Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

El, kol, boyun ve omuz ağrısı

Eşimin ellerindede ilk başlarda uyuşma olmuştu 50 km üstü.Bende araştırıp aktif pedaldan resimdeki elciklerden aldım.Bileğe olan baskıyı ciddi anlamda önlüyor.Tavsiye ederim.


https://lh6.googleusercontent.com/proxy/3WVjBlTTQRMRhMqi1W_c9EIN9gnQCWMx_jn5t_8qWN2Ye7bfK-d9jIkAjsStEFXZyyznabsEpljFOXI0rjBBWQ3YBbXtDfgQw0aSQNpQOBuRICBPij0L8Vc9rdpqC09uro6RKbUqLgl1R6FECJhdhZULZiHkumoEyzUH6BK16G-zf1qHs5JpqAAnLeBslm4J=w343-h359-nc
 
  • Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
Scudo
Tutuş şekline de önem vermek lazım. Bir çok sürücü, genel olarak dirsekleri sıkarak omuzları kasarak sürüyor. Biraz kırık bir dirsek ve serbes bir oturuşla( çuval gibi kendinizi seleye bırakın) çok daha rahatlık elde edilebilir. Kendi gözlemlerim, kendi deneyimim ve etraftan öğrendiğim şeylerdir bunlar.
 
Mtb bisikletlerde tek tutuş açısı olduğu için uzun süreli kullanımlarda uyuşma ağrı yapabilir.
 
Aynı ağılardan bende muzdaribim. Özellikle sol dirsekte ağrı oluyor. Yolda giderken egzersiz vari birşeyler yapınca ağrı azalıyor. Açılan konuyu dikkatle takipdeyim.
 
  • Beğen
Tepkiler: phoenix48
Yarın. Kelebek gidon taktırıp şansımızı deniyecez. Elcik dediginiz gibi sadece eldeki uyuşmayı giderebilir ama omuza kadar vuran agrı sanırım gidon pozisyonundan Kelebek ile pozisyon değişerek sorunu giderebiliriz
 
karpal tunel sendromu
 
O sendrom bilgisayar kullanırken olur. Onun agrısı hissi farklıdır parmak uclarında hissedersin şuan telefon kullanırken bile parmak uçlarım sızlıyo
 
Eklemlerde ki kireçlenme aktivite sırasında ağrılara sebep olabilir. Uyuşma, ve boyuna kadar uzanan ağrılar genellikle eklemlerde ki kireçlenmenin belirtileri. Dinlenirken bu ağrılar oluşmaz, yalnız ileri safha kireçlenmeler de dinlenirken de yavaştan bu ağrıları hissetmeye başlarsınız, o yüzden kireçlenme diye basite indirgeyip tedaviyi geçiştirmemek lazım.
 
Uyuşmalar genelde kalpal ve ulnar tünellere uygulanan baskılardan kaynaklanır. kurtulmak için veya rahatlatmak için çeşitli yöntemler var. hepsi de basit:

farklı tutuş pozisyonlarını sürüş sırasında deneyebilirsiniz.
ergonomik elcik tercih edebilirsiniz.
en önemlisi bilek kaslarınızı basit hareketlerle (stres topu, yaylı maşa sıkarak, dumbıl çalışarak...) güçlendirebilirsiniz. ben powerball tavsiye ediyorum.
gidonu çok sıkı tutuyor olabilirsiniz. dirsekleriniz hafif bükük şekilde normal sıkılıkta tutun. dirseklerinizin dik olması eklemlerinize binen yükü oldukça arttıracaktır.
jelli bisiklet eldiveni tavsiye ederim. ben kullanıyorum. hem konfor sağlıyor hem de eğer düşerseniz koruma sağlıyor.

bunların hepsini yapabilirsiniz ya da yapabildiğiniz kadarını. hiç biri fazla para harcamanızı sağlamaz.

kelebek gidon zaten bir çok farklı tutuş pozisyonlarına izin verdiği için tercih edilir. bu sayede uzun sürüşler esnasında kollar ve omuzlardaki stress farklı kas gruplarına dağıtılır. kelebek gidonda da tek tip tutuş pozisyonuna girerseniz yine uyuşma ve eklem ağrısı çekme ihtimaliniz yüksek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Clients ve bkaan
@Osmancan846 Biz iki arkadaş bisiklet aldık arkadaşım Salcano NG650 29" aldı lastikleri kalın, aynı jantlara ince lastik taktırarak şehir içinde kullanıyor, şehir dışına çıkacağında yine kalın lastikleri takıyor.
 
Bende yaklaşık 2 aydir kelebek gidon a gectim farkli tutus şekillerinden dolayi agri sizi olmuyor 8-10 saatlik suruslerde el ve omuz agrisi yasamiyorum yanlız kelebek gidon taktirdiginizda gidon sargisi ile sararsaniz bir problem yasamassiniz.
 
Hayırlı aksamlar arkadaslar. Son bir kac gün omuzum ve kollarım agırmaya basladı. Boyum 170 ve ic bacak boyum 80 felan. 48 kadro hibrit sehir bisikleti kullanıyorum. Kullandıgım alan gunluk sehir ici aralıklı bir sekilde 2-3 saat felan. Fakat son zamanlarda kollarım ve omuzum agırmaya basladı bunun nedeni sizce ne olabilir. Kadro mu büyük beslenmemmi yanlıs veya masamın kılıtlı olması buna neden olabilir mi.. Bu konuda bi oneriniz varmı arkadaslar?
 
Geri