Scudo Sports

En yüksek ortalama hızınız kaç km/h (15 km ve üzeri mesafelerde)

Powermetre kullanmaya yeni başladım, 3 tur oldu daha önce treinerda ölçüp yapıyordum. İki aydır sadece hafta sonları gezi tarzı aradaki küçük segmentleri kovalar turlar yapıyorum. Malum havalar soğuk Eskişehir daha da soğuk. Powermetreleri taktım diye segment denemesi yaptım. FTP 271 çıktı segment sonuçları da aşağı. Tabi ben iyi bir tırmanışcı değilim düz yolda deneme yapmam lazım.

Ha bir şeye daha değineyim Fark ettiyseniz nabız değerlerim düşük. Avantajı normal nabızlı birinin 170-180 nabız performansına 130-140 nabızlarda ulaşıyorum ve 140 nabızda 170 nabızda ki normal birisin hırpalandığı kadar hırpalanmadığım için daha uzun performans sergileye biliyorum. Bu zamana kadar en fazla 172 nabız gördüm ki normalde en fazla 165 görürüm. Ama fark ettim ki performansı iyi normal nabız değeri olan arkadaşlarımdan çok daha geç ısınıyorum, bunu da dezavantaj olarak görebiliriz.

216710 dosyayı görüntüle

Rüzgar beklediğimiz bir segment ise Eskişehir - Bozüyük segmenti. 2018 Kasım ayında ben daha yol bisikletine yeni başlamıştım, lodos fırtınası (+25 km/s) vardı tranvaylarda felan anons ediliyordu. Gökhan Uzuntaş Eskişehir'den Bursa'ya güzel bir performans yapmıştı. O dönem epey konuşulmuştu. Daha lodos fırtınası yakalayamadık en fazla 16 km/s rüzgar yakalayabildik. Bakalım mevsim geçişini bekliyoruz.
216711 dosyayı görüntüle
13.7 km lik ortalamayı nerede yapmıştınız. Harita görünümünü paylaşırmısınız.

Scudo
Birkeresinde 26km/h görmüşlüğüm var.

Powermetre kullanmaya yeni başladım, 3 tur oldu daha önce treinerda ölçüp yapıyordum. İki aydır sadece hafta sonları gezi tarzı aradaki küçük segmentleri kovalar turlar yapıyorum. Malum havalar soğuk Eskişehir daha da soğuk. Powermetreleri taktım diye segment denemesi yaptım. FTP 271 çıktı segment sonuçları da aşağı. Tabi ben iyi bir tırmanışcı değilim düz yolda deneme yapmam lazım.

Ha bir şeye daha değineyim Fark ettiyseniz nabız değerlerim düşük. Avantajı normal nabızlı birinin 170-180 nabız performansına 130-140 nabızlarda ulaşıyorum ve 140 nabızda 170 nabızda ki normal birisin hırpalandığı kadar hırpalanmadığım için daha uzun performans sergileye biliyorum. Bu zamana kadar en fazla 172 nabız gördüm ki normalde en fazla 165 görürüm. Ama fark ettim ki performansı iyi normal nabız değeri olan arkadaşlarımdan çok daha geç ısınıyorum, bunu da dezavantaj olarak görebiliriz.

216710 dosyayı görüntüle

Rüzgar beklediğimiz bir segment ise Eskişehir - Bozüyük segmenti. 2018 Kasım ayında ben daha yol bisikletine yeni başlamıştım, lodos fırtınası (+25 km/s) vardı tranvaylarda felan anons ediliyordu. Gökhan Uzuntaş Eskişehir'den Bursa'ya güzel bir performans yapmıştı. O dönem epey konuşulmuştu. Daha lodos fırtınası yakalayamadık en fazla 16 km/s rüzgar yakalayabildik. Bakalım mevsim geçişini bekliyoruz.
216711 dosyayı görüntüle

Ciddi antreman yapan, performans hedefi olan bisikletci için powermeter şart. Tabi bütçesi uygunsa. Antreman verimliliğini epey yükseltiyor. Boşa çevrilen pedal, harcanan zaman elemine ediliyor. Kalp atisinizin düşük olma sebebi de kardiyovasküler kapasitenizin yüksek olması. Kalbiniz her atışında yüksek miktarda kan pompalıyor bu gayet iyi bir şey. Büyük ihtimal dinlenme nabziniz da 60 civarıdır. Miguel Indurain dinlenirken kalbi 30 atıyormuş diye şehir efsaneleri vardı, gerçektir muhtemelen.

Gözünü sevdiğimin memleketi fırtınası bile güzel, lodos :)

30 km/s altında rüzgâr varsa hava süper diyoruz biz. Sanırım bu yıl sadece 1 kez 10 km/s altında kullandım o da kış mevsimiydi. 50 km rüzgarda segment başına arabayla gidip ısınan, sonra süren adamlar var. Kom performanslarında bunun geyiğini yapıyorlar. Ben 40'tan sonra çok tedirgin oluyorum. Yan rüzgarlardan çekinmesem aero jant seti istiyorum ama tehlike yaratıyor bariz şekilde.

Uzun yolda ortalama hızım 20 25 civarı mtb yüklü 29x2.2 lastiklerle 21 vitesle de max hızım düz yolda yüksüz 45 daha çıkamadım üstüne

Bende 100+ turlarda 27 jant dağ bisikleti ile ortalama 25 km yapıyorum kastığım zamanlar 27-28 km oluyor ama inişli çıkışlı güzergah

Bir bisikletli maksimum kac ortamala hiz yapabilir ki... mesela 40 ortalama kabul edilebilir bir degermi sizce birkac kez duydum hani sahsen hic goemedim gozlerimle ama duyulanlar efsanede olabilir tabiki

Bisikleti alalı 4 hafta oldu bugün 30 km lik bi mesafeyi ortalama 30 ile bitirdim yeni başladığım icin bu ortalama beni çok mutlu etti. Rota olarak olarak ankarada yaşayanlar bilir batikentten göksu parkına gidip geldim.

Bu arada stravadaki veriler ile yol bilgisayarındaki tutmuyor. Bende mi sıkıntı var anlamadım samsung healt daha tutarlı her defasında yanıltıyor strava.

En yüksek ortalamamı sanırım Bakırköy-sarıyer segmentinde 36 küsür olarak yapmıştım solo ride :snzdglsn: Bir tatlı su bisikletçisi olmak 36 ortalama ile gurur duymayı gerektirir :D Çöp kamyonu vardı da biz mi arkasına takılıp 170 yapmadık

43 km/h vardı basın ekspres unutmuşum, 8 kmlik kısa bir parkurdu o da solo

Sizin bacaklar neymis oyle. Ben bitmisim. İlk basladigimda 18 km ortalama ile gidiyordum duzenli olarak 2 sene surdukten sonra 15 km ortalamaya dustum. Simdi daha kotu 9-10 km ortalama ile gidebiliyorum. En az 45 dk 10 km hizla kosabilen biri olarak neden ayni hizin ustunde suremiyorum anlam veremiyorum. 15 km hizla surunce elim ayagim titriyor bayiliyor gibi oluyorum. Nefes nefese kaliyorum gucum yetmiyor. Bayir yukari da 10km ile cikiyorum duz yolda da 10 ile gidiyorum suan. Bisikletten oturu mu diye dusundum. Farkli bisiklette de denedim. Sorun bende.

30km civarı 20-22km/h hız ile gidebiliyorum.
Bacağıma kramp girmese o ritmi daha artırma şansım var.

55 km 26 ortalama hız

reliveden hesaplıyorum grafide hep 20 nin üstü gözüküyor ama ortalama 20

Düz yol mu vardı da biz 40 km/h ortalama yapmadık... 1.70 boy 88 kg ağırlık. Aynı güzergah solo git-gel...
S00930-21011354.png
Bu da düz yola yakın en yüksek ortalama hızım:

Dosyalar

• S01001-05321130.png
    S01001-05321130.png
    57,3 KB · Okunma: 10
Son düzenleme:
Geri