Scudo Sports

Elimden geleni yapmaya çalışıyorum..."RALEIGH"- Yeniden doğuş...:)

Scudo
@ÖmerMurat uzunca bir süredir catıda bekliyor...:) en kısa sürede calışmaya devam edeceğim...

@ERDİNÇ DURAN
Tamamdir usta bende bi.mtb topluyom ksmetse de oto boyacilara pek guvenemedm kendm yapmayi planlyorum. Beceremesemde yapamadim derim param bosuna gitmez

@mariokaldato Abi oto boyacılarda istediğin rengi sprey tüpe basıp veriyolar...önemli olan kadroyu iyi ce temizlemek...sonra üzerine boya uygulaması kolay..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hmm istedigin rengi derken katalog mu yoksa kariisim mi yapiyolar usta?
Neden sordum mesela metalik renk yada florasan renkler temin etmek mumkun mu usta?

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
@mariokaldato evet bir kartela var ellerinde istediğiniz rengi yapmaları mümkün...ne varki opak renklerin uygulaması kolay...simli renklerin üzerine ilave olarak vernik uygulamanız gerekiyor...bazı simli boyaların altına özel astarda atmak icap edebiliyor...yani boyayı satan kişi sizi bu konuda doğru yönlendirirse o derecede güzel bir uygulama çıkar ortaya...

• Beğen
@ERDİNÇ DURAN
Hmm anladim abi simli boyadan kastiniz metalik renkler mi acaba yoksa florasan diye tabir edilen fosforlu renkler mi?

Opak renkler de dahil olmak üzere altına astar ve üstüne vernik ister. Simli (metalik) renkler akrilik parlak vernikle opak boyalar akrilik mat vernikle kaplanırsa ömürleri bir o kadar uzun olur. Metal ilk önce 4k astarla (piyasada spreylenmiş bulanamayabilir) kaplanır. Ardından ince bir su zımparası ile pürüzleri alınır. Ardından ince astar atılarak boyaya hazır hale getirilir. Astar, boya veya vernik atan kişinin kıyafetine asla parfüm gibi uçucuları sıkmamış olması gerekir. Yoksa astar, boya veya vernikte akmalar meydana gelecektir.

Bu bisiklet en aşağı 30 senelik her parçasıda hala sapasağlam, bizde bir aynakolu veya rubleyi bir sene kullansak ertesi sene çöp oluyor

@ERDİNÇ DURAN
Hmm tamam erdinc ustam cok teselkur ederim bilgi paylasimin icin

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
@ERDİNÇ DURAN Pas sökme aşamasında ne tür işlemler uyguladınız ayrıntılı şekilde paylaşırmısınız ?

• Beğen
20160316_202526.jpg bende nasip kismet olursa inşaAllah bu canavari hayata döndürmeye niyetliyim. Klasik sayillmasa da benim icin ilk olmasindan oturu kiymetli

Emeğinize sağlık. Fotoğrafları bekliyoruz

@Strelok Kadro çok paslı değildi ancak üzerine rastgele fırçayla sürülen bir boya vardı onuda boya sökücü ile söktüm ancak epeyi zorladı... bazı yerlerindeki boyayı sökmek için bıçakla kazımak zorunda kaldım...tel fırça ile fırçalamak işimi epeyice kolaylaştırdı...onun haricinde boruların düz kısımlarını 300 kum zımpara ile temizledim...yağlı parçaları benzin veya mazotla temizlemenizi öneririm... birde motosikletimi bakıma götürdüğümde kullanılan bir malzeme gördüm onuda tavsiye edebilirim... fotoğrafını yüklüyorum..pas-sokucu-mos2-spreyi-400-ml-402-21-B.jpg

@ERDİNÇ DURAN Teşekkür ederim resim ve bilgiler için, bisikletin diğer parçalarını temizlerken ziyadesi ile işimi görecek. Tel fırçanın kerametini bende maalesef, sonlara doğru fark ettim.

Geri