@Çağrı Soylu
Belki paylaşılmıştır ama kargo yolu ile almayı düşünen arkadaşlara rehber olması açısından aklıma gelen tüm detayları aktarayım;
Bisikleti indirimde 1111 eu’ya yakaladım ve kredi kartım ile aldım ( para transferi gibi ödeme seçenekleri de var tabi). Önce ön provizyon çektiler ve siparişim onaylandıktan sonra tüm tutarı çekeceklerini, bu nedenle kart limitimi açık tutmam gerektiğine dair mail attılar. Bir sonraki gün yine küçük meblağlı bir provizyon çekildi ve daha sonra tüm tutar çekildi. Siparişimin onaylandığı, en kısa sürede ürünün kargoya verileceğine dair mail gönderildi. Hemen ertesi gün ( Perşembe) ürün Ups aracılığı ile ( Canyon Ups veya Dhl ile çalışıyor ancak bana hangi firma ile gönderilsin gibi bir seçenek sunulmadı) kargoya verildi ve takibi için kullanacağım kod ile birlikte linki de gönderildi. Cumartesi günü ürün Yeşilköy’e vardı ve “Paketiniz, ithalat konumunda resmi girişi için gümrükleme aracısından bırakma bekliyor” notu düşüldü. Pazartesi akşamına kadar bekledim ancak üründe farklı bir hareket görmeyince Ups’i aradım. Canyon, alıcı bilgilerinde telefon numaramı eklememiş, bana ulaşamadıkları için de gerekli işlemleri yapamamışlar(demek ki siz ürünü Yeşilköy’de görür görmez firma ile irtibata geçerseniz işlemi hızlandırmış olursunuz) . Mail adresime basit bir form gönderildi, bu formda ilgili ürün için gümrük işlemlerini adınıza yapmaları için Ups’e vekalet veriyorsunuz. Doldurup imzaladım, taratarak geri gönderdim.1 gün sonra Ünsped Gümrük firmasından ödemeniz gereken vergi tutarı şu kadardır, masraf bildiriminden itibaren 3 gün içerisinde ödeme yapılmaz ise 80-100 lira arası ardiye ücreti alınır şeklinde bir mail geldi. Belirtilen hesap numarasına Eft yaptım. Ürün 2 gün sonra ev adresime teslim edildi. Yaklaşık 1 hafta sonra da gümrük işlemlerine ait detaylı formlar, ödemelere ilişkin belgeler vs bir dosya olarak gönderildi.
Vergi olarak sadece ürün bedeli olan 1111 eu üzerinden %20 verdim, ekstra hiçbir ödeme yapmadım. Ups de işlemler ve aracılık için hiçbir ücret almayacaklarını sadece belirtildiği gibi ödemeyi geciktirmem halinde ardiye ücreti alınacağını belirtmişti zaten. Umarım aradığınız cevapları içeriyordur.