Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Etkili bisiklet kornası

Scudo
Hornit i tavsiye ederim. Yan yoldan ana yola katılan veya trafikte sağ aynalarını konrol etmeyen sürücüler için bire bir harika bir korna...

Bende yoğun araştırma neticesinde Hornit tavsiyesi almıştım.. Bu gün geldi kesinlikle başka ürüne bakmaya değmez...

(link)

DSC_0073.JPG

Bahsi geçen markayı duymuştum. ürün etkili ve dikkat çekici ancak fiyatı biraz pahalı geldi daha doğrusu sanırım artmış.
Trafikte yoğun şekilde kullananların mutlaka edinmesi gerek bir ürün olduğunu düşünüyorum yayaların ve araçların bizi farketmesi için klasik ziller çoğu zaman etkisiz kalıyor.

• Beğen
Tepkiler: El.Kirca
Bende bu kadarcık ürüne bu para verilirmi diye düşünmüştüm başta ancak cumartesi günü 2 tehlike atlattıktan sonra çok da önemli değil parası diye düşünerek aldım...Sürücüler aynada sizi görse bile bırakın hiç görmemeyi umursamıyorlar gözünün içine baka baka önüne çıkıyor..En azından bu korna ile sizden başka bişey aramak için anlık da olsa duraksarlar diye düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: Adven2riders
2.5 senedir İstanbul da kullanıyorum. özellikle ara yoldan ana yola çıkan araçlar için süper işe yarıyor...

• Beğen
Ben Hornit kullanıyorum ve memnunum.

Yalnız sahil yolu için alıyorsanız alttaki videomu izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü sahilin yoğun olduğu dönemlerde insanlar ses seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun dikkat etmeyebiliyorlar.

• Beğen
Çok belli olmasa da bu da bisiklet üzerindeki duruşu:)

https://i.hizliresim.com/z5a5G4.jpg

@Y. Serdar Güler

Süper video..Ama buradaki sorun yine toplumda bisikletin yeri ve de görgü ile alakalı...Bisiklet yolunun ne olduğunu hatta o yolu ihlal ettiğinin bile farkında olmayan yayalar var videoda...

• Beğen
Tepkiler: efecolakoglu52
Ticaret politikalarını tasvip etmesem de şu ana kadarki en iyi çözüm (link) fiyat yüzünden malesef sizin de haşırt diye ötmenize sebep olabilir.

• Beğen
Bisiklet pompasının ucuna elle sıkmalı kornayı bağlayacaksın bi bastınmı mahalle ayağa kalkacak ;)

• Beğen
Tepkiler: Hüseyin Kara
@Zfr fiyatı çok pahalı bir batarya grubuyla 12 volt elde edilip motorsiklet kornası alınıp bağlanabilir maliyetide 50 tl yi geçmez. görünümü biraz kaba durma gibi bir dezavantajda var. şunu söyleyebilirim etkili korna için yüksek ses yeterli olmuyor o sesin kalında olması gerekli hornet' in sesi alarm sesi gibi yada oyuncak sesi gibi seslerin birazda beynimizde neyi çağrıştırdığıyla ilgili bence bu olay.

• Beğen
@El.Kirca

Teşekkür ederim. Şu sıralar sahilde bu kadar büyük problem yaşamazsınız muhtemelen ama yazın gelmesiyle birlikte, tüm yıl eve kapanmış insanlar da sahile akın etmeye başlıyor ve doğal olarak sahildeki düzene uyum sağlayamıyorlar. Çünkü kırmızı alanın bisiklet yolu olduğunu anlamak gerçekten bazı yerlerde çok güç. Bisiklet simgesi silinmiş ya da 100 metrede bir kere konulmuş, çizgiler silinmiş, yıpranmış vs..

Sorunun çözümü için İBB'ye defalarca bisiklet yolu çizgilerinin yenilenmesi, bisiklet yolu üzerindeki uyarı işaretlerinin daha sık tekrar edecek şekilde revize edilmesini dile getirdiysem de sonuç alamadım. Herkes bu konuda bi ileti yazarsa bence dikkate alınır.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Yaklaşık 1 buçuk yıldır Hornit 140DB kullanıyorum. Basınca tır bile farkediyor seni. Fakat bisiklet yolundan yürüyen insanlar için aynı şeyi malesef söyleyemeyeceğim :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben 6 ay kadar hornit kullandım.İnsanların bu sese alışık olmadığını farkettim.Çıkardım evde kenarda duruyor isteyene de hemen satarım.Bir keresinde
yaşlı bir beyin arkasından yol vermesi için kaldırımda çaldım.adamcağız duydu(aletin 2 seçenekli sesi var biri devamlı,diğeri aralıklı çalan şekilde)fakat ağaçlara bakıyor,kuş sesi zannetti.Öyle araçların duyacağı gibi bir ses de çıkarmıyor.Motosikletlilerin kornası gibi ses çıkaran varsa ancak al bana da bildir.Bende alayım.En son klasik zile döndüm.İnsanlar en iyi bu sesi tanıyor ve çoğunlukla arkasına bakmadan yoldan çekiliyor,diğerini daha iyi duyuyor fakat bisikletli olduğunu anlamıyor dolayısıyla aldırmıyor.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@kimoli Dediğiniz doğru. Versiyon 2 de bip çıkan sesi araç kornasına benzetmeye çalışmışlar fakat yine dediğiniz gibi. Aslında bu insana göre de değişiyor gibi. Araçlarda sorun yaşamıyorum da insanların ne yapacağı belli olmuyor.. Bastıkları her yer benim zannediyor gibiler.

Etkili korna ve ikaz cihazı arayanlara M-wave in elektronik zilini önerebilirim epey etkili ve araçların dikkatini çekecek kadar da kullanışlı 100 db civarında bir ses veriyor ve pilli.

Valla öyle bir ses tonum var bir bağırıyorum'ki yeminlen ''gothic metal grubu vokalisti gibi:D:D

Bizzat kendim airzound kullanıyorum. Kullanışı ve faydasi cidden çok kolay ve olumlu. Diğer arkadaşların da dediği gibi yayalara kullanmamanız çok iyi olur. Yoksa bi hayli küfür yiyebiliyorsunuz. Onun dışında arabaya çaldığım zamanda da üstüme süren araçlar veya arabadan inip tartışma çıkaran kişilerle karşılaştım. Daha detaylı sorusu olan varsa bana yazabilir yada buradan aciklayabilirim.

Geri