Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elleri bırakarak bisiklet sürmek

Gazeteden aldığımız peugeot mosaique marka bisikletimle yıllarca ellerimi kalkış hariç neredeyse hiç tutmadan gezdim.. Esnaflar, arkadaşlar ölecen bi gün diyorlardı hep :) :)

Scudo
Ben şuan bisikletimle çok iyi bırakabiliyorum dönerken bile problem yaşamam hatta ama tehlikeli tabi gidona tutunmak için hazır bulunmalısınız.Küçükken bi abi öğretmişti mahalleden düz yol olsa 3-4 km giderim sorunsuz gidonu tutmakla tutmamak aynı benim için seleye oturduğum yerle kontrol ediyorum bisikleti ☺️

Seleden destek alarak veya dizle kadrodan destek alarak nasıl sürüldüğünü anlamadım gitti bir türlü. Ya da beceremedim diyelim buna... Ben ağırlık merkezimi kontrol altında tutarak bırakıyorum gidon da (furç takımı problemli değilse) ona göre yöneliyor zaten. Hiç de zor olmuyor. Dönüşler de sıkıntı olmuyor hatta. Asıl kadro veya seleden destek almaya çalışınca dengemi kaybediyorum.

Çok hisli bir şey nasıl söylenir bilmem hafif bi sele kontrolü yapıyosun sadece çok pratik istiyo aslında zor Değil ama ben 7-8 yaşındayken çok düştüm elleri bırakmayı öğrenicem diye ☺️

@MurathanKaratmanlı
Ben de 7 yaşımda tam el bırakırken düşmüştüm kolumu kırmıştım. :)

Uzun sürüşlerde bilek , boyun , bel ağrılarını biraz dindirmek için bir süre elleri bırakarak pedallamak bir nebze de olsa rahatlatıyor

Akoru Yanlış Örmedilerse,2 Tarafda Eşitse Birazda Cesursanız Sıkıntı Yok,El Bıraktıgınızda Amortisor Minik Hamlelerlede Olsa Gidonuz Düzeltiyor,Ancak Taş,Anı Rüzgar Gibi Etkenlerdende Etkilenebilirsiniz..Bence Vucudun Üstünü Düz Ve Dengede Tutmak Önemli,Lastiklerinize Güveniyorsanuz Virajda Bile Dönebilirsiniz.Cok Dönmüşlügüm Var,Tabi 1-2 Kere Ciddi Olmasada Düştüm,Önden Kaymalarda Bisikleti Hiç Kimse Toparlıyamaz,O Yüzden Dikkat Edin...

Ön Kaldırma Olayıda Tekrarla Alakalı,Yarışcıların Aylarca Kamp Yaptıgını Düşünürsek Cok Normal Birşey...Biraz Tekrarla Cokta Zor Olmaz Sanırım...

Bizimde bi arkadaş ön kaldırarak abartısız 500 metre gidiyordu.
Normal sürüşte elleri çoğu kez kullanmıyordu bile.
Üstelik bunu ihlas ın verdiği bisikletle yapıyordu.
Ama gel görki işin garip yanı motoru bir türlü kullanmayı öğrenemedi :)
Bana görede asıl önemli olan nasıl keyif aldığınızdır.

o da bir şey mi?
Ayaklarım ağrıdığında gidona ayaklarımı uzatıyorum.
Bacaklarımdaki arka damarları rahatlatmak için. Resmen yoga yapıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
El bıraktığım çok oluyordu ama ellerimi bırakarak pedal çevirmeye cesaret edemiyordum. Dün bakırköy eminönü sahil yolunda zincirlerimi kırarak 1 km ye yakın ellerimi bırakarak sürdüm gayet de eğlenceliydi şimdiye kadar yapmadığıma pişmanım desem yeridir :D

• Beğen
Tepkiler: Berke ve lealtad
Bisikletin bakımını yeni yaptıktan sonra yapılmaması gereken hareket, ön fren alışık olduğunuzdan sert ayarlanmıştır, eller başka işlerle meşgulken hafif yavaşlamak gerekir, hafif fren yapayım derken ön tekerlek kilitlenir ve kendinizi bisikletle rodeo yaparken bulursunuz, tecrübe :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Elzem
istediğim kadar bırakarak gidebiliyorum.tabi önüme yaya hayvan çıkmicak

Bu işe küçükten başlayınca elde bırakılıyor önde bırakılıyor dar sokaklarda öğrendiğim için bisiklet sürmeyi herikisinide rahatça yapıyorum he sorun bana iyi mi yapıyorum heran bir kazaya karışabilirim bu işler belli olmaz.

küçüklükten beri aşina olduğum bir durum. önüme ani bir şekilde bir nesne çıkmadığı sürece kolayca direksiyona yön verip sıyrılabiliyorum. sokaklardan vs. dönebiliyorum. ellerim serbestken pedallayabiliyorum. doksanlarda mahalle çocukları arasında bu hususta birinciydim. elleri bırakıp en çok kim pedal atacak yarışmasında :) ama o ön kaldırma vs. o hareketlerden zerre anlamam, beceremem de.
dün sahil koşusunda bisikletin dengesini de tartmak-anlamak adına ellerime bıraktım pedallamaya başladım ve bisikletim gayet stabil bir şekilde bana ayak uydurdu. no problem :)

Üniye başlayınca aldım bisikleti, 2 sene boyunca ellerimi bırakamadım, sonraki sene maşanın eğri olduğunu ve o sebepten sağa çektiğini farkedince maşamı değiştirdim. Sonuç: hands–free sürmeye başladım, derken pedallamalar, dönüşler... Ön tekere de yazık, ben ağırlığımı ne tarafa verirsem beni düşürmemek için o tarafa yöneltiyor. :) bende onun bu zaafından faydalanıyorum. ( ha şimdi olsa yamuk maşayı dengeleyebilirim gidonu tutmadan, demekki ilk adımı atabilmekmiş mesele, eğri maşa da buna engelmiş. belki de placebo etkisidir :) )

Ayrıca bana sorarsanız, her bisikletçinin sırt cebinde bulunması gereken bir beceridir elleri bırakabilmek. Hani şöyle birşey desem doğruluğunu ispatlayamam ama demiş olayım, ani durumlarda vucudun yapacağı refleksif hareketleri daha dengeli hale getiriyor. (Mu acaba?)

13-14 yaşındayken ellerimi bıraktım sürüyordum dümdüz yolda gidon 170 derece döndü düştüm nası oldu anlamadım ve ben bisikletle resmen kördüğüm oldum :D Ama dinlenmek için iyidir özellikle yol bisikletinde kıymetini daha çok anladım el bırakmanın.

• Beğen
Tepkiler: İsa Yavaş
elimi bırakıyorum ama pedal çevirmeyince dengemi kuramıyorum.

Ellerimi bırakıp yavaş, tempolu, hızlı, her şekilde sürebiliyorum, viraj alabiliyorum, gidonu tutarken yaptıklarım kadar olmasa da ani manevra yapabiliyorum ama ön kaldırmayı beceremiyorum :D El ve sırt ağrıları açısından çok yararlı oluyor uzun sürüşlerde. Bence mutlaka öğrenilmesi gereken bir beceri. Çok da zor değil. Sadece biraz hızlıyken elinizi bırakmaya başlayın ilk denemelerde, yavaşken kontrol çok daha zor :D

Edit: Yol bozuk, çukurluysa eğer ellerim ayaklarımda sürekli tetikte duruyor aniden durmam ya da manevra yapmam gerekirse diye

Geri