P1n0ky0
Daimi Üye
- Tepki
- 1.081
- İsim
- Pin Okyo
- Başlangıç
- 1982—83
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Yakın bir arkadaşım geçenlerde ETİ'de işe başladı. Kendisi üniversite sınavlarında ilk 1000'e girmiş, inşaat yüksek mühendisi; zehir gibi bir çocuk. Anne-babasına çok düşkün olduğu için, yurtdışından veya İstanbul'dan çok cazip teklifler almasına rağmen Eskişehir'de yaşamayı ve çalışmayı tercih etti.Bu ülke ekonomisinin iyi olduğunu göstermez çünkü anlattığım bu kesim belki de ülkenin yüzde 10'u bile değil.
Tüm akademisyenleri bir çukura atıp yakarsak sorun çözülür gibi …Milyon vatandaş başına düşen akademik yayın sayısında Monako, Makau, Granada, Malta, Yunanistan, Tayvan, Brunei, San Marino, Faroe Adaları, Sırbistan, Malezya, Karadağ, Bulgaristan, Şili, Romanya, Tunus gibileri ve nicelerinin gerisindeyiz. Her sektör ve pozisyonda olduğu gibi akademisyenlerde de maaşlar eridi elbette, elde bişey kalmadı. Ancak bu söyleyeceğim şey yüzünden linçlenecek de olsam gerçeği değiştirmiyor; devlet memurluğu bizim ülkemizde AKP iktidarından çok önce arpalığa dönüştürülmüştü zaten. Bu grafik de bunun sonuçları maalesef. "İşini iyi yapanları tenzi ederim" demek isterdim ama hiç içimden gelmiyor.
Facebook'ta hoşuma giden meme'leri kaydediyorum. Şöyle bişey görmüştüm geçen gün. Onu getirdin aklıma 🤣Kafelerde fink atan insanların ülke geneline mal edilmesi pek hoşuma gitmiyor. Maaşlı çalışan biri olarak öğle yemeğine her çıktığımda görüyorum bu arkadaşları. Masanın üzerinde iphonelar ve audi anahtarları dolu.
mahalle yanar iken saçını tarıyanlar dan işde bu da
Valla dediğim gibi; pek içimden gelmiyor ama hadi hepsini demeyim de nerden baksan bugün bi 90%'ı olmasa devlet hizmetlerinde önemli bi aksama olur mu, zannetmem. Evvela memurların bu farkındalığa ulaşması lazım ama bizim sağı, solu, muhalifi, yandaşı farketmeksizin haram yemekten hicap duymadığı için o da olur da olmaz.Tüm akademisyenleri bir çukura atıp yakarsak sorun çözülür gibi …
Ülkenin genelini yansıtıyor deyip çıkalım işin içindenValla dediğim gibi; pek içimden gelmiyor ama hadi hepsini demeyim de nerden baksan bugün bi 90%'ı olmasa devlet hizmetlerinde önemli bi aksama olur mu, zannetmem. Evvela memurların bu farkındalığa ulaşması lazım ama bizim sağı, solu, muhalifi, yandaşı farketmeksizin haram yemekten hicap duymadığı için o da olur da olmaz.
Tavrından söylediklerimi yanlış anladığını görüyorum. Paylaştığın grafiğe istinaden o konuyla ilgili bi yorum yaptım, yoksa bahsettiğim şekilde ne enflasyonu çözersin ne de memleketin tek sorununu ortadan kaldırmış olursun.Ülkenin genelini yansıtıyor deyip çıkalım işin içinden
Daha başka problem de liyakat ya da liyakatsizlik....
"Liyakatsizlik ülkemizdeki yönetsel sistematiğin önemli bir parçası haline geldi. Devlet dinamikleri içerisinde liyakatli kişilerin işlerini hakkıyla yapması talep edilmeyen bir durum oldu ve bunun çözümü olarak biat kültürüne sahip bireyler üzerine kurulu yeni bir sistematik oluşturuldu.
Böyle bir yönetsel bürokrasi ve sistematikten normal şartlarda bir geriye dönüş mümkün olmayacaktır. Bunun en büyük nedeni biat kültürüne sahip kişilerin koltuklarını devredecekleri kişiler yine aynı gruplar içerisinden çıkar. Koltuğu alacak kişinin yetenekleri ve becerileri bir sonraki değişimde de önemsenmeyecektir.
Bugün Amerika'da bunun çok net örneğini görmekteyiz. Şuan ki Amerikan başkan adayları belli grupları temsil ettikleri için otomatik olarak aday oluyor ve seçiliyorlar. Biden'in aylarca sağlık durumunun müsait olmadığı apaçık belli iken inanılmaz şekilde desteklenmesinide buna bir örnek sayabiliriz."
Biraz da sahilde pineklesinler bakarım. Parklarda çocuklara alan kalır belki. Sahildeki sıradan çinko karbon vatandaşa da geçmiş olsun.Bütçede kaynak yok diyerek emeklisine insanca yaşayabileceği maaşı veremeyen devletimiz, köprü ve otoyolları işleten müteahhitlere karşı oldukça cömert davranıyor:
(link)
Ekleme: Şimdi yiğidi öldürelim ama hakkını da yemeyelim. Emeklilere ücretsiz şezlong müjdesi geldi
320434 dosyayı görüntüle
Bu bedava diye tüm günü şezlongta geçireceği emeklileri sıcaktan hakka hızlıca kavuşturarak en azından bir kısım emekli maaşı yükünden kurtulma planı da olabilirBiraz da sahilde pineklesinler bakarım. Parklarda çocuklara alan kalır belki. Sahildeki sıradan çinko karbon vatandaşa da geçmiş olsun.
Bütçede kaynak yok diyerek emeklisine insanca yaşayabileceği maaşı veremeyen devletimiz, köprü ve otoyolları işleten müteahhitlere karşı oldukça cömert davranıyor:
(link)
Ekleme: Şimdi yiğidi öldürelim ama hakkını da yemeyelim. Emeklilere ücretsiz şezlong müjdesi geldi
320434 dosyayı görüntüle