Scudo Sports

Ekonomik gidişat - TL değer kaybı - Hobinin lüks sınıfa girmesi

@Serkan Mıstınoğlu Gereksiz tüketim konusunda sana katılıyorum. Ayrıca sistem şu şekilde kurulmuş samsung s8 alıyorsun bunu ödemek için 400 gün çalışman lazım 350. günde tel bozuluyor hadi git yenisini al bu sefer daha iyisi çıkmış onu alıyorsun onu ödemek için de 500 gün çalışıyorsun s8 in 50 günlük borcuda var al sana 550 gün. Kapitalizm hakikatten süper bir kazanç sistemi eğer küresel sermaye içerisinde yer almışsan dünyaya meteor çarpsa, okyanuslar kaynasa, uzaylılar işgal etse iflas etmezsin çark her türlü dönüyor.

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu aynen katılıyorum benim de eklemek istediğim birkaç nokta var mesela bir genç evlenmek istiyor ne oluyor ? ev isteniyor,araba isteniyor,altın,düğün,nişan vs vs saymakla bitmiyor.mesela benim bi tanıdıgım aile dostunun kızı sırf cocugun evi ok diye kızını vermiyordu.keza genç kızlar da bu kafada sürekli bir tüketim sürekli bir istek.bu evlenmek için gerekli olan şeyleri karşılamak için erkek dünya kadar borca giriyor ne oluyor sonra bu borç içinde kurulan aile düzeni bir gün yıkılıyor çünkü temeli bir sevgi,bir hoşgörü,paylaşmak üzere değil sadece ekonomik kaygılarla yükseltilmiş zemini çürük bir bina üzerine kuruldugu için oluyor bu.sistem sana diyor ki bu telefonu al,sistem diyor ki bu evi almalısın,bu arabayı kesinlikle almalısın,2 saatlik eğlenceli düğün için her şeyi en iyisi olsun diye bir ton borca girmelisin diyor evet sistemi herkes bir şeyler yüklemiş durumda ve bunu herkes bilerek ya da bilmeyerek başklarına dayatıyor.bi üniversite öğrencisiyim ben genc bir insanım tecrübelerim pek yok bu konuda ancak yeşilçam filmlerini izlemeyi çok severim o eski filmlerde bir yıkık dökük evde bir aile kıt kanaat ancak mutlu şekilde geçinirdi izledikçe imrenirdim.neden acaba? biz neden mutlu olamıyoruz derdim çünkü mutluluğu ötekileştirdik mutluluğu satın alabileceğimiz bir şey zannettik dört duvar arasına tıkılıp iki tık ile iki tık kredi başvurusu ile alınabilen metal büyük,küçük nesnelerde aradık bu mutluluğu bu nesnelere tapar olduk.iyi bir arabası olan insana iyi davranırken bisikletli bir genci hor gördük.insanı insan oldugu için değil dışındaki kıyafeti,cebindeki cüzdanı,elindeki telefon ile anlam yükledik.bilmiyorum bu insanlık ile özdeşleştiremiyorum kendimi belki de ben çok tuhafım ve her şeyi sorgulamakla bu sonuca avrıyorum bilmiyorum sadece sistemin bana dayattıkları ile ot gibi yaşamayı kabullenemiyorum

gene doldum yav:)

öncelikle Genç bir doktorum.
telefon olarak 700 liralık ucuz bir telefon kullanıyorum.
arabam 10 yaşında bir opel corsa
ev olarak işime 30 dk uzaklıkta bir yerde oturuyorum. kira 2500 lira.

her günüm bu iphone'ları
bu yeni golfleri passatları
kim nasıl alıyor ne şekilde alıyor
bunları düşünerek geçiyor.

kendime yeni bir fitness bike aldım 1750 liraya. 5 ayda ödeyeceğim inşallah.
Evdeki deterjan bitmiş. internetten sipariş vermiştim 4 paket 1 yıl önce. 70 lira vermiştim. şimdi aynı 4 paket için 133 TL istiyor aynı market.
kira zammı ne olacak gözüm onda.
Hepinize allah sabır versin.

aslında hep birlikte şu tunceli'nin ovacık kasabasına yerleşmeli. hani şu komunist başkanın kasabasına.
adam suyu, ulaşımı bedava yaptı, organik bakliyat, bal üretiyor ve dünyaya satıyorlar. halk herkes çalışıyor ve herkes mutlu, umut dolu.
adamlar kendini aşacaklar, şimdiden tarımsal ve sosyal devrimi yaptılar bile.

istedikten sonra huzur imkansız değil.

@aytacaltay hastaneye yakın olduğu için fiyatları coşuyor. istanbul avrupa yakası. sahil şeridinde yeni bir evde oturmak istiyorsanız 2000 lira en az cepten çıkıyor.

şişlide annemler oturuyor. 1750 kiraya 50 yıllık evde oturuyorlar. duvarları montaj tutmayan bir ev. sürekli orası akar burası akar. mecburen herşeyden kısıp eve harcadığımı arttırdım.

@Kuzey Ege Halk hırsızlık yapılmadığında ülkenin daha güzel olduğunu farkettiğinde ve o belediye başkanını gösterdiğinde iktidar o adamın ipini çeker AKP'nin kumpas kurma yönteminde başarılı olduğunu hepimiz biliyoruz, adamların siyaset akademisi var her türlü siyasi rakibi kumpas ile sindirilebileceği bunun etik olduğu öğretiliyormuş bu özünde hitlerin yöntemidir.

@Fatih Anıl Orada adamlar 2000 dolardan aşağı maaş almamasına rağmen bu cevabı veriyor bizde ise 1400 tl alan adam kuyruğa girip alıyor aslında arabadan ÖTV alınacağına (lüks ve spor araba olmadığı sürece araba ihtiyaçtır) iphone'dan %300 falan ÖTV alınsa daha iyi olur, illa almak isteyen gitsin 5000 değil 15-16 bin ödesin.

@Serkan Mıstınoğlu malum telefon 5000 olsa ne olacak ki . Alan gerçek hayatı yasama ya kalksa 5000 tl 1 ay yetmez. O yüzden sahtesi ile idare edecek . Devre mülk gibi. Devre yaşam. Sanal yaşam. Akşam üstü arkadaşları ile bir yerde oturup ayran icse dahi. Hafta sonu sinemaya gidip Alemdar yada Recep izlese . Evinde etli sütlü yemeklerini yese. Misafiri gelse yada misafirliğe gitse. Kitap dergi alsa . Hafta sonu gezmeye gitse. 1 ayda ne kadar harcar? Kaç tane telefon alır?

• Beğen
Tepkiler: Togursamsun
@Desert Fox
Duygularıma tercüman olmuşsun, eline emeğine sağlık. Gücüm yettiği halde düğün yapılmasını istemiyorum ben. Seninle aynı yaştayım, aynı düşünceler içerisindeyim.
4 saatlik bir eğlence için ne diye tonla masrafa gireyim? O parayı direkt olarak bize verseler yuvamıza harcarız, yatırım yaparız. O yatırımı ilerde değerlendirir kendi çocuğumu da ev sahibi yaparım mesela?
Veya bir masa takımı alınırken illa en pahalı olanı mı olmak zorunda? Basit bir masa takımına bile 5.000TL para mı harcamalıyız kızın gözünde yükselmek için?

Sefillik içerisinde yaşadıktan sonra düğünün şanlı olsa ne yazar? İnstagram'da millete hava mı atmak bunların dertleri anlamıyorum. 1 kere evleniyor olmak bahanesi değil.
Herkeste lüks hastalığı baş göstermeye başladı artık, ortada hiçbir emek yok ama beklenti havalarda.
Kız okumamış evde göbek büyümüş 25 sene, sabah yatağını toplamaktan aciz. Ama evlenmeye gelince ev - araba sahibi, düzgün bir işte çalışan genç ararlar.

Neyse ki benim evlenmeyi planladığım kişi böyle değil, aksi taktirde 1 dakika bile katlanamazdım. Olmayan parasıyla lüks hayat yaşama peşinde koşanlara ayar oluyorum gerçekten.

@Gökhan Akkaya bence yeni evli çift için en güzel şey yurtdışına gidip gezmek. Ne yaparmış bu elalem ne yer ne içer . Turist gözüyle incelemek kendi hayatında ki eksikleri fazlaliklari görmek. Biraz öğrenmek biraz gurur duymak . Hazır iş çocuk vs yokken.

@Gökhan Akkaya öyle bir insan bulabildiysen şanslısın üzme o kızı.ne yazıkki o hava atma sevdası,bak ben bunu yaptım demek için yapılan şeyler bizi yoldan çıkaran şeyler

@Gökhan Akkaya
Valla ben de düğünü gereksiz buluyorum. Nikahı yemekli yaparım anca, o da gelinlik giyinme hevesi oluyor hanımların o yüzden :D Yoksa "Cezayiiiir" diye saçma sapan şarkılarla 3 saat kafamı şişiremem :D

@Çağdaş78 bir bisiklet ya da bir panelvan(küçük ticarı araç ve bunu yapan bir çift gördüm aracın arka kısmına bir yatak atmışlar konaklama bedava sadece yakıt) ile avrupa turunu uygun bir fiyata yapmak da mümkün ama böyle bir isteği yapacak türk kızı pek ender ne yazıkki

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Ahlaksal ve ekonomik olarak çöküyoruz.Ahlaksal olana örnek göstermek gerekirse tanıdığım bir büyüyüğüm var.Kendisi zamanında pavyon,genelev hiçbirinden eksik olmamış.Ama diyor ki kadınlar kapansın,araba maraba sürmesin.Televiyonda hem dekolteli kadına küfredip hemde onu arzuluyor.Çelişkinin dibi.Ve bu çok yaygın ne yazık ki.Ekonomik olana gelirsek,aynı adama diyorum ki üretmiyoruz onu da yapacağız diyor.Bu adam Osmanlıyı diriltecek çok korkuyorlar diyor.Demokrasi falan Batı'nın oyunlarıymış.Konu adalete geliyor diyorum Sevim Tanürek'i bilir misin?Anlatıyorum.Adam Burak Erdoğan gibi biri yok diyor.Medyada bilerek gözükmediğini anlatıyorum adam kandırmışlar seni deyip kahkahayı basıyor.Bu bile çoğunuzun beynine kısa devre yaptırmıştır eminim.Kafa kafa değil beton.Bir de şöyle bir huyumuz var.Sürekli biri gelsin güzel vaatler versin biz de destekleyelim kafasındayız,ee o da olmayınca eleştirip eleştirip hiçbir şey yapmıyoruz.Kaçımız yok edilen doğayı kurtarmak adına ,gayet şeffaf bir kurum olan TEMA'ya bağış yapıyoruz?Eylemlere katılıyoruz?Haklarımızı korumak için sendikya üye oluyoruz?Diyelim bunlar yok,senin kafada bir kaç kişiyi bul bir kurum kur.Ya da eylem düzenle.Ama yok!İlla biri gelip seni kurtaracak.Kusura bakmayın ama bu kafayla bir halt olmaz bizden.Ben 18 imi geçince eylemlere katılmaya başlayacağım şahsen.Tabii onda da fişlenmemeye çalışacağım.Malumnuz diktatörlüğe doğru yol alıyoruz..

Geçen bir AVM'de PaşaBahçe'nin mağazasına girdik, prova yapıyoruz 5-6 sene sonrasını :) Ulan 20 yıldır anneannemlerin evinde kullanılan çay bardağı ve çay tabağı 6'lı kutuda koymuşlar cam rafa 200 küsür TL bir fiyata satıyorlar :) Camdan minik bir tavuk koymuşlar fiyatı 45TL, canlısından 6 tane alırım o paraya :D Ve satan kişinin günlük 50TL gibi bir rakama çalışmasına rağmen fiyatları çok ucuzmuş gibi anlatması da ayrı bir konu :)

Tek lüksüm şuan sahip olduğum bisiklet oldu çok şükür. Satınca zarar edecek olmasam onu da elimden çıkarırdım şu dakika. Gerçi giriş seviyesi kullanan adam için bile lüks haline geldi artık bisiklet. Çürüyene kadar satmayı veya yenisini satın almayı düşünmüyorum.
@Desert Fox Ben de nasıl böyle bir kızcağıza rastladım inan bilmiyorum :) Kalbi temiz olan insana denk geliyor bir yerden.
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Ben nikahta yemek de vermem, akrabaların yarısından fazlası karnını doyurma niyetiyle geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@DurgunDeniz 18 i geçmeden katılman hukuki olarak daha çok avantaj sağlar ancak ülkede hukuk sistemi malüm... Kenan evren denilen zat Erdal Eren'i 17 yaşında olmasına rağmen yaşını yükseltip idam etmiş siyasal islamcıdır ve AKP'de bu kültürden gelen bir partidir. Sırf kendilerinden memnun değilsin diye senide idam etmeleri onlar için pek hala etik, pek hala ahlaklı, çünkü siyasal islam ahlakı çürüktür, temelsizdir, pragmatiktir 15 temmuz bunun en iyi örneğidir fetö ile alakası olmayan isimler sırf muhalif diye fetöcü bahanesiyle zindanlara hapsediliyor ancak 1 numaralı fetöcüler hala görev başında dokunamıyor dokunsa ucu kendisinide yakacak farkında islami faşizmin dibini yaşıyoruz.

@Gökhan Akkaya güncel kurlar ile zaten giriş seviyesi bisiklet bile lüks o doğru ancak ekstra vergisi vs olmadıgı için sana aldıktan sonra bir yük yapmıyor hakkını verdikten sonra o ilk başta verdiğin para da sana dönmüş oluyor bi süre.kendim için aldıgım bisiklet 1000 tl altı tourney set ancak bu da benim için lüks ne yazıkki ama bazı şeyler de cidden parasını hakediyor

o satıcı arkadaşlar da insanımızın zaaflarını bilerek ne yazıkki sömürüyorlar bunun suçlusu da biziz.altına 1000 tl yaz gene alan olur o dediğin basıt şeyleri

Geri