Scudo Sports

Esenyurt

adnan her akşam 80 km yol yapıyorsun valla bravo kaç saat sürüyor turun ve bisiklet klasmanın ne bende sana katılmak isterim her akşam olmasa da hafta 2 gun olabalir.

Scudo
Bisiklete 17 yıl ara verdim, şimdilerde ne alsam ne alsam diye internette fink atıyorum. Bugün yarın yüksek olasılıkla mtb ile Talatpaşa yöresinden aranıza katılmayı planlıyorum 🙂 Amacım bol bol bisiklet sürmek, video ve fotoğraf çekmek. Herkese selamlar.

Orda kimse varmı ? :)

• Beğen
Tepkiler: salesmanager
Merhabalar

İsmim Taner, işe gidip gelirken bisiklet kullanicam ev Esenyurt örnek mahallesi iş yeri Beyoğlu galata git gel 60km

Tabi sıfırdan baslicam 178cm boy 120kg ağırlık var göbek felan kiloluyum yani biaikleti de bunun için kullanicam

Solcano NG 650 29" HD var ekipman alicam bunlar hakkında koçluk alabilirim ve beslenme ile alakalı da destek alabilirim herkese iyi forumlar

Hocam trafik tehlikeli. Siz de yeni başlıyorsunuz. Dolmuş+ metrobüsten hızlı ulaşım da sağlamayacaksınız. Ankara'da durum öyle değil, trafik kilitleniyor. Azıcık yok 1 saat sürüyor. Bisikletle trafikten sıyrılabiliyorsunuz. İstanbul'da her yer otoyol, otoyol kenarlarında bisikletli ulaşıma izin veriliyor mu, isterseniz bir araştırın.

@salesmanager Kask ve gözlük takın, hava karardığı zamanlar için ise ön arka aydınlatma şart.

• Beğen
Tepkiler: salesmanager
Hocam trafik tehlikeli. Siz de yeni başlıyorsunuz. Dolmuş+ metrobüsten hızlı ulaşım da sağlamayacaksınız. Ankara'da durum öyle değil, trafik kilitleniyor. Azıcık yok 1 saat sürüyor. Bisikletle trafikten sıyrılabiliyorsunuz. İstanbul'da her yer otoyol, otoyol kenarlarında bisikletli ulaşıma izin veriliyor mu, isterseniz bir araştırın.
Karayolunda izin veriyorlar örneğin d100 bir de bı için değil sağlıklı yaşam ve kilo vermek için bunu yapmak istiyorum

Karayolunda izin veriyorlar örneğin d100 bir de bı için değil sağlıklı yaşam ve kilo vermek için bunu yapmak istiyorum
Ankara'da ciddi zaman kazancı sağlardık, arkadaşlar bizi toplu taşımadan görür, sen ne güzel sürüyorsun biz trafikte beklerken derdi. Tandoğan tarafları ise çok sıkıntı, o tecrübe şehir içine çıkmaktan resmen korkuttu. Tevekkili diyorum şehirdışı, şehir içi trafiğindeki şoförlerden çok daha güvenli kalıyor. Sağ şeritte gitmek diye bir olgu var İstanbul'da. Bu tecrübeyi Ankara'da yaşayamazsınız.:D

@salesmanager Örnek mahallesine baktım, E80'e (yanlış olarak E-6 olarak bilinen yola) yakın. Tamamen bisikletle gidilecek bir yol değil bence, çok uzak. ve inişli çıkışlı bir rota. Kondisyonu olan biri bile bu yolu yaptığında iş yapacak hali kalmaz. İlla ki bir kısmını bisikletle gideyim diyorsan katlanır şart bi kere. İki seçenek gözüküyor,

1 - Dümdüz aşağı Tüyap'a inip metrobüse binmek, halıcıoğlu veya okmeydanı'nda inip bisikletle galata.
2 - Bisikletle E80 - mall of istanbul'a varınca dümdüz aşağı vurup sahil - sahilden yenikapı ve sonrasında metroya binip şişhane'den 1 dakikalık sürüşle galata.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: jgraves
Aynı mahallede oturuyorum. Bisiklet için çok yokuş ama esas problem yokuş değil, dönüşlerin nehir yatağı gibi eğimli olması sizi ıslak havalarda deneyecek. 120 kiloluk arkadaşımızın her ne kadar çekiş anlamında benden daha az sıkıntısı olacak olsa da, sürüşü yokuşla bitirmek sakatlanmak için birebir. Koşu sporunda koştuktan sonra yürüyerek soğuma egzersizi olduğu gibi bisiklette de tırmandıktan sonra bir süre düz sürüş egzersizi var, kaslardaki laktik asitin uzaklaşabilmesi için.
@salesmanager Örnek mahallesine baktım, E80'de (yanlış olarak E-6 olarak bilinen yola) yakın. Tamamen bisikletle gidilecek bir yol değil bence, çok uzak. ve inişli çıkışlı bir rota. Kondisyonu olan biri bile bu yolu yaptığında iş yapacak hali kalmaz. İlla ki bir kısmını bisikletle gideyim diyorsan katlanır şart bi kere. İki seçenek gözüküyor,

1 - Dümdüz aşağı Tüyap'a inip metrobüse binmek, halıcıoğlu veya okmeydanı'nda inip bisikletle galata.
2 - Bisikletle E80 - mall of istanbul'a varınca dümdüz aşağı vurup sahil - sahilden yenikapı ve sonrasında metroya binip şişhane'den 1 dakikalık sürüşle galata.
Çok doğru. 1. maddeye eklemek istediğim birşey var, Strava'dan anlayan biri varsa rakıma göre bir rota oluşturulmasını öneririm. Bizim buradan Beylikdüzü'ne hayvan gibi yokuş var, tabirimi affediniz. :D

Aynı mahallede oturuyorum. Bisiklet için çok yokuş ama esas problem yokuş değil, dönüşlerin nehir yatağı gibi eğimli olması sizi ıslak havalarda deneyecek. 120 kiloluk arkadaşımızın her ne kadar çekiş anlamında benden daha az sıkıntısı olacak olsa da, sürüşü yokuşla bitirmek sakatlanmak için birebir. Koşu sporunda koştuktan sonra yürüyerek soğuma egzersizi olduğu gibi bisiklette de tırmandıktan sonra bir süre düz sürüş egzersizi var, kaslardaki laktik asitin uzaklaşabilmesi için.

Çok doğru. 1. maddeye eklemek istediğim birşey var, Strava'dan anlayan biri varsa rakıma göre bir rota oluşturulmasını öneririm. Bizim buradan Beylikdüzü'ne hayvan gibi yokuş var, tabirimi affediniz. :D
Bu bahsettiğiniz güzergahta yanlışım yoksa haramidere rampasıda var mı?😁

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
@ErzincanLee Beylikdüzü - Esenyurt arasında çok sert bir yokuş yok. Meşhur Haramidere yokuşu Beylikdüzü ile Avcılar arasında.

Edit: Düzeltme. Arabayla geçerken geçtiğim sert yokuşları hatırladım :huhuu:

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
@salesmanager Örnek mahallesine baktım, E80'e (yanlış olarak E-6 olarak bilinen yola) yakın. Tamamen bisikletle gidilecek bir yol değil bence, çok uzak. ve inişli çıkışlı bir rota. Kondisyonu olan biri bile bu yolu yaptığında iş yapacak hali kalmaz. İlla ki bir kısmını bisikletle gideyim diyorsan katlanır şart bi kere. İki seçenek gözüküyor,

E80 yasakmis zaten d100den giderim diye planlıyordum

Çok teşekkürler

Benim kullanacağım rota Ambarlı tesislere aşağı inip orada ara sokaklardan Avcılar Sahil oradan da Florya sahilden dümdüz devam olurdu. E-5 e girdiğim tek zaman Sarıyer dönüşü, anlık olarak. Qrası da trafik akışına uyumlu olacağım için Cennet Mahallesinden Avcılar yanyola bağlanan bayır aşağı yol. Onun dışında E-5 benim için çok zor.

@ErzincanLee Beylikdüzü - Esenyurt arasında çok sert bir yokuş yok. Meşhur Haramidere yokuşu Beylikdüzü ile Avcılar arasında.

Edit: Düzeltme. Arabayla geçerken geçtiğim sert yokuşları hatırladım :huhuu:
O tarafları tam bilmiyorum. Bir arkadaşım Esenyurt'ta oturuyor. Haramidere zaman zaman soylerdi ondan dedim.🤣

Güzergahın başları için @trainspotting35'e katılıyorum, Esenyurt'tan Avcılar'a inip ordan sahil yolundan devam etmek en güvenli tercih olur. E-5'e girmeyi hayal bile etmemek lazım, bazı yerlerinde yol ve şeritler o kadar daralıyor ki talihsiz bir olay yaşamak için çok küçük bir dikkatsizlik yeterli..

Yalnız, ben açık yüreklilikle üzülerek söylemek isterim ki bu bahsi geçen iki nokta arasında bisikletle ulaşım sağlamak bana pek sürdürülebilir görünmüyor. Aşağıda koyduğum güzergah 40 km topluyor, 20 km/s ortalama tuttursanız (ki trafiğin içinde zaten bu da zor) 2 saat git 2 saat gel olacak. Güzergahın geneli düzlük gibi görünse de sabah gidişte çok keyifli olacak olan ilk iniş akşam dönüşün son tırmanışı olarak eziyet olacak. Galata'nın neresinde iş yeriniz tam olarak bilmiyorum ama oralarda da öyle acaip sokaklar var ki "50 - 100 metre yav nolacak" dediğin sokak 1. kategoriden bi tırmanışa eş değer mübarek. Üstelik bu güzergahın bazı kısımlarında akşam trafiği içinden bisikletle geçmek de büyük çılgınlık olurdu.

Güzergah bu şekilde 40 km kadar, Yenikapı'dan direkt Atatürk Köprüsü'ne bağlanayım dediğin zaman 3 km kısalıyor ama orda da %4-5 ortalamalı bir eğim var hemen hemen 1 km kadar. Bilemedim, bu iş sanki anca bi elektrikli katlanırla çözülür gibi..

1690871917086.png

Bolu Tüneli rampasının eğimi aklıma geldi, %7'ydi galiba. İflahımı kesmişti. Haritadan bakınca Esenyurt'un nehir arazilerince kesilmediği yeri yok. Haritada %9 eğim gözüküyor bilhassa nehir yataklarına giriş çıkışlarda, Beylikdüzü Başakşehir Avcılar her yer böyle. Kilometrede 90 metre çıkmak öyle çok kolay değil, hele hele gün aşırı.

sürülmeyecek bir rota değil ama keyifsiz. ben her 60kmye yakın sürüyorum iş için.

rotada benzer. bakırköyden ataköye geçip oradan güneşliye geçiyorum.

1690883606409.png

Bahsedilen rotanın bir kısmını servis ile gidip geldim. Yukarıda yazılanları tekrar etmiş gibi olabilirim.

- Ana yola (D100) bisiklet ile çıkmayın. Yan yolları da pek tavsiye etmem, özellikle duraklara yakın bölgelerde ve giriş-çıkış olan yerlerde çok sıkışırsınız. O civarlarda kötü motosiklet kazaları oluyor diye biliyorum, yani bisikletle daha büyük tehlike altındasınız.
- Haritadan ince ayar çekerek bir sahil yolu belirlenebilir. Arkadaşlar zaten göstermiş.
- Bana da pek gerçekçi bir rota gibi gelmedi.
- Spor için şöyle yapabilirsiniz, bir gün gittiniz o gün bisikleti iş yerinde bıraktınız. Başka bir gün de dönüşü bisiklet ile yapabilirsiniz.

Çok teşekkürler arkadaşlar, mühim olan bu gibi zorlu süreçlerde bildiğiniz gibi kararlılık en mühim mesele

Rota örnekleri konusunda çok yardımınız dokundu çok sağolun

Eğimler konusu urkutmedi değil ama günün sonunda kondisyon ile aşılabilir yeter ki vazgecmeyeyim

Bir de rutinimin bu olduğunu düşünsenize

Bu harika bişey olmaz mi

Son düzenleme:
Geri