trainspotting35
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 23.358
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Gavurca bu.güzel bir anlatım var daha önceden aklımda kalmıştı
Tam çözemedim ben de komşum ama arka tekerin sele borusunun hemen arkasında olduğunu görebilirsiniz. Chainstay mesafesi çok kısa, ön tekerleğe daha çok ağırlık düşüyor. Chainstay mesafesiyle arka tekerlek yükü artarsa gidon hafifler, arka tekerlek elleri bıraktığınızda gidon hareketlerini düzleştirir, gidon hareketleri ağırlaşır. Ön teker yükü artınca ise geride gidonu düzelten bir güç kalmaz, gidon iki yana hızla hareket eder. Çok canlı sürüşü olan bir bisiklettir diye tahmin ediyorum.Endurans gibi duruyor ama sürerken bana hiç rahat bir kadro gibi gelmiyor.
Tam çözemedim ben de komşum ama arka tekerin sele borusunun hemen arkasında olduğunu görebilirsiniz. Chainstay mesafesi çok kısa, ön tekerleğe daha çok ağırlık düşüyor. Chainstay mesafesiyle arka tekerlek yükü artarsa gidon hafifler, arka tekerlek elleri bıraktığınızda gidon hareketlerini düzleştirir, gidon hareketleri ağırlaşır. Ön teker yükü artınca ise geride gidonu düzelten bir güç kalmaz, gidon iki yana hızla hareket eder. Çok canlı sürüşü olan bir bisiklettir diye tahmin ediyorum.
endurance; daha esnek örülmüş karbon, daha yüksek alın borusu, daha dik oturuş pozisyonu, daha geniş çaplı lastikler.
tırmanış; rijitlik veren karbon, daha kısa alın borusu, daha aero sürüş pozisyonu, ince lastikler(23,25)
görüntüye bakılırsa üst boru yukarı eğimli gittiği için endurance denilebilir fakat sele gidon arası yükseklik farkına göre tırmanış da denilebilir. yanlış görmediysem spacerların hepsi çıkartılarak alın borusu kesilmiş. bu yüzden de bu bisiklet aslında endurance bir bisikletmiş sürüş pozisyonu agresifleştirilerek tırmanış kadrosuna evrilmiş.
bir de çatallar kaç mm lastiğe kadar müsaade ediyor? 28-30 takılabiliyorsa kesin endurance.