Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enteresan bir bisiklet triban 100

Scudo
Bisiklet decatlonda 7800TL(gravel-bisiklet-gri-rc100). Güncel piyasa hakkımda fikrim yok, fiyat olarak alınabilecek bir bisiklet mi?
İşe gidip gelirken kullanacağım.Düzergahım düz sayılabilir. İzmir karşıyaka- alsancak sahil yolunca kullanacağım. Yaklaşık hergün 20km gibi bir yol yapacağım. 90kiloyum. Bu hafta içinde almayı düşünüyorum.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Bisiklet decatlonda 7800TL(gravel-bisiklet-gri-rc100). Güncel piyasa hakkımda fikrim yok, fiyat olarak alınabilecek bir bisiklet mi?
İşe gidip gelirken kullanacağım.Düzergahım düz sayılabilir. İzmir karşıyaka- alsancak sahil yolunca kullanacağım. Yaklaşık hergün 20km gibi bir yol yapacağım. 90kiloyum. Bu hafta içinde almayı düşünüyorum.
Tam size göre o zaman. Ben geçen sene aldım, piyasadaki en uygun fiyatlı yol bisikletlerinden biri ve Decathlon olması sebebiyle tercih ettim ve kesinlikle pişman değilim. Tek problemim; ben düz yolda kullanmayı pek sevmiyorum, o yüzden zorluyor. Ek olarak vites kolu gidon üzerinde ve değiştirmek için gidonun düz kısmından tutmanız ya da elinizi komple gidondan bırakmanız gerekiyor. Pek hoş bir durum olmasa da kısa sürede alışıyor insan.

Dağların kralı mayosunu (gerçekten dağları kastediyorum :)) hedeflemiyorsanız, 2-3 ay sonra düz yolda 40-45km/s süratlerin üstüne çıkamadığınız için isyan etmeyecekseniz alın güzel güzel binin.

İkinci eldeki fiyatları fiyat etiketinin uygunluğu hakkında fikir verebilir: (link) . Sonlara doğru yeni fiyatından pahalı ikinci el ilanlar olsa da 3-4 bin liraya temizi bulunabiliyor.

Triban 100'ü yol bisikleti olarak alan tanıdıklarımın-bildiklerimin çoğunluğu satıp başka bir yol bisikleti aldı, az kısmı yükseltmeyi tercih etti ama yükseltme yeni parçayla yapılırsa maliyet olarak satıp başka bir bisiklet almaktan daha pahalıya geliyor.
Açık yol commuter (ev-iş arası ya da her türlü hızlı ulaşım) amaçlı kullananlar ise severek kullanmaya devam ediyor. Aynı amaçla kullanım için gidonu dışında hafif bir şehir bisikletinden farkı yok tabii.

Sizin kullanım güzergahınız için gerekli değil -ki bisikleti alıp bir güzergahla sınırlı kalacağınızı hiç sanmıyorum- ama ben bir Triban 100 sahibi olsaydım, en azından arka vites için bir (link) fren-vites bir arada kol takar, tercihen 2x7 A070 bile olsa bir set güncellemesi yapardım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve irfank

Hergün 20 km imkansız değil ama ilk başta kolay bir hedef değil bunu bilesiniz. Günde 20 km'ye yaklaştığınız taktirde komponent yükseltme yoluna gideceğinizi tahmin ediyorum. Bu başlık altında birçok komponent yükseltme tavsiyesi bulabilirsiniz.

Ben de laf açılmışken burdan yeni bir tavsiyede daha bulunayım. Özellikle uzun düz ve geniş asfalt (kısaca size sürüş için güvenli gelen) yollarda (link) kullanımı oldukça keyifli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Düz yolda işe gidip gelmek için iyidir bence de triban 100. Dik yokuşa gelmez, bayır aşağı hız denemesine de gelmez, 45'ten sonra pedal boşa çıkar. Akıcılığı iyidir, ağırlığı da görece iyidir. Pek geliştirme yapılacak bir bisiklet değildir, yapılacak tek geliştirme lastik geliştirmesidir. Dişsiz bir yol lastiği öneririm :harika:

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Geri