umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.836
- Bisiklet
- Trek
Hocam konu elektrikli bisikletlerin pillerinin geri donusumu ve bahsettiginiz sehirlerde e-bike kullaniminin yogunluguydu.Kilitlenmemiş olduğunu düşündüğünüz bisikletler diyorsunuz da, benim ne kadar dikkatli incelediğimi bilmiyorsunuz. Ciddi ciddi kilitlemeden bırakanlar var. Bunu tek bir bölgede de görmedim, birkaç cadde üstü toplu bırakılan yerlerdeydi. Neyse. Teker kilidi, herhangi 10mm kalınlıktaki zincirin yanında önemsiz bir parça, hiçbir işe yaramaz, spiralle U kilidi kesen adam onu hayli hayli kesiyor.
Size pillerin geri donusumunun nasil yapildigini bildigim kadariyla anlattim.
Son 3-4 yildir Hollanda'da satilan bisikletlerin yaridan fazlasi elektrikli iken, sizin turist olarak ziyaret ettiginizde yogun kullanimi neden goremeyebileceginizi de 10 yildir yasadigim sehirdeki duzenli e-bisiklet kullanicisi olarak anlatmaya calistim.
Sonuc, siz cok dikkatlisiniz ve turist olarak ziyaret ettiginiz sehirde kullanicilarin aliskanliklarini, bisiklet hirsizlarina karsi neyin yararli olup olmadigini cozup bana bunlari anlatiyorsunuz. Benim de peki siz haklisiniz demekten baska carem kalmiyor bu durumda. 2 kez bisiklet, 2 kez gunduz vakti e-bisikletin pilini caldiran ben, sizin bu tavsiyelerinizden sonra kilitli depo kullanmayi birakip sizin fotoda gonderdiginiz gibi sokaga parkedecegim bisikletimi. Hatta merkeze gittigimde ciddi ciddi kilitlemeden birakacagim.
Tavisyeleriniz icin cok tesekkurler.