Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Eski bir bisikletin hayata yeniden dönmesi

AbdülkadirArtan

Aktif Üye
Tepki
306
İsim
Abdülkadir Artan
Bisiklet
Diğer
Herkese Merhaba.
Kadro yapımı ile yeni bir bisiklet toplama projemin çeşitli sebeplerden dolayı bir süreliğine iptal olması üzerine B planına geçtim.
1972 senesinde Bulgaristan'dan göçen annemin amcasının yanında getirdiği bir bisikleti hayata döndürmeye çalışacağım. Eski toprak şuan hala faal kullanılıyor. Karizması, gösterişi biraz pas altında kalmış durumda olsa da tekrar gün ışığına çıkarabilmeyi ümid ediyorum.

Donanım olarak sadeliğini fazla bozmadan teknolojisini değiştirmek istedim. Bu yüzden Alfine 11 göbekten vites satın aldım. Fren konusunda malesef sadeliği biraz bozmak zorunda kaldım çünkü kontra fren pek sevmiyorum. Shimano SLX Hidrolik Disk kullanacağım.

Şuan bisikletim Bursa'da. Fırsat bulup gittiğimde İstanbul'a getirip fiilen başlayacağım.

Nette dolaşırken denk geldiğim bir model ile gerek donanım gerekse şekil itibariyle benzediği için hoşuma gitti ve şimdilik onun fotoğraflarını paylaşacağım. Mümkün olduğunca projemin her aşamasını fotoğraflayıp paylaşacağım.

Sağlıcakla kalın.

12794790_1238848829463132_1981201943334874411_o.jpg 12819277_1238848822796466_8372252869358499152_o.jpg 12828382_1238848809463134_4437506281895246058_o.jpg 12828432_1238848886129793_7012427122944232475_o.jpg 12829441_1238848856129796_5651974163341249753_o.jpg

Scudo
@AbdülkadirArtan

Merak edip biraz araştırmaya karar verdim. Bisikletinizin alın borusundaki etikete bakılırsa markası şu:

Минский мотоциклетно-велосипедный завод - ММВЗ

= Minsk Motorsiklet-Bisiklet Fabrikası

Şurada fabrikanın bu etiketi 1969-1979 arası kullandığı belirtiliyor : (link)

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. İngilizce Almanca olsa bir nebze anlayacağım ama Rusça farklı bir alfabe olduğundan kendim öğrenmem zordu. Bisiklet benim bildiğim 72 senesinden kalma. Ama sahibi rahmetli olduğundan tam tarihini öğrenemedim. Belki öncesi de vardır. İyi midir kötü müdür bilmem ama bilinmeyen birşey olması heyecan uyandırıyor. Yarın tam fotoğraf çekip yükleyeceğim. Model ve özelliklerine ulaşabilirsem düzenlemem gereken yerleri orjinaline uygun yapmaya çalışacağım. Olmadı doğaçlama gideceğiz :)

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@AbdülkadirArtan Aman dikkat eski sahibi hayatta değilmi? kesin bilgimi kgb ve soğuk savaş döneminden kalmadır:D:D şaka bir yana takipdeyim kolay gelsin.

@AbdülkadirArtan Merhaba,

Bende geçtiğimiz aylarda sovyet üretimi bisiklet aldım bir kaç aydır araştırıyorum.
Bu forumu buldum (link) bura da bir kaç tane bu bisikletin fotoğraflarını görmüştüm.
Benim bisiklet Ukranya Harkov da ki fabrikada üretilmiş bu da aynı yerde olabilir.

Çok güzel bisiklet özelikle de ön ayna kol dişlisi artık ne deniyor bilmiyorum ama çok güzel duruyor.

@AbdülkadirArtan Bence bisikletiniz çok güzel, birazcık vakit ve emek harcadığınızda daha da güzel bir bisiklet çıkacak ortaya. Çok hırpalanmamış ve parçalar orjinal gibi, üstelik ciddi anlamda da yaşlı bir bisiklet. Bence kıymetini bilerek vakit harcamaktan çekinmeyin, şahsen imrenerek bakıyorum bisikletinize. Kazasız belasız sürüşler.

Teşekkür ediyorum. Ben de güzel olsun istiyorum ama beni en çok şüphelendiren şey boya. Zımparasını kendim atacağım. İnşallah güzel boyarlarsa güzel olacak. Tanıdık bildik boyacısı olan varsa önerilerinizi bekliyorum. İstanbul için.

Teşekkür ediyorum. Ben de güzel olsun istiyorum ama beni en çok şüphelendiren şey boya. Zımparasını kendim atacağım. İnşallah güzel boyarlarsa güzel olacak. Tanıdık bildik boyacısı olan varsa önerilerinizi bekliyorum. İstanbul için.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@AbdülkadirArtan

Hocam merakla takip ediyorum, ortaya ne çıkacak. Bir de şu örnek olarak paylaştığın bisikletin marka modeli nedir? Biliyor musun ya da bilen var mı acaba?

Onu malesef bilmiyorum Facebook'ta antika bisiklet sayfasının paylaşımıydı. Sayfa yöneticisi biliyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: papa
Bisiklet yaşına rağmen çok asil duruyor nede olsa eski toprak

• Beğen
Tepkiler: AbdülkadirArtan
Merhabalar. Bisikleti İstanbul'a getirdim. Kabataş'tan çapaya gitmek vitessiz ve kontralı bir bisiklet ile oldukça zor oldu. Unkapanı yokuşuna tırmanmak ayrı bir zor, fren yapmak için tekrar bacaklarını kullanmak ayrı bir zor. Durmak ve gitmek için bacaklarını kullandığından üstelik bol yokuşlu trafikte gerçekten çok zor oldu. Belki benim hamlığımın da etkisi vardı ama bisikleti baştan aşağı yenileyinceye kadar kullanmamak en güzeli :) Zaten söküp dağıtınca istesem de kullanamayacağım. Yakın zamanda dağıtmaya ve çitilemeye başlıyorum.

Direksiyonu ve aynakollarını sökemedim. Furçun üzerindeki somun dönüyor da dönüyor ama bir açılma gevşeme olmadı. Kolların da kamaları sıkışmış onları da çıkaramadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
image.jpeg image.jpeg image.jpeg

Geri