Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli katlanır bisiklet

Rks mx 35 çok ucuzlamış ama şikayet sitelerinde aşırı Sorun yazılmış. Düzeltme oranı %2

ucuz etin yahnisi sası olurmuş.

ben tanımadığım bir marka alacaksam önce şikayet var sitesine bakarım. Sonra ürünü ıcığına cıcığuna kadar incelerim.
malum bir sürü para ödeyip pişmanlık ihtimali var sonunda.:)

Sonuçta genelde pişman olmam. Ve uzun yıllardır böyle oldu.
Hatta şikayetvar da daha olmayan birçok marka aldım.
Sanırım mesleğim gereği tecrübe de olsa gerek, artık işi çözdüm.:)

edit: mesleğim otomotiv kalite uzmanı.

Scudo
Arkadaşlar tam 8 aydır elektrikli bisiklet araştırması yapıyorum en sonunda Carraro E Sportive de karar kılıp kredi kullanmak suretiyle bugün aldım. Vakıfbank ve Halkbank 0.69 6 ay ötelemeli kredi kullandırıyor, bilginiz olsun. Maliyeti yüksek evet ama benzine, ya da toplu ulaşıma aylık verilen para ile taksitler ödenir diye düşündüm. Bu arada RKS ye falan da baktım ama kullanılan malzeme motor, pil beni tatmin etmedi. Alba katlanırlar daha kaliteli görünüyorsa da katlanır tercih etmedim ve hub motor bana uzak geldi. Bilgilerinize sunarım.

benim ve bircok elektrikli bisiklet kullanicisinin oldugu bir grup var. benim gibi birkac rks mx35 kullanicisi daha var. oyle her yerinden kalite akiyor diyemeyecegim ama ben genel olarak memnunum diyebilirim.

telegram linki veremiyorum ancak youtube teki balkanbey in videolarinda bulabilirsiniz.

veya telegramda bu grubu aratin: 'elektriklibisikletciler'

isteyen arkadaslar katilabilir.

• Beğen
Tepkiler: murat.82.yildirim
Merhaba elektrikli bisiklet diye bir başlık bulamadım buraya yazıyorum. 190cm boyunda 110kg ağırlığındayım. evden işe işten eve gideceğim. Toplam mesafe 4km bu mesafenin her iki yönünde de 800m kadar %20 ortalama eğim var. Dizlerimde çok iyi durumda değil. Bisikleti de hem iş yerinde hem de evde park edecek yerim yok. Ancak katlanır bir bisiklet olur ise asansörle çıkartabilirim. 1- katlanır bisiklet istiyorum. 2- piyasada 250w dışında bir seçenek bulamadım. oysa yaptığım araştırmalarda %20 ortalama eğimi ortalama 15km/sa hızla çıkmak için kullanmam gereken ortalama güç 1200w hadi 300w benden gelse, motordan lazım olan destek 900w. hadi hızıda 10km/sa te razı olup trafikte canımı tehlikeye atsam ihtiyacım olan gene en az 500w olacak. oysa 250 den fazlasını bulamadım. Görüş ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

Merhaba elektrikli bisiklet diye bir başlık bulamadım buraya yazıyorum. 190cm boyunda 110kg ağırlığındayım. evden işe işten eve gideceğim. Toplam mesafe 4km bu mesafenin her iki yönünde de 800m kadar %20 ortalama eğim var. Dizlerimde çok iyi durumda değil. Bisikleti de hem iş yerinde hem de evde park edecek yerim yok. Ancak katlanır bir bisiklet olur ise asansörle çıkartabilirim. 1- katlanır bisiklet istiyorum. 2- piyasada 250w dışında bir seçenek bulamadım. oysa yaptığım araştırmalarda %20 ortalama eğimi ortalama 15km/sa hızla çıkmak için kullanmam gereken ortalama güç 1200w hadi 300w benden gelse, motordan lazım olan destek 900w. hadi hızıda 10km/sa te razı olup trafikte canımı tehlikeye atsam ihtiyacım olan gene en az 500w olacak. oysa 250 den fazlasını bulamadım. Görüş ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

Bu başlığı inceleminizi öneririm..:)

Sizin durumunuzda forumdaşlar çözüm bulmuş durumda.:)

Uzun Boy konusu da geçti burada. Bi bakın lütfen.:)

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

• Beğen
Tepkiler: avciceyhan
yadea düşünenler için birzamanlar amatör bir inceleme çekmiştim,

(link)

Arkadaşlar tam 8 aydır elektrikli bisiklet araştırması yapıyorum en sonunda Carraro E Sportive de karar kılıp kredi kullanmak suretiyle bugün aldım. Vakıfbank ve Halkbank 0.69 6 ay ötelemeli kredi kullandırıyor, bilginiz olsun. Maliyeti yüksek evet ama benzine, ya da toplu ulaşıma aylık verilen para ile taksitler ödenir diye düşündüm. Bu arada RKS ye falan da baktım ama kullanılan malzeme motor, pil beni tatmin etmedi. Alba katlanırlar daha kaliteli görünüyorsa da katlanır tercih etmedim ve hub motor bana uzak geldi. Bilgilerinize sunarım.

hayırlı olsun çok güzel bir bisiklet. Ben de (link) almak istiyorum ama bakalım. Bu aralar (link) de hoşuma gitmeye başladı...

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar, ben forumda yeniyim, elektrikli katlanır bir bisiklet arıyorum. 1.85 boyunda ve 90 kiloyum (yük ile birlikte 100-110 kg olurum) Toplu taşıma arasındaki yollar için almak istiyorum. Dolayısıyla uzun mesafeler kat etmeyeceğim. Benim için önemli olan hafif olması, gittiğim güzergahlarda yokuş var ama çok dik değil uzun. Kaliteli bir şey almak istiyorum bütçemi olabildiğince zorlayabilirim. İşe gidip gelirken kan ter içinde kalmak istemiyorum 🙂 Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Müşkilküşa
Merhaba

Bir süredir katlanır e bisiklet bakıyorum. Dizimde olan bir rahatsızlık sebebi ile normal bisiklet kullandığımda bir süre sonra ağrı hissediyorum. Ancak tamamen de hareketsiz kalmamak için hem gezme amaçlı hem de hafif tempo spor amaçlı bir ürün bakıyorum, tabi katlanabilir olması çok önemli zira mobilite de gerekli bana. Fat Bike istemiyorum.

İncelemelerime RKS ve Volta modellerinden başlasam da 4000-5000 TL bandındaki bu ürünlerin gerek servis gerek yedek parça sorunu olduğunu ve hatta kullanım sırasında bile sorunların bulunduğunu öğrendim. Mecburen bütçemi bir kademe daha yukarı çıkararak Alba-btwin-yuki-sway modellerine bakmaya başladım.

Kendimce belirlediğim bazı kriterler var: Bu kritelerde hatam varsa düzletin lütfen. Öncelikle pedal destekli bir model olmalı, pedal çevirmeye mecbur kalmalıyım yani. Ha el gazı olursa iyi, ama olmazsa olmazım değil. İkincisi tercihen arkadan itiş olmalı, üçüncüsü nispeten hafif olması için çelik gövde yerine alüminyum gövde olması tercih sebebim. Dördüncü olarak yine hafifliği göz önüne olarak v fren olsa daha iyi, son olarak bataryanın gövde içinde olması ve kilitli bir mekanizmanın bulunması gerek. Son olarak İstanbul Anadolu yakasında servis hizmetinin bulunması ve kurulum da dahil ürünün tüm yaşamı boyunca muhatab olabileceğim bir servis olması. Yedek parça/usta vb aramak istemiyorum.

Bu kriterlere göre:

• ALBA Fold2: Hemen hemen tüm isteklerimi karşılıyor, ama iki temel sorun var. Benim bütçem max 7500-8000 iken bu ürüne bir iki opsiyon daha koyduğumda 9600 TL ye çıkıyor. Bir de stok sorunu var. Hiçbir yerde bulamadım.
  • Btwin tilt 500e: Kadro içindeki bataryanın kilitsiz olması dışında bir sıkıntı yok. Ancak ben bisikleti her parkettiğimde gözüm arkada kalacak ise ne yapayım o ürünü.
  • Yuki: Aslında ebx 805 modelini beğendim ama sanırım üretim durmuş, mars modeli satışta. Disk fren dışında belirlediğim kriterlere uyuyor ki v fren de olmazsa olmazım değil. Bütçe içinde kalan bir fiyatı da var. Ancak genel kalite hissi/servis/yedek parça konusunda Yuki’ye güvenemiyorum. Kaliteli midir? Orta vadede sorun yaşar mıyım. Bilemedim. Mars modeli hakkında fazla bir bilgi de yok internette maalesef. Açıkçası Alba ya btwin daha kaliteli gibi geldi bana. Bilemiyorum.
  • Sway: İtalyan malı imiş. Sırf bu bile tercih sebebi. Ama satıcının yalanı olabilir tabi. Hiçbir fikrim yok ürün hakkında. Bilenlerin yorumlarını bekliyorum. Özellikleri kağıt üstünde iyi gibi. Ama bu da 9300 TL lik fiyatıyla beni aşıyor. bu modeli bira araştırınca Enik Bike ile birebir aynı olduğunu gördüm. Enik Bike'de Alman malıymış. E bu ürünün menşei ne ola ki? Sway (ya da Enik) hakkında bilgisi olan var mı
  • İkinci el Goccia city zero: 4000 TL civarına var. Ama bu ürünün servisi nerde bilmyorum. İkinci elde neye dikkat edilir onu da bilemediğimden tereddütlerim var. Batarya yeri dışında kriterlerimi karşılıyor.

Sorularım:

• Yukarıdaki kriterlere göre siz neyi tercih ederdiniz. Benim gönlümde bütçeyi çok zorlayıp ALba geçiyor. Ama değer mi bilemedim. Yuki de aynı işi görür mü. Alba fold 2 mi- yuki mars mı? Desem
  • Sway hakkında fikri olan var mı. Değer mi bu paraları vermeye
  • İkinci el alırken nelere dikkat edilir
  • Önereceğiniz başka bir model/ yöntem var mı?

Selamlar , hepsi hikaye , xiaomi elektrkli bisiklet dışında.

Merhaba,

Kriterler ve sorular gayet kapsamlı ve güzel.
Elektrikli bisiklerde benim eksik gördüğüm kriter: tek şarjla menzil.
80-90 km/şarj altındaki ürünlere girmeyin derim.
Mesela Btwin max 30 km diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

menzil neden önemli. Ekektrikli bisikletler normale göre motor batarya vb nedeniyle daha ağırdır. Pil biterse sürüş keyif yerine eziyete dönüşür.:)

edit : Alba Fold 2 kullanıyorum. Tecrübeler için bkz:

Alba Fold elektrikli katlanır kulübü

RKS MX25 Plus ile başladım ben de, henüz süremedim ama olsun.

Klasik Çin malı üretimlerdeki gibi şans işi biraz, umarım şanslıyımdır da iyi bir Çinli'ye denk gelmişimdir.

Volta vb1 250w 8.8 ah 30-110km (8100tl)
Screenshot_20220621-132525.png

Yoksa Alba 250 w kit mi almalıyım ?

250FHF opsiyonlu 468 wh (pil bagajda)9400 TL

Screenshot_20220620-114832.png
Alba tork 32 diyor
Pil ömrü 1000 dolum ve 40-50 bin km

Fakat Volta da detay bulamadım
O yüzden Alba daha iyi gibi..

Volta da Bim de satılan Küba Rks gibi 250-300 dolum sanırım. Yaklaşık 8-10 bin km yapar.. Kit daha iyi sanki

Şuanda 24 jant salcano marina katlanır bisikletimin üzerinde 750wattlık arkadan itişli alba kit takılı. Yaklaşık 1.5 senedir kullanmıyorum. 770 km yaptım kenarda duruyor öyle. Normal bisiklete geçtim. Bu motorlar hakkında yeterince bilgiye sahihim. Öncelikle çok yokuşlu yerde iseniz 250 watt yetersiz. Bisiklet ağırlığı ve sizin ağırlığınız eklenince motor yetersiz kalıyor. En az 500 watt bakmanız lazım. Ben 750 watt motor ile yaklaşık %14 eğimli yokuşu çıkabiliyordum. Ayrıca hub motor yerine mid motor tercih etmelisin. İstanbulda oturuyorsan bir gün müsait zamanda kayaşehirde sana 750 wattlık motorlu bisikleti denetebilirim. İyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Şuanda 24 jant salcano marina katlanır bisikletimin üzerinde 750wattlık arkadan itişli alba kit takılı. Yaklaşık 1.5 senedir kullanmıyorum. 770 km yaptım kenarda duruyor öyle. Normal bisiklete geçtim. Bu motorlar hakkında yeterince bilgiye sahihim. Öncelikle çok yokuşlu yerde iseniz 250 watt yetersiz. Bisiklet ağırlığı ve sizin ağırlığınız eklenince motor yetersiz kalıyor. En az 500 watt bakmanız lazım. Ben 750 watt motor ile yaklaşık %14 eğimli yokuşu çıkabiliyordum. Ayrıca hub motor yerine mid motor tercih etmelisin. İstanbulda oturuyorsan bir gün müsait zamanda kayaşehirde sana 750 wattlık motorlu bisikleti denetebilirim. İyi forumlar
Merhaba hocam bende Alba 250 watt kit ile byqee kit arasında kaldım. Byqee yaklaşık 4-5 kilo gibi bir ek ağırlık getiriyor Alba kaç kilo pil paketiniz nedir kaç kg? Bı de suluk tipi mi bagaj pili mi? Katlanira suluk tipi taksam çok mu kötü durur büyük mü?

Merhaba hocam bende Alba 250 watt kit ile byqee kit arasında kaldım. Byqee yaklaşık 4-5 kilo gibi bir ek ağırlık getiriyor Alba kaç kilo pil paketiniz nedir kaç kg? Bı de suluk tipi mi bagaj pili mi? Katlanira suluk tipi taksam çok mu kötü durur büyük mü?
Geçen de söyledim, tekrar ediyorum. Bende byqeede,albada mevcut. Byqee bu fiyatıyla kesinlikle alınmaz. Git alba pro250 kite gücün yetiyorsa al. Suluk tipi alma katlama da vs sıkıntı çıkarır illaki. En güzeli bagaj tipi, hemde daha büyük pil taktirabilirsin. Byqeenin malzeme kalitesi bu haldeyken,kitlere bu derece zam yapması saçmalığın daniskasi. Kalite olarak albanin yanından ge ce mez...25 gündür arızalı kiti mi bekliyorum ne zaman göndereceksiniz diyorum, elimizde sizinki gibi yüzlerce kit var biraz daha bekleyin deyip kestirip atıyorlar. 4750 ye almış olmasaydm, tüketici hakem heyetine verip ücreti mi talep edecektim. Şimdi param pul olduğu için 4750 TL de benim işime yaramayacağı için mecburen tamir olmasını bekliyorum.

Geçen de söyledim, tekrar ediyorum. Bende byqeede,albada mevcut. Byqee bu fiyatıyla kesinlikle alınmaz. Git alba pro250 kite gücün yetiyorsa al. Suluk tipi alma katlama da vs sıkıntı çıkarır illaki. En güzeli bagaj tipi, hemde daha büyük pil taktirabilirsin. Byqeenin malzeme kalitesi bu haldeyken,kitlere bu derece zam yapması saçmalığın daniskasi. Kalite olarak albanin yanından ge ce mez...25 gündür arızalı kiti mi bekliyorum ne zaman göndereceksiniz diyorum, elimizde sizinki gibi yüzlerce kit var biraz daha bekleyin deyip kestirip atıyorlar. 4750 ye almış olmasaydm, tüketici hakem heyetine verip ücreti mi talep edecektim. Şimdi param pul olduğu için 4750 TL de benim işime yaramayacağı için mecburen tamir olmasını bekliyorum.
Teşekkürler hocam pro modele gücüm yetmiyor normal modelini alacağım. Ön motor daha pratik olur diye düşünüyorum siz ne kullanıyorsunuz ön mü arka motor mu? Hem motor hem pil arkada olursa arka çok ağır olur herhalde dimi?
Birşey daha soracağım katlanır bisikletimi satıp elimdeki parayla birlestirirsem temiz ikinci el Alba fold 2 katlanır bisiklet de alabilirim. Kit mi daha iyi direk hazır fold2 mi acaba?

Teşekkürler hocam pro modele gücüm yetmiyor normal modelini alacağım. Ön motor daha pratik olur diye düşünüyorum siz ne kullanıyorsunuz ön mü arka motor mu? Hem motor hem pil arkada olursa arka çok ağır olur herhalde dimi?

Birşey daha soracağım katlanır bisikletimi satıp elimdeki parayla birlestirirsem temiz ikinci el Alba fold 2 katlanır bisiklet de alabilirim. Kit mi daha iyi direk hazır fold2 mi acaba?
Ön motor da kullanabilirsin. Toprak yolda patinaj çekme haricî bir olumsuzluk görmedim. Ön motor ve bagaj bataryası seçersen, gayet güzel olur. Elinde ki bisiklet albadan daha iyi boş yere satma. Kit takılınca bile albadan 2-3 kg hafif olur. Bende ki byqee ön motor,alba kit arka motor. İkiside kullanışlı. Ağırlığı dengeli olsun dersen dediğin gibi yap öne motor arkaya batarya mantıklı gayet.

Geri