Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enflasyon

Scudo
Yolda karşılaştığım 10 kişiden 1 inde bile nadiren gördüğüm farkındalık olan, konunun enflasyon olmadığı, esas konunun yalan dolan ile gerçeklerin çarpıtılması ile var olan enflasyon değerlerinin yokmuş gibi gösterilmesi, %180 olan artışların %69.9 gibi gösterilmesinin, hâlâ gündem oluşturarak dikkatleri başka yerlere çekip saçma sapan çorba politikası uygulandığının görülmesi ne yazıktır ki yaygınlaşmadıkça, ne bu ülke ne de bu insanlar 1 adım ileriye gidemez. Çanak tutup alkışlayanlara zaten bir şey denmez o safhayı geçmişler, Stockholm sendromu gibi hâlâ peşindeler malumun, fakat bir de saf saf "ya ekonomiye bak, enflasyon hoppala ya ama yaa" şeklinde önlerine koyulan tiyatroyu yorumlayanların hâlâ vakit varken uyanmaları en başta kendileri için hayırlı olacak. İş işten geçtikten sonra enflasyon olsa ne olur, dolar 40₺ olsa ne olur, perde inmiş milletin gözüne sanki körlerşer sağırlar birbirini ağırlar hesabı takılmaya devam...

Yolda karşılaştığım 10 kişiden 1 inde bile nadiren gördüğüm farkındalık olan, konunun enflasyon olmadığı, esas konunun yalan dolan ile gerçeklerin çarpıtılması ile var olan enflasyon değerlerinin yokmuş gibi gösterilmesi, %180 olan artışların %69.9 gibi gösterilmesinin, hâlâ gündem oluşturarak dikkatleri başka yerlere çekip saçma sapan çorba politikası uygulandığının görülmesi ne yazıktır ki yaygınlaşmadıkça, ne bu ülke ne de bu insanlar 1 adım ileriye gidemez. Çanak tutup alkışlayanlara zaten bir şey denmez o safhayı geçmişler, Stockholm sendromu gibi hâlâ peşindeler malumun, fakat bir de saf saf "ya ekonomiye bak, enflasyon hoppala ya ama yaa" şeklinde önlerine koyulan tiyatroyu yorumlayanların hâlâ vakit varken uyanmaları en başta kendileri için hayırlı olacak. İş işten geçtikten sonra enflasyon olsa ne olur, dolar 40₺ olsa ne olur, perde inmiş milletin gözüne sanki körlerşer sağırlar birbirini ağırlar hesabı takılmaya devam...
Bundan 5-6 sene önceye kadar, böyle saçma bir umudum vardı. "Cahil ve saf İnsanlar bir yerde uyanacaklar, artık yalanları yutmayacaklar" diyordum.
Son birkaç yılda öyle bir inancım kalmadı. "Utanmaz cahillik" aldı başını gitti. Saf olan cahil insanlar, "utanmaz cahilliğin" ne kadar da ezici ve güç veren birşey olduğunu tattılar. Artık saf değillerdi. Sonsuza kadar cahil olmayı tercih ettiler.
Bu insanlar ne olursa olsun yollarından dönmez. Hata yaptığını kabul etmez. Güvenilmez. Sözünden çok çabuk döner. Ona gereken saçma ve inanılmaz olsa da bir argümandır.
Kendi kendini, hatta kendi çevresindeki diğer kendi gibi olanları bir şekilde ikna eder bu argüman sayesinde. Yoluna devam eder. Sorgulamaz. Hani eskiden filmlerde ve toplumda gördüğümüz "saf namuslu ahlaklı yurdum insanı" artık yok. Ülkeninin tüm ayarları ile oynandı. Ne eğitim, ne ahlak, ne toplum bilinci kalmadı. Hepsi çıkarları uğruna yontuldu, saçmalaştırıldı. Hatta yok edildi.
Ukrayna da savaş var. Orda ukrayna halkı bir bütün savunuyor topraklarını. En azından bize lanse edilen o şekilde. Aynı durumda türkiye olsaydı ne olurduk diye düşünmek bile istemiyorum. Artık eski biz değiliz.

NOT: Cahil insanları aşağıladığım anlamı çıkmasın yazdıklarımdan. Bende bir çok konuda cahilim. Örn; bisikletin tüm bakımını yapan arkadaşlara göre inanılmaz cahilim meseala bisiklet konusunda. Ancak utanmaz değilim. Bilmediğim, cahil olduğum halde burda "ben bu işi çok iyi yaparım" diyerek üste çıkmıyorum. İnsanları susturmuyorum. Hatta ezmiyorum. Onları yok saymıyorum. Bilenlere saygı duyuyorum. Sözlerini dinliyorum.
Yukarıda bahsettiğim işte bu cahillik.

Son düzenleme:
Bundan 5-6 sene önceye kadar, böyle saçma bir umudum vardı. "Cahil ve saf İnsanlar bir yerde uyanacaklar, artık yalanları yutmayacaklar" diyordum.
Son birkaç yılda öyle bir inancım kalmadı. "Utanmaz cahillik" aldı başını gitti. Saf olan cahil insanlar, "utanmaz cahilliğin" ne kadar da ezici ve güç veren birşey olduğunu tattılar. Artık saf değillerdi. Sonsuza kadar cahil olmayı tercih ettiler.
Bu insanlar ne olursa olsun yollarından dönmez. Hata yaptığını kabul etmez. Güvenilmez. Çok çabuk döner. Ona gereken saçma ve inanılmaz olsa da bir argümandır.
Kendi kendini, hatta kendi çevresindeki diğer kendi gibi olanları bir şekilde ikna eder bu argüman sayesinde. Yoluna devam eder. Sorgulamaz. Hani eskiden filmlerde ve toplumda gördüğümüz "saf namuslu ahlaklı yurdum insanı" artık yok. Ülkeninin tüm ayarları ile oynandı. Ne eğitim, ne ahlak, ne toplum bilinci kalmadı. Hepsi çıkarları uğruna yontuldu, saçmalaştırıldı. Hatta yok edildi.
Ukrayna da savaş var. Orda ukrayna halkı bir bütün savunuyor topraklarını. En azından bize lanse edilen o şekilde. Aynı durumda türkiye olsaydı ne olurduk diye düşünmek bile istemiyorum. Artık eski biz değiliz.

NOT: Cahil insanları aşşağıladığım anlamı çıkmasın yazdıklarımdan. Bende bir çok konuda cahilim. Örn; bisikletin tüm bakımını yapan arkadaşlara göre inanılmaz cahilim meseala bisiklet konusunda. Ancak utanmaz değilim. Bilmediğim, cahil olduğum halde burda "ben bu işi çok iyi yaparım" diyerek üste çıkmıyorum. İnsanları susturmuyorum. Hatta ezmiyorum. Onları yok saymıyorum. Bilenlere saygı duyuyorum. Sözlerini dinliyorum.
Yukarıda bahsettiğim işte bu cahillik.
Tayyip Erdoğan kendisine oy veren kemik kadro için (menfaatçiler hariç) bir kurtuluş sembolü oldu.
Bahsettiğim kadro türbanlı muhafazakar kesimdir. Bu yazdıklarımı da onları aşağılamak için söylemiyorum.
Bu insanlar yıllarca seküler kısmın gidebildikleri, yapabildikleri vs. şeyleri yapamadılar. Belki ezildiler, belki baskı gördüler.
RTE ise bu kişiler için umut oldu ve bu sayede her şey bir anda onların lehine dönmeye başladı.
Şu an bu insanlar ekonomik tabloya bakmadan bunca yıldır hor görülmekten kendilerini kurtaran şahsın arkasında yürümeye devam edecektir.
Bazı kopmalar illaki olacaktır, bu kopmaların süreklilik arz etmesi için RTE'nin yerine koyabilecekleri bir lidere ihtiyaçları var.
AKP'den kurtuluş reçetesi için ise muhalefetin Z Kuşağı dediğimiz kesimin oyuna ihtiyacı var.

Bahsettiğim kadro türbanlı muhafazakar kesimdir. Bu yazdıklarımı da onları aşağılamak için söylemiyorum.
Bu insanlar yıllarca seküler kısmın gidebildikleri, yapabildikleri vs. şeyleri yapamadılar. Belki ezildiler, belki baskı gördüler.
RTE ise bu kişiler için umut oldu
Yazdıklarınıza katılıyorum,bu kesim için içerisinde bulunduğu vaziyetin hiçbir önemi yok,aç gezer susuz gezer ama yinede akpye oy verir,yıllarca toplumun belli kesiminin onu ezdiğini ve horladığını düşündüğü (bazı konularda haksızda sayılmazlar) ve kendisine öyle empoze edildiği için bu eziklikten kurtulmanın tek yolu odur onun için,diğer kesim onun hakkını savunsa bile,haksızlığa itiraz etse bile o farkına varmaz ve hep bujuva takımı gibi görür onu,olay artık birazda inada binmiş durumda.Ne zaman ki seçimler yaklaşıyor,başörtü muhabbeti adı altında din bezirganlığı,doğuda askeri operasyonlar vb onlarca gündemi meşgul edip kendine zafer peydahlayacak,başarı hikayeleri çıkartacak bir dayanak buluyor iktidar.Burada muhalefetin başarılı olmasının anahtarı sanırım doğru adayı tespit etmek,halkın sesine kulak verip inadı bırakmalılar,eğerki ana muhalefet partısı başkanı koltuk sevdası peşine düşerse,bu ülke kaybedilmiş bir seçimi daha kaldıramaz.9 seçim mağlup oldun yeter gari demezlermi adama! Ben diyorum şahsen.

Yazdıklarınıza katılıyorum,bu kesim için içerisinde bulunduğu vaziyetin hiçbir önemi yok,aç gezer susuz gezer ama yinede akpye oy verir,yıllarca toplumun belli kesiminin onu ezdiğini ve horladığını düşündüğü (bazı konularda haksızda sayılmazlar) ve kendisine öyle empoze edildiği için bu eziklikten kurtulmanın tek yolu odur onun için,diğer kesim onun hakkını savunsa bile,haksızlığa itiraz etse bile o farkına varmaz ve hep bujuva takımı gibi görür onu,olay artık birazda inada binmiş durumda.Ne zaman ki seçimler yaklaşıyor,başörtü muhabbeti adı altında din bezirganlığı,doğuda askeri operasyonlar vb onlarca gündemi meşgul edip kendine zafer peydahlayacak,başarı hikayeleri çıkartacak bir dayanak buluyor iktidar.Burada muhalefetin başarılı olmasının anahtarı sanırım doğru adayı tespit etmek,halkın sesine kulak verip inadı bırakmalılar,eğerki ana muhalefet partısı başkanı koltuk sevdası peşine düşerse,bu ülke kaybedilmiş bir seçimi daha kaldıramaz.9 seçim mağlup oldun yeter gari demezlermi adama! Ben diyorum şahsen.
Doğru söylüyorsunuz.
Hatta ilave edeyim; bu baskı gören ezilen kesim AKP'nin icraatleri sayesinde (yollar, köprüler, parklar vs.) o imrenerek izledikleri seküler kesimin yaşam statüsüne ulaştı.
Bu kesimin elinde sadece bir lider yok, aynı zamanda icraatleri de var. Muhalefetin kafa yorması gereken çok şey var.
Helalleşmek, elektriği bedavaya vereceğiz, muhtarın yanına yardımcı atayacağız demek bu insanların oyuna talip olmak demek olmayacak.

Normalde ülke battı çoktan. Moratoryum ilan etmemek için hep beraber acı faturaları/zamları ödüyoruz. E çok belliydi böyle olacağı tabi.

ABD üretim fazlası varken malını çöpe atacağına doları düşük tuttu... bol para dönemi oldu

Allah sonumuzu hayretsin.

La havle çekin bol bol.

Şahsen borç krizine girdim.

Carraro da boş durmamış merak edip girdim yeni zam yapmış 2020 yılında aldığım 2600 liralık 225 sportive 7.200 lira olmuş geçen ay 2.bisiklet olarak aldığım katlanır flexi 121d 5.700 dü bugün baktım 6.600 olmuş 1 ayda…
Ayrıca…E4201753-A064-48EA-AD11-8F404B41EA85.jpeg

Dolarla ne işimiz var dolarla mı maaş alıyorsunuz? diyenler vardı bir zamanlar. olan bize oldu 14.362 Nakite aldığım Carraro g2 Nakit 16.459 olmuş 2 hafta olmadı daha

iş çıkışı pizza lahmacun filan dağıtmaya gidicem motor ehliyetim sayesinde ek iş olarak. yapacak bişey yok :) 1-2 sene daha okusam akademik doktordum bu arada belirteyim.

iş çıkışı pizza lahmacun filan dağıtmaya gidicem motor ehliyetim sayesinde ek iş olarak. yapacak bişey yok :) 1-2 sene daha okusam akademik doktordum bu arada belirteyim.
Ben 95 kilodan 75 kiloya düşmüştüm. Size de iyi gelir heralde.

İki günde bir arabanın deposunu fulllüyorum.
Kafam karışıyor;ben zengin miyim fakir miyim?
Arabanın ayarını da kendi ayarın gibi bozdum demiyorsun. Araba da sencileyin doymak bilmiyormuş. :) :mad:

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Şehir-tur bisikletiyle aşağı yukarı 1 saat süren mesafe eğer dizel bir otomobille katedilirse en az 20 liralık mazot harcanıyor.

Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?

1 saatlik sürüş sonrası harcadığın kalori için yediğin yemekte en az bir o kadar tutar... Bu ülkede ne ucuz?

1 saatlik sürüş sonrası harcadığın kalori için yediğin yemekte en az bir o kadar tutar... Bu ülkede ne ucuz?

Bu ülkede insan hayatı oldukça ucuz. Örneğin Soma'da yaşanan maden faciası.

Borç yiğidim kamçısıdır derken Malkoçoğlu’nda zindanda kırbaçlanan dayılara döndüm.

Neymiş efem
Enflasyonla mücadele ve büyüme arasında seçim yapmışmış. Hadi ordan enflasyon olmadan büyümeyi beceremiyorum diyemiyor ya.

Ülkede üretilen mal ve hizmetlerin fiyatı ortalama yüzde yüz elli artmış, yüzde 7 büyümeyi marifet sayıyor.

Geri