Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elit düzeydeki bisiklet sporcularına kuvvet çalışması brim antrenmanı

Daha önce hiç bisiklet spor (yarışçı ) yaptınız mı?

• Evet yaptım

• Hayır bisikleti spor (yarışçı olarak) yapmadım

• Spor yaptım ama bu şekilde bir çalışmam olmadı

• Hayır bisikleti spor (yarışçı olarak) yapmadım ama bu tarz çalışmalarım oldu

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Tepki
23
İsim
turgut
Bisiklet
Colnago
Kuvvet çaışmalarının bisiklet sporcuları için gerekliliğini vurgulamak amacıyla yapmış olduğum bir çalışma herkesin (büyük küçük) bir göz atmasını tavsiye ederim . hepinize teşekkür ediyorum . iyi günler

yadi.sk
(link)

dosya.co
(link)

dosya.tc
(link)

Scudo
Yandexten nefret ediyorum. Sayfaya bir kere girince bir onceki sayfaya gecme imkani neredeyse imkansiz. Keske rar dosyasi yerine baska bir alternatif ile paylassaydiniz mobilden indiremicem

içerik hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? internet paketi benim gibi az olanlar için 125 MB çok büyük

• Beğen
Tepkiler: cngz
kuvvet çalışmalarının bisiklet sporundaki önemi . çalışmaların ne işe yaradığı . çalışmaların nasıl yapılacağı . hareketlerin gösterimi hangi makinelrede çalışılacağı. hangi hareketin hangi kas guruplarıı geliştirdiği veya çalıştırdığını anlatan bir sunum

@TurgutKafes 2017 hedefleri için araştırma içindeyken böyle bir çalışmaya denk gelmek güzel oldu, teşekkürler :harika:

@TurgutKafes dökümanın ilk birkaç bölümünü okudum. Tamamını okuyunca yorumlarımı yazarım. Çok güzel bir çalışma, emeğinize sağlık.

Joe Friel'ın ve Ken Doyle'ın kitaplarından, performans bisikletçileri için ağırlık çalışmalarını referans alarak, Kasım 2015-Mayıs 2016 döneminde spor salonunda bisiklette kuvvetti arttırmaya yönelik çalışırken bir yandan da forumda deneyimlerimi paylaşmıştım.

Performans bisikletçisi için güç antrenmanları

O çalışmaların yol bisikletindeki performansıma ve yarışlardaki başarıma çok katkısı olduğunu görünce, bu yıl tekrar Kasım'da spor salonunda benzer fakat biraz daha geliştirilmiş versiyonuna başladım.

Özellikle spor salonunda kuvveti arttırmanın 0-30 saniye aralığında max gücü arttırdığını power metre kayıtlarımdan gördüm. Tabii ki bu çalışmaların 20 dk ve sonrası için laktat seviyesi dayanıklılığa katkısı olmadığından, kış döneminde koşuyu da programa alarak aerobik dayanıklılığı desteklemeye çalışıyorum.

yorumlarınız için çok teşekkür ederim . genel olarak yol bisikleti için aerobik sistem geliştirmek yönünde çok fazla etkisi var kuvvet çalışmalarının . çalışmalarıma devam edeceğim ve yine gerekli olan (mtb ve yol için) anaerobik sistemi geliştirmek için yapılabilecek antremanlar yanında genel olarak çabuk sürate ulaşmak isteyenler ve sprinterler için pylometric antremanlar da yazacağım
@yasirkidil rica ederim
@Keyif adamı rica ederim :)

Süper bir döküman, teşekkürler. :) :)

inceliyelim, her ne kadar spor salonunda çalışmalarımızı aksatmasak ta belki yanlış yapıyor olabilirim:confused:

3 dosya aynı mı yoksa sadece birini indirmek yeterli mi

@TurgutKafes
Teşekkür ederim

Sezon öncesi Bryan Coquard bacak güçlendirme egzersizi yapıyor. Bence bu gibi antrenmanları sezon öncesi ve yarış dışı zamanlarda yapıyorlar. Ayrıca sezon öncesi plates yapanlar dahi var.

101782 dosyayı görüntüle

Takip ettiğim kadarıyla çoğu pro bisikletçi kış dönemine girdiğinde spor salonunda ağırlık çalışması yapıyor ve gerçekten de faydalı.

Leg Press çalışması popüler olduğundan bir kaç not düşeyim:

(link)

Leg Press'te kaldırılabilecek maksimum ağırlık, vücut ağırlığının 1.8 - 2.2 arasıdır (ortalama bir kişinin oranı). Örneğin 75 kilo ağırlığında birisinin, tek seferde maksimum 150 kiloyu kaldırmasını bekleriz.

Ama biz bisikletçiler olarak ortalamanın üzerinde olmalıyız. Bu makale, 2.5 katı ve üzeri ağırlık kaldıranların, ortalamanın üzerinde bacak gücüne sahip olduklarından bahsediyor.

Geçen yılın başında Leg Press'te 3 set x 5 tekrar 180 kilo ağırlığı kaldırabilir duruma gelmiştim (4 ay çalışma sonrasında). Tek tekrarlı maksimum ağırlığı ölçmedim (1 RM) çünkü bacakları sakatlama niyetim yoktu ama Friel'ın tablosuna göre bir tahmin yürütebilirim.

upload_2017-1-6_14-29-16.png

Bu hesaba göre tek tekrarda maksimum 206 kilo kaldırabilir görünüyorum. Ağırlığıma göre oranlarsam 206/67 = 3,1 çıkıyor.

Geçen Kasım'da tekrar başlamıştım; hedefi 3 set x 5 tekrar 200 kilo olarak koydum.

Aslında bu çalışma esnasında her detayın bir anlamı var. Bu detaylar hangi yönde gelişeceğimizi de belirliyor.

- Ağırlık seçimi (1 RM %80 üzeri Tip II, %80 altı Tip I kas geliştirme)
- Set ve tekrar seçimi (aerobik veya anaerobik dayanıklılık çalışması; set fazla tekrar az ise kısa intervaller, set az tekrar fazlaysa uzun intervaller)
- Ağırlığın hızlı veya yavaş kaldırılması (kas dayanıklılığı veya kas kuvveti)
- Setler arasında bekleme süresi (recovery)
- Kaldırma esnasında uç noktada bekleme süresi (izometrik mukavemet)

Bu tercihler çalışmanın bisiklete ne tür katkısı olacağını da belirliyor.

Geri