Scudo Sports

Enerji içeceklerinin doğru kullanımı

Karatay hocayı dinliyor ve elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum. Ona doktor demek istemiyorum. Çünkü kafamdaki doktor profilinin çok ötesinde kendisi. Konuya gelecek olursam ben uzun turlarımda bol su ve hurma tüketmeyi tercih ediyorum.

Scudo
savaş cebeci beyin lingi elime geçti ,kendisi vücutçu ,ağır spor yapanların beslenme şeklini anlatmış 200 km pedal basanlar içinde durum aydınlatıcı olabilir,aşırı 10 yumurta yenmesine karşı savaş bey ,karbonhidrat alınacak hafta içi deniyor,yağsız et yemeye çalışın diyor burada kendi namıma kuyruk yağından vazgeçmem gerektiği ortaya çıkıyor yağsız et demekte ,kuzu eti yerine yağsız dana etine yönelmece ,belkide tansiyonumun bu pazar düşmesi eğimde kuyruk yağı yememden olabilir, trans yağlardan kaçının demekte ,doymuş yağlardanda.1.5 saati geçen aktivitelerde enerji içeceklerine başvurun demekte buda energel olabilir tabi 1-2 tane ,yoğurt yiyin diyor protein kaynağı demekte ,
fakat çok fazla protein tüketmeyin demekte ,
bir adet yumurtada 186 miligram kolestrol var ,4 adet yumurta sakat günde en fazla 2 yumurta 10 yumurta her gün yiyen bir sporcu aynen güm olabilir kolestrol aşırı derecede alınır sie sorun olabilir,
ayrıca cana karatayın linginde ölen futbolcu enerji içeceğinden ölmemiş normal kalp krizinden ölmüş ailede ise 4 adet kalp krizinden ölen var bu konuda haber aşağıda

Ediz Bahtiyaroğlu neden öldü?
11 Ara 2012 13:54
3 ay önce antrenman sonrası gittiği evinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren Eskişehirspor'lu Ediz Bahtiyaroğlu'nun kesin ölüm nedeni açıklandı
Ediz Bahtiyaroğlu neden öldü?
Tweet
Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) yapılan incelemede, başarılı oyuncunun vücudunun doğal yapısından kaynaklı normal kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. 2 sayfalık ATK raporunda, Ediz'den alınan parçalarda vücudunda herhangi bir uyuşturucu, uyutucu, alkol veya dışarıdan alınan bir maddeye rastlanmadığı tespit edildiği belirtildi. Bu arada, Ediz'in ailesinden 4 kişinin de genç yaşlarda kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı. Ankaraspor, Bucaspor ve Ankaragücü formaları giyen ve geride bıraktığımız sezonun devre arasında 2,5 yıllığına Eskişehirspor'a transfer olan Bosna Hersek asıllı oyuncu Ediz Bahtiyaroğlu'nun yaşının genç ve sporcu olmasından dolayı, doktor kontrolünde olduğu için olayı, 'şüpheli ölüm' olarak değerlendirildi. Önce Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Ediz'in cesedine burada otopsiye alındı. ÖLÜM SEBEBİ VÜCUDUNUN DOĞAL YAPISINDAN KAYNAKLI NORMAL KALP KRİZİ Ediz'in yapılan ilk otopsisinde cesedinde her hangi bir ilaç veya madde alımıyla ilgili bulguya rastlanmadığı, genç oyuncunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş olduğu gözlemlendi. Ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ediz'in vücudundan alınan et parçaları incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. ATK'da 3 aydan bu yana yapılan geniş çaplı araştırma ve inceleme sonunda genç oyuncunun kesin ölüm nedeni tespit edildi. ATK, söz konusu raporda, başarılı oyuncunun vücudunun doğal yapısından kaynaklı normal kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğinin belirlendiğini kaydetti. Aynı zamanda ATK raporunda, Ediz'den alınan parçalarda vücudunda herhangi bir uyuşturucu, uyutucu, alkol veya dışarıdan alınan bir maddeye de rastlanmadığının tespit edildiği vurgulandı. AİLESİNDEN 4 KİŞİ KALP KRİZİ NEDENİYLE ÖLMÜŞ Bu arada, Kulüp Doktoru Komisyon Başkanı Dr. Aytekin Aydın'da, olaydan sonra yaptığı açıklamada, kalp krizi durumunun Ediz'in ailesinde genetik olduğunu, daha öncede bu aileden 4 kişinin aynı nedenle hayatını kaybettiğini belirtmişti. AA

aşağıda savaş beyin lingi,,

7 maddede canan karataya katılıyor savaş bey,
ama 11 maddede karşı,
200 km pedal sürenleri ilgilendiriyor ,200 km pedal bi günde çevirmek ciddi kalori kaybıdır,savaş beye göre canan karatayın öğütleri sabahtan akşama kadar oturan statik olan insanlar için .

arkadaşlar redbull burn tarzı ürünlerden uzak durun bi yararı olmadığı gibi zararı da dokunabilir. yazılanların hepisini okudum ve ilginçtir lafı hiç geçmemiş...
en iyi enerji verici ve yağ yakıcı maddelerden biri kahvedir. yeşil kahve bulabilirseniz oda olabilir. soğuk veya sıcak içilebilir. dolayısı ile kahve en doğal enerji içeceklerinden birisidir. abartmamak koşulu ile tüketmekten korkmayın.

Gözlemimi söylüyorum;Zihinsel olarak tura hazır değilsen istersen 10 tane redbull iç fayda etmez ama illa ben canlanayım diyorsanız.Kesinlikle Soğuk kutu nescafelerden için gidişte dönüşte de bol su ve powerade iyi geliyor.Örneğin geçenlerde 60 km gidiş 60 km geliş yapacaktım toplamda 120 km bunun içinde 1.500 metre tırmanış var.Evden çıktığım aç çıkmıştım gidene kadar yorgunluktan bittim geriye nasıl döneceğim diye düşünüyordum sağlam proteinli yemek yedim üstüne powerade içtim felaket enerji geldi.

Bisiklet sürdükten sonra mesela 30 km bisiklet sürüşü sonucu asitli bir içecek içerek serinlemek kötü bir alışkanlık oldu benim için :(

@Anonim

Evet bağımlılık yapıyor. Bende yaptı. Bırakması da zor. Bırakıyorsun tamam da vazgeçemiyorsun enteresan bir şey.

Geri