Scudo Sports

Eskişehir'de bisklete binmek eziyet!

Ferhat Hocam

Teşekkürler, İşin aslı ben daha çaylak sayıldığım ve bu tur olayıda apar topar gerçekleştiği için organizasyonda eksikliklerimiz oldu. ilk etkinlikti 15 yada 16 kişi idik ancak şunu söyliyeyim ki 6 Haziran da bir turumuz olacak büyük katılımlı hatta eskort lu vs bir tur düşünüyoruz. Büyük bir ihtimal ile Musaözü yapacağız buradan şimdilik bu bilgiler yeterli olur sanırım
:)

Dernek aktivitesi dışında yarın akşam saat 20:00 de vişnelik, savaş caddesi, akın bisiklet önünden bir tur olacak. akşam gezileri bülent abi tarafından başlatılıyor.

Bundan sonra 19 Mayıs Çarşama akşamı saat 21:00 de Vilayetten Bayram nedeni ile bir turumuz var. Tüm eskişehir de yaşayan bisiklet sevenleri bekliyoruz.

Scudo
Bugün yine çarpılmak isteyen yayalarla doluydu Eskişehir sokakları :) Yahu kardeşim insan sağına soluna neden bakmaz neden ? İlla gel çarp akıllanayım diye uğraşıyorlar..

• Beğen
Tepkiler: çaylak26
samet ben seni daha sakin biliyordum :) gerçi atlamayı hoplamayı seviyorsun ama ne bileyim çok agrasif gördüm bu mesajda seni :) mustafa hocam bana sakın akın bisiklet deme beka bisikletten aldığı malzemelerın karsılıgı ucretsız hedıye aldıgı paça bantlarını bana 5 liraya sattı dukkan kalabalık diye sesimi cıkarmadım aldım 5 lira verip ama akşamında beka bisiklete mail attım ücretsiz aldığını söyledi gıcık oldum o adama :) ama seni sevmeme engel değil bu :)

Ferhat Hocam

Durum buysa haklısın hocam da buluşma noktası olarak orası söylendi . . .
Şahsen pek tanımıyorum zaten o yeri ! . . .

Bugüne kadar kaçıncı kez ilettim emin değilim ama geçenlerde yine mazgalların yollara dik şekilde takılması gerektiğini, çünkü bisiklet lastiklerinin araya sıkışıp kazalara neden olduğunu belirttim.

Dün cevap olarak, bunu ESKİ'ye ilettiklerini ve bundan sonra mazgalların dik şekilde monte edileceğini yazdı Büyükşehir Belediyesi.

Şimdi yeniden merakla bekliyorum acaba düzeltilecek mi diye.

@burak ülsever

Yetkililere iletme konusunda diyeceğim o ki, bireysel de olsa istekleri iletin arkadaşlar. Ama internet aracılığıyla, ama şahsen giderek, daha da olmuyorsa toplaşıp protesto ederek iletelim. Ne kadar çok kişiden istek yağarsa o kadar iyidir. :in:

eskişehirdeki sorun sadece bisiklet yollarının az oluşu veya bilinçsiz manyak ötesi yayalar değil.yollarımız çok bozuk arkadaşlar.berbat derecede bozuk her yer çukur heryerde tümsekler.yol yapıyorlar iki gün sonra yol çatlıyor pürüzler oluşuyor.yol yapıyorlar sonra yaptıkları yolu kazıp boru döşüyorlar sonra deliği kapatıp yama yapıyorlar ama nasıl yama dağ gibi yoldan bazen 10cm yüksekte oluyor cidden var öyleleri.en güzel örne büyükşehir belediyesin yan yoluna bakın köy yolu gibi.Yolların bozuk olması sadece bisikletleri değil bütün taşıtları etkiliyor.Köy yolları daha düzgün bunu inanarak söylüyorum çünkü oralarda boru vb şeyler için açıklmış çukurlar yada mazgallar yokçköy yolları biraz pürüzlü ama en azından istikrarlı şehir içi yollar berbat derecede kötü.o parkları alıpta... şimdi söylemiyin banlanıcam avrupa ayarında parklara yapmış.lan önce yollarını düzeltsene ayrıca avrupa kenti yapıcam diyorsun parka bisiklet sokmuyorsun çarşıya bisiklet giremez tabelası koyuyorsun bu nasıl avrupa kenti arkadaş:(((

perşembe aksamları yaptıgımız gezılerın toplanma yerının degıstırılmesını talep edıyorum!!!

bisiklet yollarının iyileştirilmesi, yeni bisiklet yolu için isteklerimizi (link) adresine gönderebiliriz. bu konuda eminim çoğunluk sağlandığı zaman olumlu gelişmeler olacaktır

• Beğen
Tepkiler: çaylak26
@muratcodek

bende isterdim hatta saatininde deişmesini isterdim ama sadece bizim gibi 1-2 kişinin isteğiyle olmuyor !!! :(

zaten çok nadir olan bisiklet yolundan giderken eğer bir yaya inatla çekilmiyorsa ki bu çok sık başıma geliyor bayan olduğum için özellikle de kendini bilmez serseri tipler tarafından; sürüyorum bisikleti üzerine isterse çekilmesin yoldan. ve yerdeki bisiklet yolu işaretini gösteriyorum söylenirse de.

@muratcodek

operanın önü olablir bizim evin karşısı :D evet eskişehirde malesef bisiklet yolu yok bisikletten nefret eden bir belediye başkanımız olduğu içinde bundan sonra uzun yıllar olacağınıda pek sanmıyorum...bizim için en uygun yol tehlikeli de olsa tranvay yolu...

hıc farketmez,bence bisikletçinin önünde bulusulması dogru degıl.

hakancım inan yukarıda söyleyediğin her seyi dernek vasıtası yada bireysel anlamda ben yapıcağım, ama işin vakit yönü de var. o boşluğu bulduğum anda bisiklet yollarına el atıcağım. bununda yanında şikayet ve sitem, bu pazar günü bit etkinlik var tepe başı belediyesinin, bende orada bulunup derneğimizi temsil ettikten sonra, yukarıda şikayet eden arkadaşları yanıma bekliyorum, gerçeten bu konulardan şikayetciyseler yanıma gelsinler sazova parkında, bisikletim: salcano xrs 500 diğer bisikletlerden kolay ayrılır diye yazdım, reflektörlü bir yeleğim olacak telefon numaram 535 250 17 63 bu konuda çalışalım bir az.

arkadaşalar eskişehirli bisikletçiler olarak hepimiz aynı anda bir metin hazırlayalım ve aynı metni gönderelim.toplu olaraka aynı metni gönderirsek belki dikkat çekeriz ve birlik olduğumuzu görünce bizi daha ciddiye alırlar.öncelikle büyükşehir belediyesine email atalım olmazsa dilekçede göndeririz

hocam bence mail yoluyla değilde dilekçe yazdığımız taktirde cvp vermek zorunda kalıcaklardır en azından ulaştığından haberimiz olucaktır

@yusuf karaca

Kesinlikle aynı şey benimde başıma geldi.45 - 50 yaşlarında bir vatandaş yaya ışığı yandığı sırada karsıya geçiyordu bende hafifçe yandan temas ettim.(48 ile gidiyordum duramazdım adam yaşadığina dua etsin) Sonrasında yanıma gelip kolumdan tuttu bağırıp çağırmaya başladı benim cevabım Ancak burası bisiklet yolu dememle bir ara durdu arkasını döndü ve gitti.

ataturk bulvarında yolunda bısıklet yolumu war bır cık bakalım o yoldan gez gel nası 1 yol anlarsın :)

Geri