Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

El, kol, boyun ve omuz ağrısı

Scudo
Forumda aratırsanız bike fit ile ilgili yazılar bulabilirsiniz. İnternet üzerinden de programlar yardımıyla kendinize bikefit yapabilirsiniz. %100 olmasa da yararlı olacaktır.
(link)
Merhaba, ben Bike Fast Fit Elite uygulamasını kullanıyorum. Retul gibi sistemlerdeki hassasiyet olmasa da büyük ekranlı bir telefon veya tablet, sağlam bir tripod , trainer ve kırmızı yuvarlak etiketler kullanarak oldukça iyi sonuçlar alabiliyorum. Uygulamanın bir özelliği de işaretlenmiş olan noktalarda yapılacak yükseklik ve ön-arka ayarları ile diğer tüm açılarda oluşacak değişiklikleri önceden görmek mümkün. Tüm işi kendiniz yaptığınız için de uygulamanın önerdiği pozisyon ile kendi rahat ettiğiniz pozisyonu bulup optimize etmek de kolay ve stressiz.
6085044F-F1D9-47A5-81C6-907636F5821C.png
D7E947DC-01CF-4964-BB6C-D7008BD5AC10.png

Çok teşekkürler bu uygulama için. Hsonu deneyeceğim

Evet hocam 1-2cmyükseltmem gerek tabi ozamanda durumda ayakları yere koymak zor oluyor 😊
@seko35.50 hocam ayrıca parmak uçlarımda böyle his kaybı gibi bir şey oluyor uyuşma mı desem bilemedim.Tabi şu da var bu işte yeniyim bu bisiklet ile şu ana kadar toplamda 150km sürdüm
Parmak uçlarında his kaybı diyorsun 150 sürmüşsün geçmediyse, bel ağrın varmı. Sinirlere baskı yapan bir şey olmalı.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@necmeddin hocam bel ağrısı yok.Ama eldivenim çok kaliteli bir şey değil onunla alakası olabilir mi bilmiyorum
@Cem Coşkun hocam bunun yerine kelebek gidon nasıl olur sizce ?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bisikleti fren ve vites kollarından tutuyorum, biraz rahatlamak için gidondan tutmak istediğimde kollarımın açısı oldukça bitişiyor ve dengesiz bir sürüş oluyor.

1.90 boyundayım. Gidon ölçüm 42cm. Omuz ölçüm kabaca 48cm civarında. Kullandığım kadro specialized allez XL 58. (şu an ki setup fotoğraflarını eklemiş bulunuyorum)

Ben droplara düşen, kmlerle yarışan bir bisikletçi değilim, şu an bu karantina döneminde spor yapmak amaçlı her hafta km arttırarak keyifli bir sürüş peşindeyim. Yol bisikletinde olma amacım ise tamamen bana verdiği bisikletle bütünleşiyormuş gibi bir hissiyat. Ve sürekli yolda kullanıyorum. Gönlümden geçen gidon boğazını biraz kaldırmak, yanlış açıları ve ayarları ortadan kaldırmak böylelikle bu ağrılardan (özellikle boyun) biraz kurtulmak.
Bu konularda yönlendirmelerinize ihtiyacım var, satın alabileceğim parça önerilerine veya yanlış yaptığımı düşündüğünüz düzeltmelere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.
Hocam dün yabancı kaynakları bu konuda epey araştırdım. Genellikle boya göre gidon takıyor firmalar. 58-60 kadroda taktıkları gidon uzunluğu 44-46 cm. Siz 42cm kullandığıızı söylemişsiniz. Sti kolun acısını ayarlayabilirsiniz ama gidon genişliğini etkilemeyecegi için hoodlardan tutmadiginizda acı cekmeye devam edeceksiniz.
En mantiklisi kesinlikle bike-fit ama imkanınız yoksa omuz genişliğinizi ölçün(ölçtürün) Rahatlık isteyenlere omuz genişliğinden 2 cm uzun gidon oneriyorlar. Yalniz omuz genisligini ölçerken a-c joint dedikleri omzunuzun ucundaki kemikli çıkıntılari referans almanız lazım. Sadece tahmin ediyorum sizin boyunuzda (1.90) 42 cm omuz genişliği çıksa 44 cm lik gidon ile, 44 cm omuz genişliği çıkar ise 46 cm ile çok rahat edersiniz. Bu sıkıntınız gereğinden dar gidon kullanmaktan kaynaklanıyor.

Diger sorunlariniz icin seleniz yüksek olabilir, gidonunuz aşağıda olabilir, top tube uzun geliyor olabilir. Endurance kadrolu bir bisikletle cok daha fazla rahat edebilirsiniz. Bisikletiniz yaris kadrosuna sahip, gidon boğazını ters acıyla kullanmak belki sıkıntılarınızı hafifletebilir. Rahatlik amaçlı sürüşler yapıyorsanız, uzun alın borusu olan endurance kadrolu bisikletlere bakmanızda fayda var.

Son düzenleme:
  • Beğen
(link) sitesini tavsiye ederim. Bir arkadaşınızın yardımıyla birkaç ölçüm yaparak boy, bacak boyu, omuz genişliği vs, size yaklaşık olarak kullanmanız gereken bisikletin ölçülerini çıkartıyor. Ayak ve diz ağrısı eğer kalli ayakkabı kullanıyorsanız kal açılarının ayarsızlığından kaynaklanabilir.

• Beğen
227411 dosyayı görüntüleArkadaşlar son sürüşümde parmak uçlarımda uyuşma oldu birazda boyunda ağrı.Bisiklet üzerindeki kol vs açılarım nasıl sizce ? Gidon açılı biraz daha yukarı yapabilirim .
Ellerinizde uyuşma olduğuna göre bilekte fazla baskı var büyük ihtimalle. Fren-vites kollarınızın açısı bu konuda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
images (30).jpeg

images (43).jpeg

Gidon yükseltici aparat, kelebek gidon ve brooks sele al rahat edersin.

• Beğen
Tepkiler: fensinn
@fensinn ben ayak parmak ucu anladım elin alışma süreci normal. Ara sıra olur. Barend veya barendli elcik deneyebilirsin. Kelebek gidonunda rahatlattığını söyleyen bir çok arkadaş var.

• Beğen
Tepkiler: fensinn
ophellia

boyunuza göre kadronuz küçük bence bu ağrıların sebebide kadro boyu,kadro küçük geldiği için muhtemelen siz sele borusunu yüksek tutuyorsunuz,seleyi yükseltince otomatikman yük omuz ve kollarda hatta sırtınızda,ağırlık dağılımı eşit olmayınca ağrılar kaçınılmaz oluyor kendimden biliyorum;) ya bisikleti değiştireceksiniz yada profesyonel yardım alın derim bikefit gibi,belki gidonu yükseltmek çare olabilir.dip not;boyum 1.81 şuan 55cm kadro kullanmaktayım
merhabalar hangi markanın 55cm kadrolu bisikletini kullanıyorsunuz

Ben de yaklaşık 1 hafta önce Mosso Raceline H 29'' modelini aldım, henüz 2 kez çıkabildim kısa kısa alışma turları yaptık fakat benim boyun ağrılarım biraz arttı bu süreçte. Böyle bir başlık görünce de şaşırdım açıkçası.
Ben alışma sürecine vermiştim, bisiklet boyum ağrısı yapar mı? sorusu şu an aklıma takıldı...

@mustafaozal1 evet hocam, bisiklette uygun pozisyonu bulamazsanız bir çok ağrı ve acılara sebeb olur. Birde boyun ağrılarının temel nedeni aşırı kilo ve yanlış duruş açılarıdır.
Tablettir, telefondur, bilgisayardır yada dik duruş açısı bozulursa boyun ağrıları bel ağrıları olabiliyor. Yani her ağrı bende fıtık oluşmuş demek değildir

Bisiklet sürmeye yeni başlayanlar için bu ağrılar normal. Çok dert edip iç düşüncelerinizle dünyanızı karartacak seviyeye gelmeyin. Gidon açısı , sele açısını, yani bisiklet üzerinde duruş açısını çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Büyük şehirlerde imkan bulanlar bike fit yaptırırlarsa sağlıklı olur. Bulamayanlar bike fitle alakalı videolarla ayarverebilirler. Bunu da yapamayanlar benim de yaptığım gibi deneme yanılma yoluyla er yada geç tecrübe ederek doğru açıyı bulabilirler.

Demek istediğim bisikletten inince , normal zamanlarda ağrı sızı yoksa bilinki duruş pozisyonunda, kadro boy ölçüsünde sıkıntı var. E bu iyi bir haber doğru ölçüler öyle yada böyle bir şekilde bulunur.

Havalar soğuyunca veyahut rüzgarlı havalarda ağrı sızı oluyorsa cereyana yakalanıyorsunuz ve düzgün ekipman kullanmanız gerekiyor anlamı çıkarın. Çünkü kas sistemi tepki veriyor. Kas sistemi tepki veriyorsa bilinki bu iyi bir şey değil. Ani bir harekette disk arasına boyun yada bel farketmez sinir sıkışması riskine davetiye çıkarıyorsunuz demek.

Peki boyun ve bel fıtığınız var. Bisiklet sürmeyecekmisiniz veya dünyaya küsecekmisiniz. Hayır arkadaşlar sportmenliğe yakışmaz. İyi bir doktor ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra uzman görüşü alınarak uygun programla sürüşlerinizi planlayabilirsiniz.
Sağlıkla alakalı forumda o kadar başlık varki. Lütfen araştırın. 10 numara konular ya konu başlığıyla kalmış veyahut iki yorumla es geçilmiş .
Son olarak şunu söyleyim yahu kas ve omirilik sistemine beden içerisinde ilk saldıran sistem beynin geliştirmiş olduğu strestir. Ne olursa olsun stresten uzak durun. Sinir sistemi tüm sistemlerin vücuttaki muhafızıdır. Moralinizi çok bozmayın ne yapsak bazen çöldede olsak kutup ayısına yakalanıyoruz. :D
Sürekli bir sağlık disiplini olarak benimsediğim dostane bir tavsiye olarak yılda en az iki defa tarama hacamatı yaptırmanız. Rahatladığınızı göreceksiniz. Ben kafadaki kırıklar için yine yılda bir kez ustura ve kafa hacamatıda oluyorum.:koptum:

Kan verme olayına gelince iğneden korkuyorum.:) Öyleki bir sivrisinek ısırınca kavak tepesine tırmanacak hale geliyorum.:ssrtcbya: Yani kan vermek vücudu tazeliyor. Cesur arkadaşlar kan vererek tazeleyecekler kendilerini.

Çok uzattım, cümlenize iyi forumlar ve sağlıklı günler diliyorum arkadaşlar.:harika:

@necmeddin Öncelikle bu güzel ve faydalı yorumunuz için teşekkür ederim. Boyun ağrılarım uzun süredir var 30 yaşındayım 1.88 boy ve 74 kiloyum yani boyun ağrılarım fazla kilodan değil :) Sürekli pc başında oturmaktan ve son dönemde (özellikle pandemi döneminde) hareketsizlikten kaynaklı olduğunu biliyorum. Benim bahsetmek istediğim bisiklette henüz yeniyim 2 kez sürebildim ama bisiklet kullandıktan sonra ağrım azalmadı aksine arttı, ondan dolayı endişelendim biraz. Sizin de dediğiniz gibi bisikletin üzerindeki duruş açımı bulduğum zaman ve vücuda biraz da kondisyon yükledikten sonra ağrılarımın azalacağını umut ediyorum :) Şu yasaklar bitse de biz de doğaya, bisikletlerimize kavuşabilsek. Böylece uygun pozisyonu ve kondisyonu bulduktan sonra umarım ağrılarım azalacaktır. Bir süre kullandıktan sonra son durumu sizlere bildireceğim.
Hepinize iyi günler ve şimdiden iyi bayramlar dilerim.. :)

• Beğen
@mustafaozal1 iyi bayramlar hocam. Şu yasaklar kalkınca Bismillah deyip eski usulle bir dehleyin hele demir beygiri ve görün şifayı İnşallah. :harika:

• Beğen
Tepkiler: mustafaozal1
Merhaba, ben Bike Fast Fit Elite uygulamasını kullanıyorum. Retul gibi sistemlerdeki hassasiyet olmasa da büyük ekranlı bir telefon veya tablet, sağlam bir tripod , trainer ve kırmızı yuvarlak etiketler kullanarak oldukça iyi sonuçlar alabiliyorum. Uygulamanın bir özelliği de işaretlenmiş olan noktalarda yapılacak yükseklik ve ön-arka ayarları ile diğer tüm açılarda oluşacak değişiklikleri önceden görmek mümkün. Tüm işi kendiniz yaptığınız için de uygulamanın önerdiği pozisyon ile kendi rahat ettiğiniz pozisyonu bulup optimize etmek de kolay ve stressiz. 227415 dosyayı görüntüle227416 dosyayı görüntüle
@Mustaac

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
El-kol-ve omuz ağrısı yaşıyordum. Önce kelebek gidona geçtim ve ciddi anlamda rahatladım. Gidonum açılıydı uygun bir açıya getirdim. Sonra tutuş pozisyonumu iyileştirdim ve son olarak eldivensiz kullanmadım ve ciddi anlamda ağrım azaldı. Önceki gidonum flatbardı ve biraz uzak kalıyordu açıdan dolayı, yük kollara bindiği için uyuşma oluyordu. Kelebek gidon bu anlamda çok işime yaradı. İstediğim yerden tutuyorum. Ağırlığı dengeli dağıtınca rahatlıyorsunuz. Kardeşimde katlanır bisiklet var onu alıp biraz uzun sürünce yine ağrı gibi karıncalanma gibi şeyler oluyordu, elcikleri xlc elcik aero gr-s30 ile diğiştirdik ve inanılmaz rahat bir elcik, kesinlikle tavsiye ederim.

Geri