Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elleri bırakarak bisiklet sürmek

@cihan kırmızı o bendede oluyor neden acaba merak ediyorum ? Eskiden böyle olmuyordu ama çok şükür pedal çevirirken ellerimi bırakıp dolanmış kulaklığımı çözüyorum

Scudo
@Ghost

bundan önceki bisikletim ben liseye giderken vardı. onda da pedal çevirmeden el bırakabiliyordum. hatta yokuş aşşağı dönemeçli yollarda bile elimi bırakıp yollarda dönebiliyordum.
ama nedendir bende bilmiyorum pedal çeviremedin bırakamıyorum şimdi. gidonda sıkıntı da yok

@Ghost @cihan kırmızı dizlerinizle ya da kalçanızla denge kurmayı deneyebilirsiniz çok hafif hareketlerle. Pedal çevirmek dengeyi kurmaya yardımcı oluyor normalde, yokluğunda bütün vücuda kalıyor denge işi :)

çocukken bmx ve dağ bisikletinde çok rahat el bırakabiliyordum ama yol bisikletinde ilk denediğimde dengede problem yaşadım kısa süreliğine. Bir iki denemeden sonra gene elleri bırakarak pedal çevirmeyi başardım ve kesinlikle çok zevkli :harika:

Dağ bisikletinde değil de, yol bisikletinde avantajını gördüm şu işin. Boş yolda bazen pedalı kesip elleri bırakıp 5-10 saniye kadar dik duruyorum ardından tekrar devam ediyorum faydalı oluyor.

@Eren D.
Dengeyi kuruyorum gidiyorum dönüyorum sıkıntı yok ama pedal çevirirken Ufacık bi denge kaybı olmuyor yani senin dediğini yapıyorum ama pedal çevirirken ki gibi olmuyor

@Alp S.
Dediginiz GNC ekibinin bir videosunda geciyordu. Tek el ve eller serbest kullanmanin denge duygusu ve hakimiyet icin gelistirici oldugu, ayrica suluk cikarma, arka cepten yiyecek alip koyma gibi durumlarda durma gerekliliginizi ortadan kaldirdigi anlatiliyordu. Elbette akan trafikte vb. yapilmamali! Orada anlatirken de "eger yapabilirseniz" diye ozellikle belirtiliyordu. Zorunluluk ve olmazsa olmaz bir gereklilik degil kisacasi ;)

• Beğen
Tepkiler: Alp S.
@Ghost

Anladım, ben hiç denge kuramadığınızı sandığım için böyle yazmıştım. Bisiklette hiç bir sorun yoksa eğer (mesela benim sele sola doğru kaymıştı, o yüzden bisiklet hep sağa yatmak istiyordu elleri bırakınca) pratik lazım demek ki sadece :)

genjler tehlikeye gerek yok gidona sıkı sıkya tutunun öyle yol alın.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
geçenlerde kuzenimle turlarken aklımıza geldi. bizim neyimiz eksik bizde yapalım dedik. elleri bıraktım 5-6 metre sonra yalpa yapmaya basladım. panikle ön frene abandım. arka kalktı, taklaya ramak kala yana meyillendirdim bisikleti. sele belime çarptı. arka teker yere yan çarptı yamuldu. belim morardı. pişmanım..

Cesaret işi cesaret :D ben korkuyorum mesela :D

Ara sıra artistliğine yaptığım var ama genelde sırt çantamdan bir şey almak için ya da yağmurluğumu vs değiştirmek için ellerimi bırakırım. Biraz denge biraz da bisikletin ayarlarıyla alakalı bu iş.

Sahil kenarında km lerce sürebiliyorum b özellikle kışın eldiven yoksa ellerimi ısıtmak için :)

Bu el bırakmak çoğu kişinin küçük yaşlarda öğrendiği bir yetenektir. Ben de dahil.. El bırakmanın birçok avantajı var, çoğu kişi burada belirtmiş zaten uzun turlarda kesinlikle insanı rahatlatıyor. Vücut hep aynı pozisyonda olduğu için kesinlikle faydası dokunuyor. Ayrıca düşmeden öğrenemezsiniz bu da bir gerçek.. :) Ben de kilometrelerce sürerim, viraj alırım fakat önüme çukur veya araç çıktığında riske girmeye değmez. Ama onun dışında gerçekten öğrenilmesi size faydası dokunacak bir harekettir. Ön kaldıramam lakin şu " Bunny Hop " hareketinin de en az elleri bırakmak kadar faydalı olduğunu düşünüyorum.

benim velodrom'un aşağıdaki parkın çevresi.

bazen 1 tam tur süresince ellerimi kullanmadan bisikleti sürüyorum, hoşuma gidiyor.

tabi güvenliği teklikeye atmıyorum, SAFETY FIRST

http://i59.tinypic.com/14cgz7r.jpg

• Beğen
Tepkiler: Sabih Bağcı
ben de küçük yaşlarda el bırakarak giderdim. yani virajlarda gitme, pedal çevirme falan sürekli el bırakarak giderdim. o zamanlar artistik falan olduğunu düşündüğüm için yapıyordum herhalde :) uzun yıllar sonra (20 sene) tekrar bisiklet aldım. ellerimi bırakayım dedim ilk denemede biraz sıkıntılı oldu ama sonra alıştım ve devam ettim. bu bisiklet o zamanki bisikletimden farklıydı çünkü. o bir dağ bisikletiydi bu bir şehir bisikleti (açıkçası ne bisikleti olduğunu da tam bilemiyorum, küçük yaşta bisiklet işini ilerletmediğimden dolayı şimdi cahil kaldım yeni yeni öğreniyorum :)

Bence en iyisi yapabiliyorsan benim gibi kasislerden bile eller salik gecin.Yapamiyorsaniz zorlamayin.Sonra buradan taziye mesajlari yollamayalim. :)

Ortaokul 2.sınıf yaz tatilinde ellerimi bırakarak kızlara hava atayım derken yere düşüp kolumu kırmıştım. Tam da yaz tatili bitmek üzereydi. Okula bir buçuk ay geç başladım. Tavsiye etmiyorum :D

Maşallah herkes rekor peşinde. Okuyan da sanırki bütün kullanıcılar saniyelerin bile çok önemli olduğu bir yarışa katılmış. El dinlendirmek, sırt çantasından bir şey almak, soğukta ellerine cebine sokup ısıtmak! (bu en kötüsü) bahanelere bakar mısınız. İki dakika kenara çekip yapılabilecek işler için insan neden hayatını tehlikeye atar ki? Tamam trafiğe kapalı alanlarda yapılabilir ama trafikte bu tür hareketler hem sizin, hem başkalarının hayatını tehlikeye atar. Biraz daha dikkat lütfen.

(hem motosiklette-ki çok daha kolaydır bisiklete göre- hem bisiklette ellerini bırakabilen biri olarak yazdım. Bu konudaki özendirici yazılar gerçekten rahatsız etti beni.)

Geri