Scudo Sports

Eski bir bisikletin hayata yeniden dönmesi

merhaba arkadaşlar
15 nisan cuma günü için istanbul kadıkoy civarından iki saatliğine fotoğraf çekimi için bisiklet kiralamak istiyorum.. eski, retro diyebileceğimiz önüne sepet takılabilecek bisikleti olan ve 2 saat için ücreti mukabilince kiralayabilecek olan varmı? yada bu tip bir bisikleti nerede bulabilirim? teşekkürler

Scudo
@tubish

Ben malesef buranın (İstanbul'un) yabancısıyım o yüzden bilmiyorum. Konuyu bombalama tabiri hoş olmuş :) Bilenlerin yardımcı olmaları ümidiyle.

@sadık özer

Teşekkürler. Estetik açıdan çok iyi olmasa da sanayide çıkarabileceğimiz iyi bir iş olduğunu düşünüyorum :)

Disk fren kaliperini tutması için yapılan parça ve kaynak işi etkileyici.Umarım hesapladığınız ve ölçtüğünüz gibi uyumlu olmuştur. Ayrıca göbekten vites kullanarak;söküp takma esnasında arka tekerleği hizalamaya çalışma zahmetinden de kurtulmuş oldunuz.;)

Yapılış şeklini ve yerini de anlatayım belki ihtiyaç duyup yapmak isteyenlere faydalı olurum.

1- Lama bir demir parçasını bir yüzeyinden kısalttık,

2- Kaliperin girebileceği şekilde boşalttık,

3- Delik açıp diş çektik,

4- Seat stays'e göz kararı hizalayıp kestik,

5- Göz kararı boşalttık,

6- Fazla parçayı kestik,

Parçaya kaliperi vidaladık, tekerleği taktık ve freni sıkarak

7- Puntaladık,

Kaliperi sökerek

8- Kaynak işlemini tamamladık.

Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi Garanti Torna'da yardımcı oldular. Çalışanları ve sahibi güler yüzlü ve hoşgörülüler. Tavsiye edilebilecek bir yer.

Zımpara işinde kalın bir yağ tabakasını kaldırmak için 100 ile başlayıp 200, 400 attım. Şimdi 800 de atılabilir. Kaynak işleminin bitmesini beklemiştim.

image.jpeg

@AbdülkadirArtan kaynak malzemesi ne kullandınız merak ettimde yalnış bir işlem yapmışlar sanırım keske bana ulaşsaydınız ücretsiz bi sekilde hallederdik gerçi ücret verdinizmi bilmiyorum ama yinede güzel iş cıkmış güzelde bi sonuça ulaşırsınız hayırlısıyla :)

@c33nk

Tig kaynağı ile yapıldı. Teşekkür ederim.

Bisiklet için beyaz/bej yanaklı kahverengi lastik arıyorum. Marka, model ve nereden bulabileceğim hakkında önerilerinizi bekliyorum.
Örnek olarak şu lastikler gibi.
image.jpeg

@AbdülkadirArtan oda saglıklı bır kaynak turu ama uzun ömürlü degıl bıldıgım kadarıyla ve bıskletınızın kadrosuna cıddı anlamda zarar verdıgınızı dusunuyorum tabı daha ustalar daha bilimsel yorumla acıklayacaktır yalnıs malzemeye yalnış kaynak kullanılmış ve sonuclarını zamanla anlarsınız ben yinede karısmıyorum bılgılendırme amaclı belırttıyim dedim.

@AbdülkadirArtan
Aradıgın lastıkler sitil bisiklet yeşilpınarda mevcut ve fıyatı oldukca ucuz aynı sekılde cenk karadag onerdı dersen yardımcı olacakdır bıraz daha :)

@Burak Tohatlı
Ben de heyecanla cevap vereyim :)
Öncelikle Tokat Aydın Bisikleti aradım. Nisanın 3. haftasını tarih verdiler getirtmek için. Sonra birkaç yeri daha aradım tam hatırlamıyorum oralarda da yoktu yine ileri bir tarih verdiler. Sanalpazar ve diğer sitelerden bakarken Kadıköy Bisiklet Evi & Cafe'yi aradım orada varmış gidip aldım. Yalnız alırken dikkat edin göbek ayrı, vites değiştirme aparatı ayrı satılıyor. İkisini de alın. Benim gibi eve geldikten sonra nasıl değişiyor acaba diye kurcalarken parçanın eksik olduğunu anlayınca hoş olmuyor :) Bir de forumda okumuştum Konya Özceylan Bisiklette Nexus 8 varmış.
Kısa bir not Nexuslar kontra, Alfinelar disk uyumlu oluyor.

Sarı renkli kısımlar, boyayı kazıdığınızda var mıydı?Yoksa bugün mü yapıldı?Tahminimce oralar sert lehim yapılmış. Sizin tarif ettiğiniz köşebent parça çelik (düşük karbonlu), kadro da çelik ise,TIG kaynağını yapan da işin erbabıysa sorun olmaz.Gözle kontrolde ciddi bir sıkıntı göremedim.Sadece ufak kaynağın üzeri biraz fazla taşlanmış gibi geldi.O kadar.Kolay gelsin

Lenovo A806 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: AbdülkadirArtan
İlk fotoğraftaki kırmızı bisiklet SingleBe markasına ait Modelide iRack almayı düşünenleri uğraştırır tahminimce. :)

Edit ; konuyu yeni sanmıştım 14 martı görünce dumura döndüm :)

• Beğen
@metinnitem1
Sarı olan kendi üretim kaynağı. Kadro da çelik parça da. Ben henüz anlamıyorum ama inşallah bir sorun çıkmaz.

@Burak Tohatlı
Eksik derken alırken eksik almışım yani kutudan öyle bir parça çıkmıyor. Daha sonra arayıp gidip bir de onu satın aldım. Kolu+vites aparatı+göbek 1100 liraya geldi.

@c33nk Sahibindenden baktım ilanlarında düz renk renkliler var. Çift renk ve kahverengi olduğuna emin misiniz? Bir de arayıp teyid etmek lazım.

@AbdülkadirArtan
Olması lazım ben bır cıft almıstım gecen haftalarda sonuncuyu belkıde ben almışımdır :(

image.jpeg
Kadro rengini son olarak mustangteki gibi düşünüyorum. Jant telleri, arka taşıma demiri siyah, bazı yerler de metal rengi. Kadroyu sedef/inci beyazı düşündüm bir ara. Bu renk geniş ve dalgalı yüzeylerde güzel gözüktüğünden bisiklette çok fark etmeyeceğini düşünerek vazgeçtim.
image.jpeg

Örnek aldığınız bisikletin kırmızı rengi çok hoş.Siyah detaylar ile harika görünebilir

• Beğen
Geri