Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

Scudo
Pro yarışlarda inişlerde dahi max hızın anlık 80 -85 kmlerde düz yollarda ise 65 -70 kmlerde (ve en fazla yine yanlış bilmiyorsam anlık rekor ile kaydedilmiş korunmuş bir km/h degil ama 1800 wat ile 80(+-) lerde olduğu) bu spora gönül veren herkes tarafından bilinir.ayrıca 200 km gibi rakamlar ortalama 40-45 kmler ile sonlandırılır.finishlere yolun düz alanlarında yarışçılar 70 km gibi sürat ile girmektedirler ve bu yarışlar trafiğe kapalı alanlarda, kontrollü olarak yapılmakta, yarışçılar ise günlerce haftalarca kondisyon eksiltmeden yeri gelir yüksek irtifalarda rakımlarda antrenman yaparlar.beslenmeleri bize göre farklıdır..
Sonuç olarak herkes yazar çizer 70 80 km gördüm ama burda mühim olan dişli oranları kadans ve kondisyon üçlüsü ile korunması gereken performans, son olarak trafik ile içiçe yaşamak zorunda olduğumuz ,konusu defalarca açılmış maximum hız konusunda yine yerçekimine muhalefet uçuk rakamlar göreceğiz gibime geliyor.benim fikrim düz yolda 53 dişli +sağlam bacaklar+ 100 üzeri kadans ve doğanın avantajları kullanılarak belki 50 km bir süre korunabilir daha üstü olurmu bilemem.(hesaplar tahmindir ve bu arada inisleri hesaba katmıyorum). herkese kazasız belasız sürüşler...

bu ölçüm gerçekse benim hızım bu (4:12)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ya siz nasıl bu kadar hızlı gidiyorsunuz adam düz yolda dağ bisikletiyle 35-40 cikiyor ben yol bisikletimle (salcano xrs 060) yokuş aşağı zor 40 a varıyorum bendemi bir şey var yoksa bisikletemi:(

@Bisiklet sever 93

Safkan yol bisikleti degil o model, biraz kırma. 14'lü rubleyle 100 kadans (aynakol 52) 47 km/h yapiyor zaten.
Bisikletle de buyuk olcude alakali. Kimi bisiklet vardir 40 km/h de zangir zangir titremeye baslar, daha hizlanirsaniz dusecek gibi hissedersiniz, kimi bisikletle bayir asagi 95 km/h'leri (profesyoneller 130'lari goruyor) gorebilirsiniz, yag gibi akar. Ne kadar ekmek o kadar kofte durumu :) Her seyle alakali, jantla, lastikle, ozellikle de kadroyla.

@Serkan Mıstınoğlu bende carraro nun sabit maşalı-hybrid sportive 321 bisikleti var.millet 50*60 km diyor benim bisiklet 30 km üstünde sanki yerden teması kesiliyor,yalpalamaya başlıyor,sanki her an düşecek gibi hissediyorum

rüzgar arkadan eserse otoyolda 40 ortalama ile 10 dakikalık sürüş, eğim 1% olabilir
triban 500 R500jant 48/12 oran

Ben bununla rampa aşagi 68 km yi gordum.
Duz yolda iste abanirsam 45 belki 48 leri anca goruyorum. Ama titreme filan olmuyor cok sukur.
Hiz sevmem bu arada belirteyim
aviary-image-1514245962090.jpeg

@mariokaldato

Helal raşit,hız nerde güzel ,yarışlarda,valla idman yaptığım yerde araç yok 30 km bura,zati,gerek düzde,gerekse yokuş aşağı hız yapılacak ise,trafiksiz bir yer olması lazım,istanbulda yol bisikletleri yersizlikten sahillerde hız yapmaktalar bir olur iki olur üçüncüde ölüm kapıyı çalar ,nitekim pendik kurtköy sapağında bir kişi kamyon altında kaldı,bugün gene beşiktaş sarıyer arası yüksek tempo yapıldı,bence yanlış,06.00 'da da çıkılsa ,o saatte bir sarhoşa raslamak mümkün,
Hız felakettir,ama ne için yapacaksın hızı, bir amaç varmı,yarışlara girecek isen anlarım,birde hobisı olanlar var,yani kişi yarış için değil hobisi bu,onlarında dikkatli olması gerekiyor.

@mariokaldato mantıklı olanda bu zaten biz profesyonel değiliz, geçimimizi bu hızlar üzerinden kazanan emekçiler hiç değiliz.. bisikleti kimimiz spor,kimimiz taşıt, kimimiz hoby kimimizde antrenman amaçlı kullanıyorda olsak anlık bir hata ile bahsi geçen hızlar bazen Allah göstermesin felaketle sonuçlanabiliyor..(aktiviteleri düzenli yapan, yarışlara iştirak eden, yarışlara hazırlanan antrenman alanı geniş ve emniyetli olupta bunlara ek olarak kondisyon sahibi arkadaşlar hariç)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Kudret Kurtcebe
Abi ben 300 metre önüme kadar boş goremezssem basmam , tin tin 20 ile 25 ile giderim. Hic bisey olmasa aniden bi mazgal cikiyor , köpek cikiyor ne bileyim aniden belediyenin yaptigi ama tamamlamadigi cukur cikiyor sakat yani . cok uzaklari gormedigim surece basmam

@mariokaldato

Göçbeyli bıçkıdere göçbeyli etapta inişler uzun ve sert eğimler mevcut 30 km etap 60 km gitmiş kadar oluyorsun,uzun inişlerde süratim 45 km 'de neden çünki çok sert dönüşler virajlar mevcut ,burada çok idmanlar yaptım ,tek kaza yapmadım,yanlız 1 hafta ara ile çukur oluşmuş idi yolda,uzun inişten sonra sağa dönünce 2 metre ötemde çukuru gördüm ,ama çok geçti artık,ön taraf güm diye girdi,arkada ,sele üstünde oturduğum için jant alttan fena darbe yedi,ve jant dönerken zıplamaya başladı,malzeme hafif olur ise netice bu,jantın tam zıpladığı yerden tahta tokmak ile vurarak, jantı burak dostum onarmış idi,hız felakettir ama hızdanda pek vazgeçemiyorum,james dean hızı seviyor idi,araba kazasında el fatiha olmuş idi,hız ,adrenalin ama saniyelik bir olay işi bitirebilir,

@Bisiklet sever 93
Dişli oranları da önemli. Sizin 52-14 benim 44-11. Açıkçası setimin iyi olması da etken. Hem esnemiyor hem vites geçişleri hızımı kesmiyor.

45 yaptığım yol dümdüz ve otobüs harici araçlara kapalı. Bu da önemli bir etken :) ayrıten Serkan abinin dediği gibi bisikletiniz safkan yol bisikleti değil maalesef. Demo versiyon gibi bir şey.

İlgili mesajım
@Mustafa Zeybek

Burası da bahsettiğim yol (Denizli-Çınar)
images (1).jpg

@Mustafa Zeybek

Mustafa burada bence bir daha hıza girişme, neden çünki yayalar var artı otobüs sakat yani,başka düz bir yol bul ve araç olmasın,

@Mustafa Zeybek Tamam bisikletim saf kan bir yol bisikleti deyil ama yine de bir dağ bisikletini geçebilmesi lağzım öyle değilmi o_O

Geri