Scudo Sports

Ekonomik gidişat - TL değer kaybı - Hobinin lüks sınıfa girmesi

@Serkan Mıstınoğlu ne yazıkkı bu fanatizm her konuda var sadece bu forumda değil diğer forum ve diğer mecralarda var herkes benim dediğim doğru diye inatlaşıyorlar vs vs bu yüzden insanlardan soğudum kendi kabuguma çekildim.ne yazıkki bu ulkenin ve bu insanların düştüğü duruma üzülmekle yetiniyorum

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Scudo
[USER=702]@Anonim[/USER] bence dili ve kültürü olan milletlerin devleti olması lazım. katalanlar,flemenkler,kürtler,tatarlar,çuvaşlar,bavyeralılar. yani böyle uzar gider. ha katalonya bağımsız olmayacaksa diğer azınlıklarında bağımsız devlet olmaması lazım. rusya ya bakarsak bir sürü etnik gruptan oluşuyor, çoğu da türk. iranın doğusu azerbaycanlı ama iran hükmediyor. benim görüşüm bu

@Serkan Mıstınoğlu Barcelona kendi kendine futbol oynar artık :p

@Anonim yok konu kapatılmayacak seyrinde gittiği sürece söz konusu değil. :kahve:

@saglam.serdar başlıktaki güzel yorumlardan birini yaptınız tebrikler. Hergün bir sürü yabancıyla konuşan ve genel olarak hukuku olan birisiyim. Bilhassa şu an Brezilya'da inanılmaz bir yolsuzluk var mesela. Avrupa'nın birçok ülkesinden tutun da dünyanın hiçbir yerinde tam olarak huzur olduğu söylenemez. Ekonomik açıdan biraz iyi olanlar var sadece ama o da hepsi değil. ABD mesela Trump'ı ırkçılar dışında hiçkimse istemiyor. Polonya'da PIS (mevcut iktidar partisi) gitsin de komünist zihniyet mi gelsin? diyorlar. Bunu da Leh bir kız arkadaşım söylemişti. Türkiye'yi zaten tartışıyoruz tabii o ayrı mesele. :)

@timelapse teşekkür ediyorum düşüncenizi paylaştığınız için. :kahve:

Forumda siyasi ve dini icerikleri kovalayan ve sadece bu konulara cevap yazan, foruma da sadece bunun icin giren uyeler var. Bu tip konulari gorunce agizlarinin suyu akiyor ve ellerine sazlarini alip sahneye kosuyorlar.
Bir cirpida kurtariveriyorlar memleketi. Onlar zaten her seyi coktan cozmus, sagolsunlar biz kendi cehaletimizde bogulmayalim diye bizi de aydinlatmaya calisiyorlar...

İyi niyet bence :snzdglsn:

Bizler de garibim, biri gelse de memleketin neden bu halde oldugunu bize aciklasa diye bekliyorduk zaten. İyi ki varlar gercekten :)

@Serkan Mıstınoğlu

Bu dediğiniz elbette vardır, öyle bir açıdan bakıp incelememiştim forumdaki başlıkları. Yine de forumda üyeler birbirlerine doğrudan hakaret etmediği sürece her şey yazılabilmeli diye düşünüyorum. Bunun, insanların birbirlerine saygı duydukları küçük topluluklar dışında hemen hiçbir yerde olmadığını da biliyorum.

Kişi kendisi olabildiği sürece, bulunduğu yer neresi olursa olsun, dışarıdan ona ne olduğu ve neler söyleyebileceği anlatılırsa anlatılsın kendisi olmaya devam eder. Ne eksik ne fazla.

Başlıktaki konuya dönersek, iyi ki bisikletim var diyorum ve içimi biraz soğutabiliyorum. Ama yazık oluyor çelik tur bisikleti hayallerime, kendim mi üretsem acaba :kötü:

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Cemil Dada daha net ifade edeyim, insanlar kendi dusuncelerini ifade ederken, kendileriyle ayni fikirde olmayanlari tahrik etmemeli, onlari asagilamamali ve kucuk gormemeli. Sandiginiz gibi, herkes kendi fikrini soylerse kan govdeyi goturuyor, bunu etik tartisma kurallari icinde yapamadiklarindan kaynaklaniyor durum. Ote yandan o kadar guzel yorumlar goruyorum ki mesela, kendi gorusunu net bir sekilde belirtmis ama bunu o kadar saygili ve naif yapmis ki, belli ki karsi goruse de saygi duyuyor ve gercekten iyi niyetli biri, tek amaci kendi gorusunu belirtmek. Bu harika. Keske boyle olsa...
Yukarida bahsettigim sazli arkadaslar ise adeta miting havasinda, sanki bildirge dagitir gibi bir havada yazilar yaziyorlar. Okurken bile geriliyor insan. Ne demek istedigimi anladiginiza eminim :harika:
Niyet onemli, buraya yazanlar, hangi amacla yaziyor. Benim tepkim art niyetli olan ve sadece kendilerini hakli sanan, ve karsi goruse sahip insanlari asagi goren kisiler. Malesef sayilari az degil

Arkadaşlar mesajları okumadım ama Türkiyede siyasi yapı değişcek, siyasi yapı ekonomik kriz endekslidir. 2018 çok daha sert geçecek hazır olun.

Devlet memurları en a etkilenir. Ama serbest meslek....

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Laf aramizda, ben de dolarin 4u cok fazla gececegini dusunuyorum 2018'de. Biz bisikletlileri dogrudan ilgilendiren bir konu malumm dolar :) her ne kadar ben firsat reyonu basliginda 2600 liraya ultegra R8000 linki verdigimde bana cevap olarak "dolar dusuk mu ki?" diyen @Erdal Yılmaz dolarin dusuk olmadigina inansa da, bence dolar hala dusuk (ben ultegra seti onerdigimde dolar 3.56'ydi)
5'e kosacak dolar arkadaslar. Grupsetleri yenileyecekler bu blackfrideyi kacirmasin :)

@Anonim
Hocam yolsuzluk yazmissiniz. Bir Turkmenle konusun derim. Turkmenistandaki yolsuzluk, rusveti duydugunuz anda cildirirsiniz bu nasil oluyor, halk nasil ayaklanmiyor diye. Gercekten de hicbir sey olmuyormus gibi takiliyorlar. Doların kendi bankalarinda, para degerlerinden dusuk fiyata bozduruldugunu, havaalaninda uzerinizde dolar bulurlarsa bankadakinden de dusuk fiyattan kendileri bozduklarini ve eger sorun cikartmaya kalkisirsaniz baskana kufur etti diye sizi hapse attirdiklarini... o kadar pislik donuyor ki ulkelerinde. Bazilari da el altindan yurtdisindan getirdikleri dolari bozdurarak gecim sagliyorlar.

Ulkemin o yöne gittigini görüyorum ve korkuyorum. Normal Insanlar yasayamaz öyle, cildirirlar. Zaten Turkmenistan yolsuzlukta top5 suan. Biz de 5, hadi 10 seneye top5 oluruz bu gidisle.

sorumluluğu, sebebi iç ve dış mihraklarda arayan görüşe,

iç ve dış mihraklar hep yok muydu ? biz gelişsek de var olmaya devam etmeyecekler mi ?
ülkedeki her yaprağın kımıldaması bu düşmnlardan mı ? yoksa öyle düşünmemiz birilerinin işine mi geliyor ?
japonya kore vs vs bunların hep iç ve dış mihrakları olmadı mı ? olduysa nasıl üstesinden gelebildiler ?
tohum yasasını kim çıkardı, bu ülkenin tarımına, içerden bir engel değil midir ? zeytinlikler zaten konuşulmuştu..
çalıştığım yerin yazıcısını eve götürüp toneri bitene kadar kullanan, kamu aracını şahsına kullanan hangi gruptan?
fabrikada işçisi sendikalı olduğu için asma ağacının köküne dökmek üzere bir avuç demir tozunu kendisine vermeyen fabrika sahibi hangi guruptan ?
yerli ve milli olan hayvancılğı geliştirmek yerine saman et vs ithal etme fikri sizce nasıl ?
geçen yıllarda buğdayda mı ithal etmiştik ne ?
sizce ülkemizin imkanları et, saman, tohum vs üretemeyecek durumda mıdır ?
sizce bu kadar hızlı inşaat yapan ülkenin aynı hızda ihale sahiplerinin icraatlarını denetlemesi imkansızdır mıdır ?
cebinden fazla para çıkmasın diye maden ocağında yaşam odalarını kurdurmayan, tehlikeli üretime devam eden, onu denetlemeyen, hadi denetledi diyelim, yaptırıma gitmeyen...
birkaç sene önce orman yangınları birden artış gösterdiğinde akıbetinde otelleşmeyi görmeyen,,
sizce eğitimdeki sınav konuları artık bir karara bağlanamaz mı ? bu kadar sık değişmesi normal midir ?
evet çocuklarda gençlerde dehşet bir tüketim çılgınlığı var ve sizce bu eğitim ile çözülemez mi?
sizce bu iç be dış mihraklar fikri objektif değerlendirilmediğinden toplumda ayrışmalar olmuş mudur ? bu bizim birlik olmamıza engel değil midir ?

batı hayranı vs olmayalım tamam, haklısınız, yani bu kadar doğal zenginliği olan, coğrafi açıdan değerli, yenilebilir enerjiye yatkın, genç nüfusu fazla olan Türkiyemin üretimi bu kadar az, ithalatı bu kadar fazla mı olmalı ? sebep, iç ve dış mihraklar mı .. öyle olduğunu düşünmemiz istenmesi mi ?

saygılar..

Bende meraklanmıştım, mıstınoğlunun sessizliği pek hayırhah değil demiştim. o işte hallolduysa, ben hep 50 kadansla pedal çevirdiğimden dolayı beni bağlamayan kriz.

@Serkan Mıstınoğlu
Neden kapatıyon abi bırak millet öfkesini döksün, orada konuşma, burada konuşma kimle dertleşecek bu millet içine ata ata psikopat oluyolar sonra gidip eşini dövüyor adam öldürüyor, stresini atsın ki rahatlasın.

Dış mihrak diyen arkadaşlar varsa aramızda geçen senelerden bir tv programı seyretmiştim adam diyor ki istatistiklere göre dünya üzerinde en sevilmeyen ülke ABD ama kimse bir şey yapamıyor neden çünkü güçlü, ekonomisi, güçlü hukuk sistemi güçlü, askeri güçlü bu yüzden kimse karışamıyor sende adam gibi hukukun üstünlüğünü sağla, çalma çırpma ekonomini iyileştir sende güçlü ol dış mihraklar karışamasın demişti adam haklıydı beyler hadi dağılın :)

• Beğen
Siyasi partilerin oy almak için istismar ettikleri argumanlara (din, Atatürk, milliyetcilik, özgürlük demokrasi,v.s) prim verdiğimiz sürece, bu adamların bize çektirdiklerine kızmak boşuna.

Siyaset geçmişte günümüzde ve dahi yakın gelecekte halkın sorunlarına derman olmadı ve olmayacaktır.Biz kendimizi nasıl kurtarırız ona bakalım.Örneğin nasıl tasarruf ederiz konusunda Bisikletforum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu sayfasına bakabiliriz.Ayrıca gelirimizi nasıl artırabiliriz hususunda bir konu açar ve fikirlerimizi paylaşırsak güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: Melogram ve Atasoy
@M.Oonnaayy

Sana kesinlikle katılmıyorum Avrupa kıtası 2 savaş geçirmiş, yokluğu ve yok oluşu görmüş en sonunda halk "bu böyle olmaz başımızdakileri iyi seçmeliyiz" diyerek refaha kavuşmuştur... Avrupada devletin kredi kartından bir çikolata aldı diye protesto edilip istifa eden bakan var bizde ise keşke çikolata alsa ben veririm parasını ama adamlar ülkeyi yağmaladılar hala oy verenler var... Siyasetin bir işe yaraması için önce halkın bir işe yaraması gerek.

Elinizde paranız olsa İstanbulda 3 AVM mi açardınız yoksa Anadolu'da 5 fabrika kurup istihdam mı sağlardınız?

Rakamlar, yatırım maliyetleri prosedürler vs tamamen bu aşamada ikinci plana atılmaktadır. Niyetleri merak ediyorum sadece.

Geri