Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Eski bir bisikletin hayata yeniden dönmesi

Scudo
Evet lüks bir görünümü var. Acaba diyorum krem rengine boyayıp üst boruyu kök ceviz mi kaplasam?

• Beğen
Tepkiler: seko28
@AbdülkadirArtan
Tasarımcı olduğunu söylemiştin... ben yanlış mı anladım...

• Beğen
Tepkiler: Alisimsekoglu
Doğru o yoldayım henüz olamadım. Fikirler konusunda kararsızım güzel çeşitli kombinasyonlar var imkan olsa da hepsini uygulayabilsek.

Kök cevizler...image.jpegimage.jpeg

Güzel seleler, henüz o da netleşmiş değil. Sırası gelene kadar her türlü değişikliğe müsait bir düşünce yapım var :) Yalnız koltuk ve elcik olarak yine alıntı yaparak şunların çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Fotoğrafını paylaştığım bisiklete ait.

image.jpegimage.jpeg

Zevkler
@AbdülkadirArtan
Zevkler ve renkler tartışılmaz diye çok bilindik bir laf vardır ya bizim lisanımızda... tam bir yalandır bu , % 100 katıksız yalandır.
Zevkler ve renkler tartışılsın diye vardır sanat okulları, mimarlık bölümleri, tasarım mektepleri, akademiler ve hatta olgunlaşma enstitüleri.... magirus' a çevirdin brader bisikleti...

Ahşap malzeme ile ilgili yazdım bu notu.. deri örnekler başka

@aknorl

Evet haklısınız proje bazen farklı yönlere kayabiliyor. Şekil A. Şu beyaz tekerlek hep beyaz kalsa böyle alengirli şeylere girmeyecektim. Projenin başı başka sonu başka olacak ama hadi hayırlısı.
@ErsanAkpınar
Teşekkürler. Verdiğiniz linklere baktım ama net bir model tespit edemedim. Zımparalarken yağın pasın altından şöyle bir motif çıktı.
image.jpeg

@AbdülkadirArtan

Abdülkadir kardeşim, tasarımcı olma yolundayım dedin diye söylüyorum bunları. Başka sebep arama altında lütfen..
Son bişey daha söyeyip rahat bırakıcam seni... proje dediğin başı sonu belli olan bir süreçtir... Okulda öğrendiklerini hayatta kullanabilmen dileğiyle... kolay gele...

@aknorl
Estağfirullah eleştiri ve yorumlarınızı beğeniyorum ola ki kötü bir eleştiri söyleniyor olsa bile forumda bulunup kötü eleştirilere kapalı olmak çok saçma olur. Aksine sizin yorumlarınız ile ders çıkarabilirsem ne mutlu bana. Teşekkür ediyorum. Herkes içinden geldiği gibi üslubunca yazabilir memnun olurum. Saygılar :)

Gelelim fasulyenin faydalarına. Bunu buraya uydurabilirsek bu işi başardık demektir. Ama zor...
image.jpeg

image.jpeg

Eskiye ve yaşanmışlığı olan şeylere ilgi duyan birisi olarak konuyu okumaya başladığımda heyecanlandım. Tamamen zır teknik bilgimle, eski yeni görüntüsünün heyecan vereceği düşüncesindeyim. Ama eski sahibi hayatı ve bisikletin geçmişi hiç silinmemeli. Tebrikler..

• Beğen
Tepkiler: AbdülkadirArtan
Arka Jantı ve telleri de zımparaladım şimdi toplatmam lazım şurada yaptırabilirsin dediğiniz bir yer var mı?
Bir de jant çemberi ve telleri çelik yada demirden üretilmiş küfü pası engelleyebilecek bir uygulama biliyor musunuz?

Sayenizde kimlik bilgileri oluştu teşekkür ederim.

Çalışmalar yavaş olsa da devam ediyor.
image.jpeg

Bu gün jant örmeye çalıştım. Jant çemberleri ve tellerini temizleyip kendi parçalarından oluşturmak istedim. Yalnız yeni göbek eskiye göre büyük olduğundan teller uzun geliyor.
Önce klasik örgü denedim uzun geldi.
Ardından turuncu telli olan soldakini denedim o da uzun geldi.
Daha sonra sağdaki gri telliyi denedim onda da teller yetişmedi çok kısa geldi.

Ben biraz kulağı tersten tutmaya çalıştım gibi belki uyar diye. Şimdi asıl olması gerekene geri dönüp tel boylarını buna göre ayarlamam lazım.
Bu aşamada telleri kesip diş açmak geliyor ilk olarak aklıma. Yalnız ayarlayamazsam işe yaramaz hale gelecek. Tel boyunu neye göre kesip ne kadar diş açmalıyım daha önceden tecrübe ettiğim birşey değil.
Önerilerde bulunursanız sevinirim.
Not: Alttaki dizilimler tek taraf dizilimleridir. Görüntü karışıklığı olmaması için bu şekilde paylaştım.
jantlar.png

• Beğen
Tepkiler: aknorl
Muhteşemsiniz...Merakla takip ediyorum. Eminim ki birçok kişi keşke bilsem ve yardım edebilsem diye içinden geçiriyordur.

HAYATATRİBÜNDENBAKANLAR

Acaba boya sokucu uyguladiktan sonra mi zimpara attiniz bide boyamayi nerde yapticaksiniz kendinizmi boyicaksiniz

Önce boya sökücü kullanmadan zımparaladım. Baktım ufak tefek göçük ve çiziklerdekiler zımpara ile çıkmıyor. Sonra boya sökücü aldım fakat açıkçası ben beklediğim performansı alamadım. Boya sökücü kaba olarak kaldırıyor boyayı hassas bir yanı yok. İşime yaramayınca tekrar zımpara ile devam ettim.

Boya konusuna gelirsek henüz bulamadım. Elektrostatik mi fırın mı attıracağım bilmiyorum ama kendim boyamayacağım. Şimdi kaynak işi olduğundan boyacı araştırmasına tam geçmedim. Boyattığım zaman yer zaman fiyat elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

image.jpeg

Geri