Scudo Sports

Eskişehir'de bisikletlilere trafik cezası kesilmesi

ulaştırma komisyonun aldığı karara göre (yani UKOME'nin) tramvay güzergahında ki tüm yollarda bisiklete binmek 2007 yılında alınan karar ile yasaklanmıştır arkadaşlar.

Bununda nedeni daha öncesinde benim ukome ile yaptığım görüşmede tramvay raylarının standartlardan geniş ve büyük olması olarak bana iletildi. Ama küllüm yalan arkadaşlar.

Özellikle İki Eylül caddesini seçme nedenlerinden biriside esnafın şikayetçi olması.

Bunun yanında armızda olduklarını düşünmediğim bazı bisikletli arkadaşlarım trafikte oyun oynar gibi seyir ediyorlar. Özellikle ana caddelerde. Bisikletlerimiz ile güvenli sürüşlerimizi gösterirsek, yolun sağ şeridinden gidip, akşamları farlarımız, reflektörlü yelek ve paça bantlarımızla kendimizi yollarda görünür hale getirsek otomatikman bizim istediğimiz uygulamalar gündeme gelecektir.

Ama şunuda unutmayalım; sadece foruma üye olan arkadaşlar bisiklet kullanmıyor yollarda bir az etrafımıza bakınca yüzlerce insan görüyoruz bisiklet kullanan önemli olan onlarıda ikaz etmek ve güvenli sürüşe çağırmaktır.

Scudo
@burak ülsever

Abi iyi diyosunda adam bizim gibi bisiklete severek binmiyorki araba alacak parası olmadığı için biniyor biz adama güvenli sürüş , kask , eldiven desek adam bize hadi ordan diyicek :(

barış a katılıyorum. geçen gün tamircideyim, amcanın biri geldi bisikletini yaptıracak, bisikleti bi görseniz ahı gitmiş vahı kalmış derler ya aynen öyle:D tamirci dedi ki
- yahu dayı sen bu bisiklete hiç mi bakmıyorsun
adam da dedi ki
- neyine bakacam işte gidiyor ya. tekeri dönsün yeter

millet masraftan kaçınıyor.şimdi bu adama kask desen ne fayda

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
bisiklet piyasada 100 tl'ye de var 300 tl'ye de var dostlar ama önemli olan bisikleti doğru dürüst kullanmak.
güvenli sürüşten kastım; elbette bazı ekipmanların olması ancak bir reflektörlü yelek 5 tl, paça bandı piyasada 5 tl adedi ama cırt ve reflektör alırsan tuafiyeden ve kendin dikersen 2 tl, kask alışveriş merkezlerinde 9.90 a gördüm.
yani bunların olması pek fazla maddiyata dayanmıyor dostlar.
bisiklete doğru dürüst binilmesi derken; ana caddede akrobatik hareketler ile gitmek değil, yayaların yoğun olduğu yerlerde bisikletten inip hem onların hemde kendi can mal kayıplarını önlemek.
olay bu az bütçe ile de insan kendini koruyabilir, bisikletini kullanabilir.
sonuçta bisiklet bir kültürdür ve bende bu kültürü eskişehir de oturtabilmek için çalışıyorum. . . .

Burak abi ben maddiyattan bahsetmiyorum güvenli sürüş stilinden bahsediyorum , bisiklet yolu yapılsa bile o bisikletçideki amcam gitmez o yoldan bundan bahsediyorum , kask meselesi değil olay

Her şey bence insanda biter en basittinden ben emek mahallesinde oturuyorum devlet hastanesinin tramvay yolunun yaya geçitinde çarşıya geliyorum insanların bir metre yakınına gelesiye kadar yolu açmıyorlar bağırmam gerekiyor gerektiğinde küfür etmeye bile hak doğuyor bizim bence ilk olarak insanımız cahil ben çarpmazsam o gelip beni görmeyip çarpacak anlamadım gitti arkadaş ya bu insana ben ne diyeyim kask kullanmayana ne diyeyim kafası yarılsın aklı başına gelir biz örnek olmalıyız bence

ibrahim doğru söylüyo amca yolda bsiklet sürüyone sağına bakıyo ne soluna ortadan gidiyo. Ondan sonra bu esnaf sarayı etrafına bi çözüm bulalım millet tramvay yolunda yürüyo zaten "yol verimisiniz" dendiğinde "git başka yerde sür" diyolar onun için aynı zamanda etraflarına baksalar. Geçmişim son vitese kaptırmış gidiyorum rahat rahat amca veya teyzeler sağlarına sollarına bakmadan yola atlıyolar. Zaten milletimiz biraz etrafına baksa trafikte sorun kalmıyacak

@Yamaç Eşmeliler

yamaç en güzeli son vites son sürat gidiceksin yol ortasında seni görüp çekilmeyen birimi var benim yaptığım vites düşürüyorum kadansı arttırıyorum birden şahlanıyor zaten bisiklet tama adamın dibinde bi arka fren adam akıllı adamın ödünü patlatıyosun adam bişey diyemeden çekiliyo zaten :D ama cidden başka türlü çekilmiyolar :(

Hortladı gibi oluyo ama :D
Ya gidin kent ormanına orda balkona falan çıkın inerken parkurdan inin güzel oluyo yani :D

park konusuna gelince bnce parklarda bisiklet yolu yapılması lazım yarı yıl tatilinde ingiltereye gittik her yolda bisikletler için ayrılmıs ufak olsada bir yol var ve ingilterede kent park sazova gibi nice parklar var ve oralarda geniş yollar var burayada yapılsa iyi olur :D

Geri