direnişinden dolayı tebrik ediyorum.

Mustafa Güler arkadaşımı buradan tebrik etmek istiyorum. 20 lik süper yeteneklere kök söktürdü kriteryum etabında.12. tur bittiğinde öndeki üçlü grubun içindeydi. Eğer Mustafa da masterlar da yarılmaya kalkarsa işlerin rengi çok değişir gibi..

Kriteryum yarışında hiçbir şekilde yarışmamayı düşünürken, dostların gazı ile birden kendimi yarış listesine imza atarken buldum. 9 turluk kriteryum yarışının 8 .turunun bitimine 600 m. kala sevgili Turgay' dan tur yedim...:eek:

Bir kredi kartı reklamında verildiği gibi:

1. Zaman barajı:%5 eçekilebilir. Ancaaaaak,
2. Dostlarımızın ve ailemin desteği, Türkiye nin dörtbir yanından gelen yarışçı dostlarımızla buluşma, yeni sporcularla tanışma, tırmanma etabında atan zincirimin bisikletten inmeden düzeltmemi sağlayan pelotondaki ilk defa gördüğüm sporcu arkadaşların desteği, Kriteryum etabında çılgınca destekleyen çocukların mutluluğu, Süper zevkli ve keyifli geçen bir hafta sonu....Bunların barajı aşağı çekilemez...:in:
 
Ben de zaman barajına 2 saniye ile takıldığımı öğrenince sinirimden kriteryuma girmeden ertesi günü sabahtan bastım geri geldim( aslında böyle olduğunu bilseydim rahatlıkla 2 saniyeden daha kısa bir zamanda bitirebilirdim ama bir miktar enerjiyi final sprintine saklamak istemiştim, herneyse sağlık olsun) . 14. olmuşum sanırım.
Eğer yarış başından itibaren basılsaydı sadece 5-6 kişi yarışı bitirebilecekti muhtemelen, bunun için kendilerine tekrar teşekkürler en azından 5-6 kişi daha kurtarabildiler. Adem abinin de dediği gibi dönüşe kadar beraber gitme taktiği %10 luk baraj içindi, % 5 lik baraj için Atilla abiye dönüşte de bir miktar daha tolere tanınmasını (son 5 km veya 10 km) tavsiye ettim ama pek sıcak bakmadı sanıyorum diğerlerine teklif etmedi galiba.
Bunların dışında benim de yarıştığım en zevkli yarışlardan biriydi, yarış dediğin bence böyle heyecanlı olmalı, dağ yollarında virajlarda inişlerde diğer sporcularla çekişme içinde yaşadığım heyecan her şeye bedeldi...
 
@Hakan Yazman

Hakancım, harikasın.
Son süreçte gerçekten çok iyi gelişme gösterdin...:in:
Selamlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@mystery of altar

Demek tam rampayı sıyırmak üzere zinciri atan arkadaş sendin,İneceğini tahmin ettiğim için inmeden zincirini takabileceğinide (tabii öyle bir yerde ve pozisyonda azda olsa bir destek gerekti) ve yarış içerisinde bile olsa, yardımlaşma ve kalıcı dostluklar için örnek teşkil eden davranışlar sergilemek gerçekten güzel şeyler,işte bozulmasını istemediğim birliktelik bu benim,,ah bunu birde Federasyon anlayabilse..http://i246.photobucket.com/albums/gg113/adm43/25457_322856267761_681547761_354590.jpg
 
@ADMCOACH

merhabalr, doğrusu zincir konusunda müdahale eden arkadaşın her hareketinde "bu yolun yolcusu" olduğu belliydi...:in:

Muğla dan saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum Adem Bey...
 
  • Beğen
Tepkiler: adm coach
Aynı duygu ve düşünceler ile bende Muğladaki tüm bisikletci arkadaşlar ve size sonsuz saygı ve sevgilerimi iletiyorum...
 
  • Beğen
Tepkiler: Altan Kalay
Hakancım aynı durum benim içinde geçerliydi. 18nci olmuşum ve son yokuşta senin çok az arkandaydım. Aslında varımı yoğumu koyup atak yapabilirdim ama nasıl olsa %5 in içinde olurum diye düşündüm ama sonuç hüsran tabi :D Önlerdeki birkaç kişi, aralarında takım arkadaşım sevgili Turgay'da var, sonlara doğru biraz coşmuş anlaşılan. Sonuçlara baktığımda ilk 5-6 kişinin tek olarak finişe girmiş olduğunu gördüm. Aralarda 30sn ila 1dk arasında zaman farkları vardı. Yarışın ilk yarısındaki bütünlük tepki açısından iyi oldu ama açık ara finişe giren 1nci arkadaş en azından sadece bu yarış için bile olsa daha güzel bir tepki gösterebilidi.. Mesela finişe girmeden metrelerce önce yavaşlardı arkadaki kişi ve gurubun yetişmesine çok az kala basardı pedala..

Sevgili Altan, aynen senin gibi benim de 2nci yol yarışımdı. Bu işe daha yeni girmişken federasyonun bu tutumu özellikle bizler açısından hiç hoş olmadı..
Hiç tanımadığım sporcuların arkadaş canlısı tutumları, takım olabilmek, yarışı bitirebilmenin verdiği o keyif bunların hepsi verdikleri o üç kuruş paradan çok daha önemli benim açımdan.. Ama bu paraya gerçekten ihtiyacı olan kişilerin olduğunu biliyorum ve onlar açısından da üzülüyorum.. Federasyondan yetkililerine nedense öcü gibi bakar oldum. Bilmiyorum belki daha önceden kendilerini pozitif bir ortamda tanıyamamış olmamdan kaynaklanıyor bu. Ama şimdi beni bir hırs aldı. Şu yukarda yazdığım tepkiyi hiç kimse yapmasa dahi ben yapacağım.. Pes etmek yok :)
 
Geri