Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

En yüksek ortalama hızınız kaç km/h (15 km ve üzeri mesafelerde)

Scudo
İstanbul yol bisikleti gurubuyla yaptığımız bir haftasonu turunun verileri:)
(link)

Ayaklar biraz yere basarsa daha keyifli bir konu olacak kanaatindeyim:)

Kartaldan sonra Iphone nun pili çok azaldı, tam şarj etmemiştim, o yüzden kesmek sorunda kaldım;) ama caddebostana kadar da 30km. gibi geliniyor:)

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
55 Km yolu 1:45 dakikada gidiyorum uzun yolda ortalama 27 km hız yapıyor bir mtb için çok iyi kısa mesafeler için 20 km gibi ortalama hız 33 km oluyor benim gibi 31 lik ihtiyara fazla bile

Süleyma abi hakkı veriyosun yani trek'in :p Sirkeci'den başlayarak sahil yolundan bakırköy'e kadar hiç durmadan 30'un altına düşmeden 40'ın ustune cıkmadan gittik.. :D Ruzgar solumuzdan vuruyordu..Bazen yardımcı oluyodu bazende şeytanlık yapıyodu :D Hıza en buyuk etki eden unsurlar benim gozlemdıgım ruzgar ve lastıgın hava basıncı...5 psi hava bile fark ediyor uzun turlarda..

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
Ortala süratin yüksek çıkması sabır ve teknik gerektiriyor.
Önce gidilecek yol kaç km.
Tırmanış, iniş ve düz yol nerelerde başlıyor ve bitiyor.
En iyi olduğunuz hangisi, tırmanış mı, iniş mi, düz yol mu?
Mesela ben kendi çapımda inişlerde iyiyim, düz yolda iyiyim, tırmanış kötü.
İnişlerde pedal çevrmeyip dinlenirirm, inişin bitmesine yakın pedala yüklenirim. Böylece düz yolda ki ortalamam artar ve hızımı korururm. Tırmanışa yakın yüksek kadans çevirmeye başlarım, baldırlarımda hissettiğim her zorlanmada vites düşerim. Yolun bitimine 1-2 km kala tüm gücümle basarım.
Mesela; Fatih-Yenibosna arasındaki her km'de kaç yaptığım bellidir, hızımı sadece 2 km artırmam ortalamamı değiştirir.
Yani ortalamanın yüksek çıkması, daha çok planlama ile ilglili, hırsla hareket edince ortalama çok düşük çıkıyor.

235 Km tekirdağ Yeniçiftliğe gidip geldik Gopedal ile:) Toplam Ortalamamız 26,5 di :)
Silivri gibi beylikdüzü gibi selimpaşa gibi rampaları tırmandık onuda söyleyelim :)

Ben sadece rampalarda iyiyim :D , İnişte basmam düz yolda ara sıra sprint atarım o kadar :D

Sedona Borla 2010 donanımıyla. 1.95 lik dişli lastiklerle Eskişehir İnönü Yolunda (79.61 km) 21.0 km/saat ortalamayla gittim.

@Kadir Özen

vay bunu büyük ihtimal gelirken yapmışsınızdır :) ben de aynı yolu en iyi 23km/saat'le aldım. 1 saat 25 dakika sanırım. ama bunu yaptığım zamanda bisikletin vites sisteminde bir sorun vardı ve 30km'nin üzerine çıkamıyordu.

ben şu anda gitmiyorum ama inönüde çalışan bir öğretmen arkadaş her gün gidip geliyor. 1 saat 15 dakikada gittiğini söylüyordu. whistle ve orjinal bianchi bisikletle gidip geliyor. sanırım şimdi 1 saate düşmüştür :D

ben izmir aydın arasını dağ bisikletiyle ortalama saatte 23 kilometre hızla tamamladım 150 kilometre yol 6.5 saat sürdü ama pedal çevirdiğim süre bu yarım saat kadar da molam var o sayılır mı bilmiyorum :D

Vallahi çok güzel konu ve girdiler süper, hortlatmam lazım bunu :D:komik::hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: orthomike
15 km. Ortalama hiz 13.5 :D halbuki bayada hizli gitmistim 35 lerde felan :) o bakkalda durmicaktim :)

Yol bisikletiyle 275 km yapabildim. 30 km'lik düz bir etapta 23km/h yapabildim.

İzmit-Pamukova-İzmit 150 küsür km. Gidiş 30 ort dönüş 25-26 arası. Bacaklar yorgunsa 25 ortalama çıkıyor, sağlamsa 30 civarı bir ortalama yakalıyorum. Düz yol değerleri tabii bunlar, yolda iniş yok+hiç bir aracın rüzgarına girmedim

20km 35km/h
Eddy'i yormadan ;)

Geri