Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enteresan bir bisiklet triban 100

@Torukojin Selam hocam,Triban 100 yerine alternatif ne önerebilirsin? 0 olarak 4500'e kadar bütçem var,fakat yeteri kadar bisiklet yok hep klasik.. Mosso,Triban 100,300,500 ,Kron Rc1000,2000 vs. vs.
Sürekli aynı modeller,aynı fiyatlar altında ve yaşadığım şehirde bisiklet kültürü ne yazık ki yok.. 2. El olarak bakıyorum genelde, Siz ve diğer arkadaşların önerebileceği hız için ideal bisiklet var mı? Şimdiden Teşekkürler!
Bisiklet önerileri sizin derdinize çare burası.

Sıfırda 4500'e başlangıçta olduğunuz düşünürsek iyi bir bisiklet bulabilirsiniz. Eğer profilinizde yazdığı üzere Ankara'da yaşıyorsanız bence bisiklet kültürü yok demeniz yanlış olur, forumda bir çok Ankaralı var.

Scudo
Bende ankarada yaşıyorum daha önce bisiklet kullandım daha 1 yıl felan bayadır kullanmıyorum şimdi ise trıban 100 almayı düşünüyorum varmıdır daha iyi bir öneriniz?

Ankara bisiklet sürmek için güzel bir şehir sayılmaz. Tabi neresinde yaşıyorsunuz bilmiyorum. Kocaman şehir. Güvenlik önlemlerinizi almayı unutmayın.

Sorunuza gelirsek Triban 100 ile aynı fiyat bandında başka bir bisikleti kıyaslamayın bile derim ben.

@MertÖzkaya

Bende ankarada yaşıyorum daha önce bisiklet kullandım daha 1 yıl felan bayadır kullanmıyorum şimdi ise trıban 100 almayı düşünüyorum varmıdır daha iyi bir öneriniz?

Corelli Fit Bike 1.0. 48 kadrosunu bulabilsem hemen alacağım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@denizt
Trıban 100 isteme sebebim gravele benziyor hem asphltta hemde bozuk yollarda rahat sürebilirim bu fiya bandında ise daha iyisini bulamadım önerin varmıdır?
@Ali Kılıç 35.5
Bisan TRX 8100
Bunu düşünebilrsin bence

bisikletim olmasa 5 bin tl bisiklet bütcem olsa gravel gibi bişey arasaydım yine triban 100 alırdım ve üzerinde bikaç kücük değişiklik yapardım. Yukarlarda yazmıştım sanırım.

• Beğen
Tepkiler: dirdom
Ben tek vitesini beğenmiyorum vites kolunu fren kolu yapacağım birde yazın daha ince teker almayı düşünüyorum.
Peki onun vitesimi 100 200 liraya yarış bisikletindeki gibi vites yapabilirmiyim?
@denizt
@denizt
Birde bu bisiklet sanırım çok hızlı değilmiş hızlı gitmesi çin ne yapmalıyım/almalıyım?

@MertÖzkaya 7 vites şehir kullanımı için yeter de artar. Arka ruble mega range 13-34 dişli oranı var yokuş da çıkartır. Biraz daha hızlı gitmek için arka rubleyi 11-32 oranlı pasolu rublelerle değiştirebilirsin. Ama onlar da 8 vites yanlış hatırlamıyosam. Eski model bir altus-acera arka aktarıcı ve kolu da takabilirsin.(200-300tl arası tutar maksimum) Ama yarış bisikleti komponentleri takıcam dersen biraz daha bütcenin artmasını beklemen gerekir. 2. el claris-sora-tiagra setlerden bakabilirsin. Claris'te karar verirsen masrafın daha az olur. 8x2 16 vites. Arka-ön attırıcılar, ruble , aynakol ve fren vites kolları değişir. Tahminen 600-800tl arası bir masraf çıkartır (2.el alırsan tabi) . Yok eğer sora-tiagra ya da üzeri kullanıcam dersen arka göbeğin de değişmesi gerekir. Pasolu göbekler için trde en fazla 8 li ruble bulunuyor. Çinden 9 lu su da getirtilebiliyormuş.

@MertÖzkaya
Ben vites fren işlerini bitireli çok oluyor.
Makineyi kız kardeşim için bakıyorum.
İleride ihtiyarladığım vakit belki vitesli bir makineyi düşünebilirim.

Merhaba arkadaşlar ben de özlediğim bu spora yıllar sonra geri döndüm ve kesin döndüm. Yaş 36 kilo 92kg boy 175cm. Şu anda Salcano ng750 kullanıyorum. İlk acemilik zamanı pek bilgilendirilmeden aldım. Idare ediyor şimdilik ama bugün Decathlon da bu triban 100 u görünce aboo dedim! Haftada 3 4 kez çıkıyorum ve 20 30km civarı yapıyorum (İzmir) bu benim için uygun mudur? Daha yeni Salcano ya alüminyum geniş pedal aldım sele ve gidon çantası aldım. Çanta triban için uyar mi acaba.

@dirdom 2. elleri değerlendirin. İzmirde mutlaka ilan bulursunuz. Boy tablosuna decatlon'un sitesinden bakın. Sanırım M ve L boy ikisi de uyuyor size. Sıfır alsanız bile ilerde komponentleri yenileme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yenileme önerileri önceki mesajlarda mevcut.

Ben aldığımda hemen temel parçalarda yenileme yapmam herhalde. Neden 2. Eli 1. Ele tercih etmeliyim?

nereden baksanız 600-800tl arası daha az ödemiş olucaksınız. Vites sistemi zaten çok basit sıfır da alsanız 2. el de alsanız ayarı kolay bozulur kolay düzeltilir. O nedenle yükseltmek isteyebilirsiniz. Tourney komponentler shimano firmasının başlangıç seviyesi. Eski seri Altus-Acera veya Alivio arka aktarıcısı ve 8 li ruble ile üstte sizden önce soru soran arkadaşa önerdiğim şekilde yükseltebilirsiniz. Tabi bunu yapmasanız da olur. Yükseltmeden kullanan çok var. Baktınız arka aktarıcı eskimiş sıfır tourney arka aktarıcı 70 tl civarında. Vites sistemi basit dedik ama dişli oranları ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. @dirdom

• Beğen
Tepkiler: dirdom
@denizt teşekkür ederim. Yazdıklarınızı dikkate alacağım. Kış sonrası bir karar alacağım bakalım.
Let go da triban 500 ler var fena da durmuyorlar. Girsem mi bu işe acaba? Bana yakın iki tane ilan gördüm biri microshift vites takmış üzer mi?

Son düzenleme:
Güncelleme gelmiş üstlerinde Shimano tourney var artık.
Bu arada ben de ikinci el Triban 500 aldım kırmızı :)

@dirdom Sorunuzu yeni gördüm o arada da zaten bisikleti almışsınız. Üzerindeki set Sanırım Shimano Claris'e benzer ve uyumlu çalışıyor olabilir. Microshift bildiğim kadarıyla güzel bir makra. Kaliteli vites setleri üretiyor. İsmi pek duyulmamış Türkiyede. Vites-Fren kolları Shimanonun eski serileri gibi kola bastırınca mekanik aksamın bir kısmı açığa çıkıyor ve vites kabloları içe doğru sarkıyor. Yeni seriler bu konuda daha derli toplu görünüyor. Vites setinin çalışmasında bir problem çıkmadığı sürece değiştirmenize de pek gerek yok. Öyle bir durumda yenisi ile değiştirmek de çok maliyetli olmaz zaten. Triban 500'de kullanılan fren seti Triban 100 deki ile sanırım aynı. Yani 700-35c ölçülerdeki lastiklerle kulanım olanağı var.

Son düzenleme:
Üstünde 700 25 lastik var benimkinin biraz eskiteyim o zaman 700 32 düşünüyorum bakalım. :)
Sanki üst viteslerde zincir biraz ayırıcıya sürtüyor gibi hissettim onun dışında sorun yok

@dirdom Zinciri çapraz kullanıma zorluyor olabilirsiniz. Bu durum ön en düşük, arka en yüksek viteslerde gezerken ya da tersi durumlarda olur. Zincirin, rublenin, aynakol dişlisinin erken aşınmasına neden olur. Üst seviye setlerde bu sorunu bi nebze azaltmak adına ön aktarıcıya yarım vites koyarlar. Vites geçişi olmaz ama zinciri daha doğru posizyonda tutar.

@denizt yarım vites ön aktarıcının zincire sürtmemesi için. Kısa süreli çaprazda kalma durumlarında zincirin aktarıcıya sürtmesini engeller. Uzun süre o şekilde kullanmak doğru değil.

Geri