Yanlış hatırlamıyorsam eskiden kullanamıyorlardı. Şu anki hükümet yurtdışındaki olayların büyük oranda muhalefete gittiğini görse yine kaldırır mesela.
Ben hic kullanmadigim icin eskiyi de bilmiyorum.
Ama su var ki, Türkiye de millet tutturmus gurbetcilerin hepsi oy kullaniyor ve onlarin yüzünden cekiyoruz, bu hallere düstük gibi küfürler, sövmeler vs. Arti birde biz de türk ve Elhamdülillah Müslüman oldugumuz halde siz gavursunuz, domuz eti yiyorsunuz, seviyorsaniz gelin burada yasayin görün gibi sözler diyorlar. (Günahimi alanlara hakkimi helal etmiyorum)
Mesela seviyorsaniz dönün kelimesine cok gicik kapiyorum. Ben illa sevdigim bir yer varsa orayami gidip yerlesmeliyim? Tabiki hayir ama seve bilirim. O kisi de mesela anasini cok seviyordur ozaman türkiye de yasanmiyorsa geldigi ve sevdigi yere geri dönsün bakalim oluyormu. Orada ekmemk elden su gölden, hersey bedava. (Aile evini demiyorum)
Ben sahsen kendim icin söylemem gerekirse amlanyada yaklasik 1,5 milyon civari türk var ve benim ailem ile esimin ailesi troun torba vs. yaklasik 300 kisyiz ve hic biri de oy kullanmadi. Simdi tek bizi sayarsak hepsi oy kullanmamis oluyor ki bizim gibi kullanmayan kac binlerce kisi var.
Ha diyeceksinki türkiye ye gelince bol keseden atiyorlar ve hava atiyorlar. Inanin bunu yapanlar sonradan bir kac sene önce almanyaya evlenerek yada kacak gelmis yani sonradan görmeler. Ne almanca bilirler ne kanun ne nizam. Türkiye gelince de mesela trafikte arabayi ayni almanyaya gelmeden önce türkiye de ögrendigi yöntem de kullaniyor ama o itlerin yüzünden bizlerde sizlerin gözünde onlar gibi oluyoruz.
Isin dogrusu türkiye dekiler icin türkiye zorlasti ve almanya dakiler icin almanya ama gercege bakarsak bütün dünya tersine döndü ve zorlasti. Almanya batti diyen kisilere de inanmayin, almanya nekadar zorlassada alim gücü oldukca batmaz. Imkani olanda gele biliyorsa gelsin hayatini kurtarsin derm. Bu arada kimse kimseyi de kiskanmiyor bunu da bilmis olun.
Yine söylüyorum ben oy hic kullanmadim ve kullanmamda, en büyük nedeni de ben neden türkiye yi bilmedigim halde oranin kaderi ile oynayayim.
Bu tür gurbetci dümani serefsizler bu forumda da cok, ben hepsinin niklerini not aliyorum ve inanin sadece bir kac tane degiler.
Lutfen sizlere yavlariyorum, birakin bu düsmanligi, bizleri ülkemizden, vatanimizdan sogutmayin.
Bu sene Temmuz ayinda 4 haftaligina arbayla türkiye gelmistim ve daha hayatimda yasamadigim seyleri yasadim bu sene ve esime 3 hafta sonra hazirlan yarin geri dönüyoruz dedim ve 1 hafta önceden geri almanyaya döndüm. Yani nefret et etiremediler ama etmek te üzereydim ve bu konuda tek gurbetci ben degilim.
Sadece neden bu düsmanlik onu cok merak edyorum.
Biz sizlerle kavgami ettik, yada suriyeliler gibi türkiye ye yerlesip sizilere sokak vey mahalle arasi savasmi actik, sizin paranizimi yedik yoksa sizlerimi dolandirdik, sizlere kürüfürmü ettik ne yaptik bize söylein bize hatamizi bilelim.
Belki simdi diyeceksinizki....
Oy kullaniyorsunuz., Ben kullandimmi? Hayir neden günahimi aliyorsunuz.
Buraya gelip hava atyorsonuz (Onlari kim oldugunu yukarida yazsim) olsun atalim sizlere bir zari varmi? Bence yok.
1€ ya 36Tl Para aliyor ve bizim yapamadiklarimizi burada yapiyorsunuz. Bu kesinlikla dogru degil. Ben almanyada misal 5€ ya aldigim bir seyi türkiyede de 5€ aliyorsam ozaman ha 5€ ya Euro ile aldim ahda 5€ yu bozdurdum karsiliginda ladigim 180TL ye aldim fark nerde simdi. Tabiki araba meselesi gibi seyler haric. o tür seyler türkiye de fiyat olarak abartilmis tabiki.
Ve bunlar gibi seyler olabilir ama size zarari nedir? Hic bir sey
Sizler önce icinizdeki düsmanlari bulun ve onlarla hesaplasin. Sonra bize gelmeden önce daha kimler var onlari da yok edin.
Neyse bir oy meselesi uzadi, ben de böylece icimi döktüm ve basinizi agrittim. Özür dilerim.
Yazdiklarim tüm türkiye deki yasayan kisiler icin gecerli degildir, yanlis anlasma olmasin lutfen. Ben genel olarak yazdim.