mhtozel
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 857
- İsim
- Mehmet
- Bisiklet
- Giant
15 km alt sınır için kısa bir mesafe bir çok 15 km civarı iniş segmenti var ki çok rahat 15 km'lik mesade 50-60 km/s ortalama yapılıyor. Bence alt sınır 50 km olması lazımdı.
Kısa mesafe ortalamarım.
215875 dosyayı görüntüle
215876 dosyayı görüntüle
Bu da uzun mesafe ortalamam (+250km)
215880 dosyayı görüntüle
esra ceyhan ın uçan adam sabri için kullandığı repliği size uyarlayacağım: Ziya bey ne yapıyorsunuz. Bu ortalama peleton ve kapalı veledrom dışında imkansıza yakındır. Ziya bey eminmisiniz rüzgarı arkanıza almadığınıza veya kamyon arkası pedallamadığınıza.
Rüzgarın olduğunu her konusu geçtiğinde dile getiriyorum zaten. Sadece bu konu altında bile bir kaç yerde rüzgarın öneminden bahsettim. Ve kamyon arkası olayı bir buçuk saat boyunca 45 km/s hızla beni çekecek aracı kendim ayarlamam gerek sanırım, nabzı en fazla 167 gören birisi olduğu bilmeyen birisi 149 ortalama nabızla zorlanmadığımı bile düşünebilir ki benim 149 nabzım max nabzı 195 leri bulan birisinin 170-180 ortalama yapmasına denk geliyor. Ama bunlarla bitiyor mu bitmiyor flagçılar her daim Birde böyle bir etkinlik yaptığımda video çekmeye gayret göstermek zorunda kalıyorum. Fonksiyonel olarak çok ihtiyacım olmasa da sırf kamyon arkasıcılar yüzünden powermetre almak için gravelimi satışa çıkarttım.
Ruzgar cok cok farkediyor, bir benzer surus de bende var.
Ruzgarsiz havada, ciddi suruse cikmissam 30 ustu ortalama tutturabiliyorum su yasimda. Ortalama hizi dusuren en onemli etkenlerden birisi de dur kalklar bu arada. Rota da etkili oluyor ortalama hiz konusunda.
Neyse, surusun ortalama hizi 28.9 fakat 20 km/s hizinda batidan esen ruzgari arkaya aldigimda tempo asagidaki gibi.
Bence ring misali git gelli olanlara bakmak lazım. Sonuçta indigin kadar çıkmış olmak lazım doğru ortalamayı bilmek için. Benim ortalamam 20-22 arasında geziyor. Havalar soğuyunca yavasliyorum biraz ama artık yaza tekrar yazarız.
216693 dosyayı görüntüle
mywindsock.com sitesi başka bir konuda sizden öğrenmiştim hala arada kullanıyorum.
216695 dosyayı görüntüle
Siteye göre rüzgar olmasaydı hızım 39 km/s olacakmış mesela. O dönem ftp değerim 295 watt idi. Rüzgarsız çıkan hesap, bir bucuk saat 276 w sürdürmem normal zaten.
Bunu da Geraint Thomas paylaşmış:
216702 dosyayı görüntüle
1 saatin uzerinde 250w ustu ortalama guc uretmek kolay is degil, ciddi anlamda kondsiyon gerekli.
Bizim buradaki kom'larin hemen hemen tamami ruzgarla yapilma. Millet ciddi ciddi firtina ciksa da kom icin ugrassak diye bekliyor. Kom sonuclarina bakinca da ortalik karisik, misal populer rotalardan birisi, 27 bin surucuden daha fazlasi gecmis. Bakiyoruz tepedeki sonuclara
216700 dosyayı görüntüle
4.9 km'lik segme bu, linkini de vereyim (link)
Bakiyoruz powermeter olmayan suruslere, 500W ustu hepsi de. Ama powermeter kullanan arkadaslara bakinca gercek guc 250-300W arasi. Strava gucu hesaplarken ruzgar etkisini bilemedigi icin muazzam fark ortaya cikmis.