Üniversite ve askerlik dışında bisikletsiz hiçbir dönemi olmamış, 2009 yılından beri de aktif olarak bisiklet kullanan bir bisiklet sever olarak, Triban RC 100 bisiklet deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Bu bisikletin bisiklet forumda ve yabancı sitelerde sıkça tartışıldığını görüyordum. Decathlon'un sitesinde de gerek ülkemizde gerekse yurtdışı sayfalarında yapılan yorumları okudum.
Bisikleti araştırırken, alındıktan sonra hiç kullanılmamış çiziksiz, kadro boyu da bana tam uyan bu bisikleti buldum ve makul bir fiyata edindim. Yaptığım değişikliklerle bana toplam maaliyeti 2100 tl oldu. Değişimler; Elimde, kenarda duran sportourer jelli sele, yeni aldığım; baradin kartuşlu pabuçlar, temiz ikinci el alu. 42t aynakol, shimano m520 pedal. Ayrıca ön ve arka ışıklar.
Bisikletin gümüş simli boyası ve vites kolunun ayrı oluşu bana klasik bisikletleri hatırlattı. Bu duyguyu da yansıtması için çok sevdiğim peugeot klasiklerinin etiketlerini, sadeliği de bozmamak için renksiz olarak uyarladım ve bisiklete uyguladım. Böylece kişiselleştirmeyi de tamamlamış oldum.
256050 dosyayı görüntüle
256051 dosyayı görüntüle
Olumsuz yönleri;
- Vites oranları:Yeni başlıyorsanız ve yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız, şuan satılan haliyle - ruble de megarange değil - sizi yorabilir, ruble ve aynakolda değişiklik ihtiyacı duyabilirsiniz. ( Ben bu bisiklette yokuşlarda 34x42 oran kullanıyorum ve yokuşları çok rahat tırmanabiliyorum ) Düz yolda amacınız yarış ya da yüksek performans değilse kondüsyonunuza göre 30-40 km aralığındaki hızlarda kullanabilirsiniz.
- Frenler: Aldığımda frenler gerçekten yetersizdi. Pabuçları baradine olarak değiştirdim ( ultegra pabuçlar da çok güzel seçim olabilir ) ve güzelce ayarladım. Şuan frenler gayet yeterli fakat yine de bir shimano 105 yahut tiagra sete göre yokuş inerken yorucu oluyor.
- Pedal ve sele: Sele tüm yorumlarda eleştiriliyordu. Ben alır almaz değiştirdim, aldığım gün rahatsız etmemişti. Pedalların kırıldığını okudum. Kullanıyorsanız kilitli pedalla değiştirmek güzel bir tercih.
Olumlu yönleri:
-Kadro set: Portekiz yapımı gümüş sim boyalı bu kadro, ayrıca kadro kulağı olmadığı için eleştirilmiş. Bence güzel ve kaliteli diyebileceğim bir kadro. Yüksek alın borusu ve açılarıyla çok rahat. En ufak ağrı-uyuşma hissetmedim. Biraz yol, biraz şehir-tur bisikleti havası var. Üst boru açısı gravel - mtb tarzını da hatırlatıyor. Gerçekten rahat ve kontrollü bir sürüş deneyimi sunuyor. Gidon grubu da işini iyi yaparken, hem konforu hem kontrolü destekliyor.
Teker seti: Çift kat yüksüklü jantlar hiç sorun çıkarmadı, sağlam duruyorlar. Üzerindeki 700x32 lastikler de yağmur dahil başarılı, konforlu hızınızı çok kesmiyor. 800 km civarında kullandım, henüz patlamadı. Küçük çukur ve mazgallarda avantaj sağlıyor.
256053 dosyayı görüntüle256055 dosyayı görüntüle256057 dosyayı görüntüle
Vites grubu; gidondaki sis vites kolu çok eleştiriliyor ama ben çok beğendim. Çok ergonomik ve hızlıca vites değişimi sağlıyor. Tourney arka aktarıcıyı ilk aldığımda bir kez ayar yaptım ve sorun çıkarmadan işini yapıyor. Ayrıca vites kolu sti değil ama klasik bisikletlerdeki gibi kadroda vites kolu aramıyorsunuz.
256059 dosyayı görüntüle256061 dosyayı görüntüle
İhtiyaçlarını belirleyip, isteklerine göre seçim yapan kimseyi üzmeyecek bir bisiklet. Aslında ihtiyaca yönelik ve minimal bir tasarımı olduğunu düşünüyorum. İşe-okula gidip gelmede gibi günlük kullanımda, performans kaygısı olmayan tur ve gezilerde rahatlıkla kullanılacak, keyifli bir bisiklet. Hem yol bisikleti duygusunu hem de konfor ve güveni hissettiriyor. Zarar görmesini istemediğiniz bir bisikletiniz varsa, günlük kullanım amaçlı ikinci bisiklet olarak ta tercih edilebilir.
256062 dosyayı görüntüle