Bu tip başlıkları sevmiyorum aslında böyle sidik yarıştırır gibi oluyor ama mevzu tırmanma olunca da duramadım. Tırmanmayı çok seviyorum, bence bisikletle yapılabilecek en keyifli şeylerden biri kendini zorlayacak şekilde tırmanmak. Ben bunu biraz daha sistemsel hale getirdim, mesleki deformasyon mu denir artık ne denir bilemiyorum ama böylesi daha da keyifli oluyor.
Şimdi, güzergahım aşağıdaki gibi.
8,25km kadar, küçük bir güzergah ama içinde dik ve uzun inişleri de var, dik ve uzun tırmanmaları da var. Ara ara bu güzergahı geçiyorum ve sonucunda her bir kilometredeki performansımı kaydedip gelişim takibi yapıyorum. Şimdiye kadar 3 defa geçtim, ilk geçişim 27:20, ikincisi 26:01, sonuncusu da 25:51 oldu. Hatta sonuncuda ilk kilometrede trafik yüzünden 14 saniye yavaş kalmama rağmen tırmanmalarda arayı kapatıp öne geçmişim, inanılmaz bir tatmin duygusu yaşıyorum.
Konuya da uygun olsun eğim değerleri aşağıdaki gibi;
A-B arası 300m %9,8
C-D arası 600m %8,1
C-E arası 2.350m %4,7
Ek olarak da şimdiye kadar geçtiğim en tatmin edici tırmanıştan bahsedeyim. Büyükçekmece'den Tüyap'a çıkan 3.850 metrelik bir rapma var ve ortalama eğimi %5,8. Çatalca tarafında lastik patlatıp tamirle falan uğraştıktan sonra baya bi keyfim kaçmıştı, dönerken ilk defa bu rampadan çıkmayı denedim, biraz belki de o sinir ve hırsın da etkisi olacak ki tek seferde çıkmayı becerdim.
Hedefimdeki rampaysa Beylikdüzü'nü bilenler mutlaka duymuştur, Çingene Rampası var. 970 metre %10,5 gibi bi eğime sahip. Bir de geçenlerde bi 10 defa falan durarak çıktğım Alkent 2000 tarafında 1.900 metre uzunlukta %7,1 eğimli bir rampa var. Belki orası da tek seferde çıkabildiğim gün değişik bir zevk verebilir.