@mustafaozal1 evet hocam, bisiklette uygun pozisyonu bulamazsanız bir çok ağrı ve acılara sebeb olur. Birde boyun ağrılarının temel nedeni aşırı kilo ve yanlış duruş açılarıdır.
Tablettir, telefondur, bilgisayardır yada dik duruş açısı bozulursa boyun ağrıları bel ağrıları olabiliyor. Yani her ağrı bende fıtık oluşmuş demek değildir
Bisiklet sürmeye yeni başlayanlar için bu ağrılar normal. Çok dert edip iç düşüncelerinizle dünyanızı karartacak seviyeye gelmeyin. Gidon açısı , sele açısını, yani bisiklet üzerinde duruş açısını çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Büyük şehirlerde imkan bulanlar bike fit yaptırırlarsa sağlıklı olur. Bulamayanlar bike fitle alakalı videolarla ayarverebilirler. Bunu da yapamayanlar benim de yaptığım gibi deneme yanılma yoluyla er yada geç tecrübe ederek doğru açıyı bulabilirler.
Demek istediğim bisikletten inince , normal zamanlarda ağrı sızı yoksa bilinki duruş pozisyonunda, kadro boy ölçüsünde sıkıntı var. E bu iyi bir haber doğru ölçüler öyle yada böyle bir şekilde bulunur.
Havalar soğuyunca veyahut rüzgarlı havalarda ağrı sızı oluyorsa cereyana yakalanıyorsunuz ve düzgün ekipman kullanmanız gerekiyor anlamı çıkarın. Çünkü kas sistemi tepki veriyor. Kas sistemi tepki veriyorsa bilinki bu iyi bir şey değil. Ani bir harekette disk arasına boyun yada bel farketmez sinir sıkışması riskine davetiye çıkarıyorsunuz demek.
Peki boyun ve bel fıtığınız var. Bisiklet sürmeyecekmisiniz veya dünyaya küsecekmisiniz. Hayır arkadaşlar sportmenliğe yakışmaz. İyi bir doktor ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra uzman görüşü alınarak uygun programla sürüşlerinizi planlayabilirsiniz.
Sağlıkla alakalı forumda o kadar başlık varki. Lütfen araştırın. 10 numara konular ya konu başlığıyla kalmış veyahut iki yorumla es geçilmiş .
Son olarak şunu söyleyim yahu kas ve omirilik sistemine beden içerisinde ilk saldıran sistem beynin geliştirmiş olduğu strestir. Ne olursa olsun stresten uzak durun. Sinir sistemi tüm sistemlerin vücuttaki muhafızıdır. Moralinizi çok bozmayın ne yapsak bazen çöldede olsak kutup ayısına yakalanıyoruz.
Sürekli bir sağlık disiplini olarak benimsediğim dostane bir tavsiye olarak yılda en az iki defa tarama hacamatı yaptırmanız. Rahatladığınızı göreceksiniz. Ben kafadaki kırıklar için yine yılda bir kez ustura ve kafa hacamatıda oluyorum.
Kan verme olayına gelince iğneden korkuyorum.
Öyleki bir sivrisinek ısırınca kavak tepesine tırmanacak hale geliyorum.
Yani kan vermek vücudu tazeliyor. Cesur arkadaşlar kan vererek tazeleyecekler kendilerini.
Çok uzattım, cümlenize iyi forumlar ve sağlıklı günler diliyorum arkadaşlar.