Scudo Sports

El, kol, boyun ve omuz ağrısı

Ağrıları olan arkadaşlar, imkanınız varsa bikefit yaptırın. Gerek görmeyecekseniz bununla ilgili nasıl yapılır youtube'dan videolar bulup izleyin.
Şehirden yola geçtim, izleye izleye ayarları neredeyse tutturdum diyebilirim. İlk zamanlar parmak uyuşmalarım vardı, ağrılar kendini gösteriyordu, ama şimdi açılar tam olmaya başladı ve ağrıların uyuşmaların hepsi yok olmaya başladı.
Bisiklet, öğrendikçe daha eğlenceli. :)

Scudo
Selamlar. Bisikleti biraz sürdüğümde serçe parmaklarımın oldu bölgede ağrı oluyor. Ama bu geçiyor asıl olaya geleyim. Vites atarken düğme gibi basıyorum ama aynakolda bulunan vites yükseltme düğmesi biraz sert. Uzunumsu bir tur yaptım dün ve aynakolda bulunan vitesi yükselten düğmeyi ara ara kullandım. Dün geceden beri sol baş parmağım inanılmaz ağrıyor. Bastırınca iyice acıyor. Şöyle anlatayım, evin kapısına anahtarı soktum ama baş parmağımı anahtarı çevirmek için koyduğumda çeviremedim acıdan. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar bisiklet sürerken özellikle bol yokuşlu, arazi yollarında, belim sağ tarafı ağırıyor en az 3 gün tekrar bisiklet süremiyorum.Neden olabilir ?
Sele yüksek olabilir, sele önde olduğu için kalça stabilizasyonu sağlanamıyor olabilir, fotoğraf veya video varsa daha iyi yardımcı olabilirim.

Benim sağ bileğim parmakların uyuşuyor sağ taraf omzum boynum ağrıyor çözemedim.

Yol bisikletiyse gidon ve/veya vites kolu pozisyonu sıkıntılı olabilir, sele yüksek veya önde olabilir, sele yüksek veya çok öndeyse pedallarken ellerimizdeki yükü kalçamız/core bölgemiz alamaz, asimetrik ağrılar oluşabilir.

Benim eklerim deki ağrılar uyuşmaya ve parmak yakukluguna gitti. Yani elimi parmaklarım kapalı bir şekilde acip dümdüz yapamıyorum. Parmaklarım yamuluyor. Ancak parmaklarım açık bir şekilde aciabikiyirum. Yani yüz yıkamak zor oluyor avucunda su tutamıyorum. 5 gündür bisiklete binmiyorum biraz düzeldi ama bu şekilde bisiklet kullanmam her seferinde böyle felçli olacağım diye korkuyorum. Hatta içi hastaneye gideceğim EMG çektirip baktıricam.

merhaba,1 aylık 57 kadro yol bisikleti kullanıcısıyım(180cm boy).40-50km sonra belimde ağrı oluşmaya başlıyor yaklaşık sürüşe başladıktan 1.5-2 saat sonra.10 dk dinlenip tekrar yola devam ediyorum ama 5-10km sonra tekrar nüksediyor.Bel ağrısının haricinde ayak parmaklarımda uyuşmada oluyor.Bu tarz durumları yaşamış arkadaşlardan önerileri bekliyorum.

merhaba,1 aylık 57 kadro yol bisikleti kullanıcısıyım(180cm boy).40-50km sonra belimde ağrı oluşmaya başlıyor yaklaşık sürüşe başladıktan 1.5-2 saat sonra.10 dk dinlenip tekrar yola devam ediyorum ama 5-10km sonra tekrar nüksediyor.Bel ağrısının haricinde ayak parmaklarımda uyuşmada oluyor.Bu tarz durumları yaşamış arkadaşlardan önerileri bekliyorum.
Fotoğraf görmeden bir şey söylemek pek mümkün değil ama 57 kadro yüksek ihtimalle büyük geliyordur 180 cm boya, sürerken fotoğraf veya video atabilirsen yardımcı olmaya çalışırım.
Kadro sana uygun olsa bile yol bisikletine başladıktan 1 ay sonra bel ağrısı yaşaman doğal, ayakta uyuşma normal değil, bisikletin ayarlarında (fitinde) ciddi sıkıntılar olduğunu gösterir.

@muhammed.sedef
Merhaba,
Uyuşma, karıncalanma gibi belirtiler sinire baskıyı işaret edebilir. (Nöral) Uyuşma bölgesel mi / ayakta ya da parmaklarda var mı? Bel probleminiz / fıtık varsa oda etkileyebilir. Bisiklet Posturünüzün doğru ve Selenizin doğru yükseklikte olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. (Öngörü) Bisikletçilerde ilk dönem ya da elit sporcularda uzun dönemde ağrılar olabiliyor. Aşırı öne eğilim / fleksiyon core bölgesinin dinamiğini etkilemekte. Beyin Cerrahı / Spor Hekiminize ya da daha sonra Spor fizyoterapistinize danışmanızda fayda var. Geçmiş Olsun.

Son 250-300 kmdir bilek ağrım var. Daha doğrusu bilek ile avcun birleştiği kısımdaki kemiğin olduğu bölge ağrıyor. Gidon açısını vs kontrol ettim ama sorunu bulamıyorum. Daha önce başına gelen var mı?

Bu şekilde mi tutuyorsun abi ?
karpal-tunel11-bisiklopedi.jpg

Yok hayır, özellikle dikkat ediyorum böyle tutmamaya. Kelebek gidon kullanıyorum ve neresinden tutarsam tutayım ağrıyor. Gidon kalınlığı mı az geliyor diye düşünüyorum onun dışında tüm açıları kontrol ettim ama hala çözemedim.

Merhaba,
Kullandığın eldiven jelli / pedli olması orda ki sinir ve ya yapılara baskıyı azaltır. Dirsekler dik acı ile değil 20 derece acı ile konumlandırmalısın. Dirsekleriniz düz olduğunda bunu telafi etmek (titreşim) için bileklerini bükülebilir.
Yüksek sele veya alçak gidon üst uzuvların fazla ağırlığa neden olmasına neden oluyor. Bunları kontrol etmişsiniz. Bike fit yaptınız mı?
Aşırı şişirilmiş lastikler, küçük tekerlekler, ince lastikler hepsi ellerde daha fazla titreşime neden olur. Uyuşma, karıncalanma var mı?
Geçmiş Olsun. Ağrısız, sağlıklı günler.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Merhaba,
Kullandığın eldiven jelli / pedli olması orda ki sinir ve ya yapılara baskıyı azaltır. Dirsekler dik acı ile değil 20 derece acı ile konumlandırmalısın. Dirsekleriniz düz olduğunda bunu telafi etmek (titreşim) için bileklerini bükülebilir.
Yüksek sele veya alçak gidon üst uzuvların fazla ağırlığa neden olmasına neden oluyor. Bunları kontrol etmişsiniz. Bike fit yaptınız mı?
Aşırı şişirilmiş lastikler, küçük tekerlekler, ince lastikler hepsi ellerde daha fazla titreşime neden olur. Uyuşma, karıncalanma var mı?
Geçmiş Olsun. Ağrısız, sağlıklı günler.
Bike fit yaptırmadım, mevcut bisikleti satmayı düşünüyorum zaten. Yol bisikletine geçmek için. Uyuşma vs yok sadece avuç içi fazla acıyor. Bilekleri uygun şekilde tutmaya özen gösteriyorum. Eldiven bulamadım. Özellikle jelli eldiven bulamadım. Decathlondan almıştım ama içinde destek vs hiçbir şey yok. Jel destekli arıyorum.

Bike fit yaptırmadım, mevcut bisikleti satmayı düşünüyorum zaten. Yol bisikletine geçmek için. Uyuşma vs yok sadece avuç içi fazla acıyor. Bilekleri uygun şekilde tutmaya özen gösteriyorum. Eldiven bulamadım. Özellikle jelli eldiven bulamadım. Decathlondan almıştım ama içinde destek vs hiçbir şey yok. Jel destekli arıyorum.
Cyclist's Palsy
Umarım probleminiz çözüme kavuşur.

Cyclist's Palsy
Umarım probleminiz çözüme kavuşur.
Çok teşekkür ederim. En azından neyi aramam gerektiğini öğrendim :) şuan Satori Zone kelebek gidon kullanıyorum ve gidon sarısı olmasına rağmen elime sanki gidon çapı küçük geliyor. Kardeşimin yol bisikleti var ve gidonu benimkinden daha kalın, onu tutuş hissi daha iyi. Bu ara jel dolgulu güzel bir eldiven arıyorum. Baktığım ve denediğim ürünler fayda vermedi. Gidonu tutarken sanırım ince geldiği için çok sıkıyorum, bu ara bunu fark ettim. Önce iyi bir eldiven bulup denemeyi daha sonrada az önce bahsettiğiniz konuda önerilen ek gidon sargısını denemeyi düşünüyorum. Umarım çözülür. Başka bir rahatsızlığı vs var mı bilmiyorum, şuan hastaneler epey riskli olduğu için gidemiyorum. Bu çözüm önerilerini bi deneyim, teşekkür ederim.

Selamlar, 1.72 boy ile 52 kadro kullanıyorum ve bana uygun olduğunu düşünüyorum. Şükür, uzun sürüşler sonrası bile vücudumun hiçbir yerinde kronik bir ağrı olmuyor. Sadece gidonu droplardan tutunca boynum çok ağrıyor.

Izlediğim bir videoda, bir miktar daha yukarı görülebilmeli deniyordu. Bende bu mesafe yok ve yolu bile görmek için cebelleşiyorum. Bir o kadar da yol çizgisine bakarak gidiyorum sonrasında:komik:

Boynumu hareket ettirirken kemik takılmaya başladı resmen günlük zamanda, tak tuk ses çıkarıyor. Doktora gittim, fıtık olabilir mi diye. Yok olmaz dedi, pek de önemsemedi.

Ama benim boyun ağrım devam ediyor ve siz değerli arkadaşların tecrübe ve önerileriniz ile çare arayışındayım.

GIdon bogazi 100cm. Bunu, 80 ile değiştirip, biraz da yukarı açılısını mı alsam. Başka da birşey de gelmiyor aklıma.

Kisa bigaz ile dirseklerim dizlerime çarpacak gibi geliyor. Bilemedim açıkçası...

Bu durumu yaşayanınız var mı arkadaşlar?

Önerilerinize açığım ve şu boyun ağrısından kurtulursam çok memnun olacağım.

Teşekkürler

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Selamlar, 1.72 boy ile 52 kadro kullanıyorum ve bana uygun olduğunu düşünüyorum. Şükür, uzun sürüşler sonrası bile vücudumun hiçbir yerinde kronik bir ağrı olmuyor. Sadece gidonu droplardan tutunca boynum çok ağrıyor.

Izlediğim bir videoda, bir miktar daha yukarı görülebilmeli deniyordu. Bende bu mesafe yok ve yolu bile görmek için cebelleşiyorum. Bir o kadar da yol çizgisine bakarak gidiyorum sonrasında:komik:

Boynumu hareket ettirirken kemik takılmaya başladı resmen günlük zamanda, tak tuk ses çıkarıyor. Doktora gittim, fıtık olabilir mi diye. Yok olmaz dedi, pek de önemsemedi.

Ama benim boyun ağrım devam ediyor ve siz değerli arkadaşların tecrübe ve önerileriniz ile çare arayışındayım.

GIdon bogazi 100cm. Bunu, 80 ile değiştirip, biraz da yukarı açılısını mı alsam. Başka da birşey de gelmiyor aklıma.

Kisa bigaz ile dirseklerim dizlerime çarpacak gibi geliyor. Bilemedim açıkçası...

Bu durumu yaşayanınız var mı arkadaşlar?

Önerilerinize açığım ve şu boyun ağrısından kurtulursam çok memnun olacağım.

Teşekkürler
Spacer lar en üstte mi en altta mı takılı gidonu 1 tık yukarı kaldırarak belki çözebilirsiniz. Bisikletinizin top tube değerleri ne acaba 100 mm boğaz 52 kadro bisiklet ile standart gelmemesi lazım. Genelde 52 kadrolar 90 mm gidon boğazı ile gelir.

Spacer lar en üstte mi en altta mı takılı gidonu 1 tık yukarı kaldırarak belki çözebilirsiniz. Bisikletinizin top tube değerleri ne acaba 100 mm boğaz 52 kadro bisiklet ile standart gelmemesi lazım. Genelde 52 kadrolar 90 mm gidon boğazı ile gelir.

Çetin bey cevabınız için teşekkür ederim. Spacerlar altta takılı, bisiklet toplama olduğu için 100mm boğaz takılıydı.

Top tube ölçüsünü de buldum. Karşılaştırma yapan güzel bir sitede.

Bu durumda aksiyon, boğazı 90mm yapmak mı olacak? 80mm kısa olabilir.

Acı çok olunca daha kuvvetli ilaç mantığı aslinda benim 80mm mantığım:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çetin bey cevabınız için teşekkür ederim. Spacerlar altta takılı, bisiklet toplama olduğu için 100mm boğaz takılıydı.

Top tube ölçüsünü de buldum. Karşılaştırma yapan güzel bir sitede.

Bu durumda aksiyon, boğazı 90mm yapmak mı olacak? 80mm kısa olabilir.

Acı çok olunca daha kuvvetli ilaç mantığı aslinda benim 80mm mantığım:)

(link)
Kısa gidon boğazı yüksek hızlarda ne yazık ki sıkıntı çıkartacaktır. Eğer İstanbul a yolunuz düşüyorsa elimde 80 mm lik boğaz mevcut veriyim deneyin sonrasında vaziyete göre 90 mm ye geçersiniz.

Geri