Scudo Sports

Eskişehir'de bisklete binmek eziyet!

Nerede olursa olsun, yollar yapılınca öyle kalmamalı. Yolların kalıcılığını, hatta yeni yolların yapımını sağlayan, ve yayaların bisiklet yoluna girmemesini sağlayan tek bir sebep/neden var:

Bu yollarda bol bol bisiklet sürmek. Yollarımıza sahip çıkmak. Yapımda emeği geçen herkese teşekkür bildiriminde bulunup devamını beklediğimizi bildirmek. Evet hep şikayette bulunuyoruz. Birde teşekkür dileklerinde bulunmak. Örneğin Odunpazarı belediyesine ilk önce teşekürde bulunup yeni yolların yapımını beklediğimizi bildirmek şikayetten daha yararlı olur. Ayrıca cevap gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: Salih Çoban
Scudo
Aynen sedonalı kardeş seni destekliyorum,Önce insan olmayı becerelim de bu tip çizgitaşı oynamayı becerelim.Saygımız sıfır.Kural çok ama Türkiyede trafik kazalarından binlerce kişi ölüyor.Ama şuda bir gerçek ki bunlar bir teşvik.Emeğine sağlık.

bisiklet yolu oluşturulmasına ilişkin herhangi bir uygulama varmıdır acaba bilgisi olan varmı ?

yorumların hepsini okumadım ama bu tip durumlarda bisiklet yolunda adammı yürüyor uyarını yapacaksın.baktın dikleniyormu çıkaracaksın telefonunu 155i çevireceksin bulunduğun yeri tarif edeceksin adam öldürüyorlar burda çabuk ekip yollayın diyeceksin 2dk sonra ekip orda anlatacaksın derdini böyle böyle o bisiklet yolunda yürüyen insandan şikayetçi olacaksın yaşın her ne olursa olsun bu senin hakkın.arkadaşlar yanlış biliyor olabilirim ama trafikte bisiklet önceliği vardır.bir adam arkanızdan kornamı çaldı geçin önüne uğraşın onunla :D sonra polismi geldi siz haklısınız.2 saatinizi ayırıp lisans almanızı tavsiye ederim haklı duruma çıkartıyor en küçük bir durumda.
kask,eldiven ve lisansınız varsa kazalarda bisikletinizde ve sizde oluşan zararları karşı taraf karşılar diye biliyorum.yanlışım varsa düzeltin lütfen :D

• Beğen
Tepkiler: jemboy
@Caner Öğülmüş

Valla sölediklerine katılmak isterdim ama öncelikle polise yanlış ihbar yaptığın için göz altına alınırsın ikincisi bisiklet yolunda yayaların yurumesi yasak değil tıpkı seninde kaldırımda bisikletle gitmenin yasak olmadığı gibi bi üçüncüsü eskişehirde bisiklet yolunun üzerinde duraklar biliorum durak levhasının altında bekleyen kalabalığa ne dieceksin belediyeyimi şikayet edeceksin ayrıca eskişehirde sorun cıkabilicek bütün yollara ve şehir merkezindeki çarşı olarak tabir edilen yerlere bisiklet girmesi zaten yasak üzgünüm ama söylediklerine katılmıyorum lisansın olunca senin hiç bi ayrıcalığın olmuyor maalesef kazalarda yanlış biliosun son bişey bisikletin trafikte üstünlüğünüde ilk defa senden duyuyorum emin olmak için sürücü kursunda çalışan arkadaşa sordurttum hocalara böle bişi yok öğrendiim kadarıyla trafik akışını engellemek ten ceza yemen bile mumkun... saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: S26
@bozuk_para

yorumların için teşekkür ederim :) o zaman benim bu yanlış bilgilerimi şöyle yorumlaya bilirsin.eskişehirde 50 tane bisikletçi var çıkacaksınız başkanlığa böyle böyle yollarımız şu durumda bunları lütfen düzeltin.bisiklet yolunda insanların yürüme özgürlüğü olabilir ama kişiye hakaret etme hakkına sahip değiller.polise yanlış ihbardan içeri alına bilirsin alınırsanda ifade verip çıkarsın çünkü o adam sana dikleniyor tanımıyorsun birden paniğe kapıldın öldüreceğini sana saldıracağını zarar vereceğini sandın ifadeni bu yönde yansıtırsın.belki sende karakolluk olursun ama karşındaki insanda birazda olsa akıllanır eşşek değilse :D birçok profosyonel olarak bisiklete binen abilerim arkadaşlarım lisans konusunda beni bu şekilde aydınlattı ve yaşanmışlıkları olduğunu söylediler.bisiklet önceliği konusunuda derin bilgi kaynağı olan internetde okumuştum tabi yanlış olabilir ama bir öncelik olması gerektiğine inananlardanım :D keşke böyle bir yasayı gerçekleştire bilsek :D

yorumumdaki dil sana sert gelebilirse kusura bakma sadece bilgi paylaşımı burada yaptığımız :)

@samedk26

kent orman eskişehirin en ii parkuru tabi mtb için

Sadece Dınlıyorum,Okuyorum Bakıyorum Forumu.. Ama Genede Bısıkletıme Bınmeye Devam Edıyorum Hemde Her Turlu ;)

Kaldırımsa Kaldırım,Bısıklet Yoluysa Bısıklet Yolu , Cadde Ise Cadde , Tramvay Yoluysada Hıc Frenıme Basmıyorum Tam Gaz Gıdıyorum .. Neden Mı ?

Bır Takım Kısılerın Eskısehırde Bısıkletı Istemedıklerını ve Sevmedıklerını bılıyorum . Tamam Buna Bısey Demıyorum Herkezın Kendı Fıkrı , Fakat Sevenlere Yanı Bızlere Barı Engel Olunmasın . Bunların Cozumununde Valı Yada Beledıye Baskanı Oldugunu Hepımız 'Adımız' Gıbı Bılıyoruz .Ama Maalesef Hıc Bır Faalıyette,Çalışmada bulunmuyoruz . Buda Bızım Eksikliğimiz ;)
Benım Yurtdısında Akrabalarım Var , Annemle Babamla Aynı Yaşda Olan ;)
Henuz Annem Bısıklete Bınmeyı Bılmıyorken Teyzem Bana Hollandada Her Yere Bısıkletle Seyahet Ettıgını Soyluyor. Bende Gel Bısıklete Bınelım Dedım .. Ve Cıktık Yola Gıdıyoruz Daha Evden 50 Mt . Uzaklasdık Teyzeme Bakdım Kı Bısıklet Elınde Yuruyor. - Noldu Teyze ? Oğlum Bune Arabaların Hepsı Ustume Ustume Gelıyor Sızın Buralarda Ayrı Yol Yok mu ?

Buyrun Cevap ! :) * Sustum Kaldım Tabıkıde Gulerek Teyzecım Burası TURKIYE Dedım .

Iste En Ufak Ornek Bu Arkadaslar Lafın Ozu Bence Eskısehırde Bısıkletı Seven Ve Destekleyen Bu Kadar Kısı Varken Bırlık Olalım Ve Eskısehıre Bısıklet Sevgısı Aşılayalım ..! Bu Projede Bana Kac Kısı Destek Verecek Bakalım Bı Ellerı Goreyım ? xP

salih senın dusundugun seyı bende buraya geldıgımden berı dusunmekteyım. fakat bu yıl cok yogun oldugumdan dolayı yapamadım hıcbısey. öncelıkle bı catı altında toplanmamız lazım herkes cok dagınık 2 şerli 3 erli gruplar halınde gezıyor herkes.. mesela bı organızasyon yapılabılır ızmırdekı gıbı haftanın bellı bı gunu hep aynı saatte aynı yerde bulusup sehır turu atılabılır emınım kı cok degıl 1 hafta sonra sesımızı herkes duyacaktır.. başkana valıye gıtmemıze gerek kalmadan onlar bıze gelecektır.. düşünsene doktorlarda 100 150 bisikletlinin geçtiğini :) bu hem ınsanları özendırmek acısından hemde sesımızı duyurmak acısından cok etkılı olur dıye dusunuyorum ben..

@muratcodek

doktorlar caddesine bisikletle girmek yasak. tamam 3-5 bisiklet olunca birşey demiyorlar ama okadar çok bisiklet olunca kesin sorun çıkar ;)

yasak bılıyorum işte o yasagı protesto edıcez bizde :D doktorlar olmaz sakarya olur.. zaten yasak olmayan kaç cadde var ki :p

bugüne kadar hangi protesto eylemi olumlu sonuçlandıki. evet bisikletle okadar kişi doktorlara girerse çok büyük ilgi toplarız ama ters yönde hele birde orda durmaya kalkarsak sonuç daha kötü olur. önemli olan kurallara uyarak ve saygılı olarak dikkat çekmemiz. yoksa bisiklet yolu yerine daha fazla yasakla karşılaşabiliriz.

ben eskişehirde oturmuyorum ama inegöldede böyle şeyler oluyor.gerçi hiç küfür işitmedim.yoldan giderken arabalar bana çarpıcak gibi olyor.trafikte kullanmaya çok fazla alışkın olduğum için artık boş yol sıkıcı gelmeye başlıyor.ancak çok sıkışık bir yer olduğu zaman düşünmeden kaldırıma çıkıyorum.yayalar yanlarından geçerken korkuyorlar ama yapıcak birşey yok.

bugüne kadar hangi protesto eylemi olumlu sonuçlandıki dersek oturalım evımızde.. ayrıca sesımızı duyurup ısteklerımızı dıle getırebılırız bu ıllakı protesto anlamında degıl.. kı oyle de olsa sonuc alınabılecegıne ınanıyorum.. ayrıca ben saygısızlık yapalım da demedım tabıkı kurallara saygılıyız olmalıyız da fakat kuralları koyanlar bızıde dusunmelı onlarda bıze saygı gostermelı. umarım anlatabılmısımdır arkadasım. iyiforumlar

• Beğen
Tepkiler: çaylak26
Onca yayanın arasında biz devede kulağız. Zaten Eskişehir halkı trafik kaosundan bıkmış durumda. Bir de Doktorlar gibi bir caddede biz toparlaştık mı o kadar kişi, daha gık demeden tepki üstüne tepki yeriz. Onun yerine, eğer toplaşacaksak belediye binası önünü falan seçmemiz daha iyi olur düşüncesindeyim.

(Peki birşeyler değişeceğine inanıyor muyum? Hayır. Ama yine de gelirim.)

Benim bisiklet sürüşüm agresif olunca, Çarpma etkisi verince herkes benden korkup yol verir, Birşeyde diyemiyorlar. Anayoldanda çizgi üstünden giderim. :D

@muratcodek

amacım tartışma yaratmak değil başta bunu belirtmek isterim.
önceki mesajınızda protesto edelim derken şimdi protesto anlamında değil diyorsunuz, karşılıklı saygı işte burda başlıyor biz onlar bize saygı göstermiyor diye kurallara uymazsak onlardan nasıl saygı bekleyebilirz, bizim yapacağımız kurallara uymak ve sesimizi yasal yollarla üst makamlara ulaştırmak ki ne yaptığını bilen bir kişi direk olarak belediye gidip konuşsa derdimizi anlatsa emin olunki gönderilen maillerden daha fazla işe yarar sesimizi duyurmanın tek yolu doktorlar caddesi gibi bisiklet trafiğine kapalı bir yolda toplanmak değildir.

derdimizi üst makamların duymasını beklersek daha çok bekleriz biz.karşılıklı saygı lazım ama eğer karşı taraf size saygı duymuyorsa o saygıyı onlardan zorla almaktan başka çaremiz yok.doktorlarda toplanmak birşeyi ifade etmez ama belediye binası veya valilik önünde bir eylem yaparsak durumdan ne kadar şikayetçi olduğumuzu anlarlar

• Beğen
Tepkiler: S26 ve zafersidal
ben zaten duymalarını bekleyelim demiyorum ama bu şekilde fazla bir sonuç alamayız yani düzgünce konuşmak gerekir bence ama konuşacak kişide önemli mesela bir temsilci tarzında birşey olabilir bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilen birisi yoksa beni pekte dinleyeceklerini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: S26 ve çaylak26
eskişehirdeki bisikletçiler olarak bir araya gelebilsek tam anlamıyla öncelikle

• Beğen
Tepkiler: S26
Geri