Scudo Sports

Evans Cycles

@Türka¥ ve @Veliuyar teşekkürler cevap için. Gümrükte sınırın 75 € olduğunu biliyorum. Merak ettiğim soru evans'ın faturayı nasıl yolladığıydı. Sipariş veren ve kargosu gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 1 centle yırttım derken DHL in gümrük kombosunu yemek istemiyorum :D

Scudo
Savings Total bölümündeki rakam nedir yahu?

@condition
Evansın faturada kargoyu tam olarak nasıl gösterdiğini hatırlamıyorum ama 20 den fazla alışverişim oldu. Bunların en azından yarısı kargo ile birlikte 75 € nun üstünde idi .
Hiç gümrük vergisi ödemedim.
yani Faturada kargo payı ayırt edilebiliyor. Sorun olmuyor.

Faturada kargo ayrı olarak yazıyor. Kargo ücreti, toplam tutardan çıkarılarak vergi hesaplanıyor. Eklediğim faturalardan kargo ücretinin ayrı olarak yazıldığını görebilirsiniz.

Bir alışverişimde, ürünlerden birini göndermemişler ama faturada yazıyordu. dhl ile görüşüp, ürünün stokda olmadığından yollanamadığını ama gelen gönderimin faturasında yazdığını belirttim ve vergi hesaplanırken o ürünün tutarıda çıkarıldı. Böyle birşeyle karşılaşanların, dhl'e durumu anlatmanlarında fayda vardır.

(link)

(link)
(link)

Eylulde siparis ettigim eldivenler gelmeyince mail atmistim ve yenisini gondermislerdi, o da gelmedi maalesef. Mail attim tracking mumkun mu diye mumkun degilse refund isteyecegim havalar iyice sogudu beklemek isyemiuorum...

evans tracking vermiyor değil mi standart ücretle alındığında?

Vermiyor. Bir ust versiyon olan priority mailde de takip no yok. 30dolar falan verirseniz takip numarasiyla yolluyorlar...

@GoMMeS
Eğer belli bir meblağnın üzerinde (sanırım 100 euro idi) alışveriş yaparsanız, standart gönderim seçildiğinde kargo hem ücretsiz oluyor hemde dhl ile gönderiyorlar. Pahalı ürünlerin kaybolma riskini göze alamadıklarından olsa gerek.

bir ayakkabı almıştım da dispatch epostası geldi ama baktım takip filan yok, artık ne zaman gelirse...

Bu arada benim eldivenler yine gelmedi. Bunun uzerine para iadesi istedim, yalnizca eldivenin parasini yollamislar 12 dolar kargo parasini yollamamislar...
Tracking number olmadikca bir daha ingiliz sitelerinden sanirim alisveris yapmam...

8/11 de kargoya teslim edilen shimano 078 ayakkabıları bugün sabah itibariyle teslim aldım.

Merhaba arkadaşlar

Yurtdışında bugüne kadar 10'a yakın alışveriş yaptım ve hiç bir sıkıntı olmadı fakat bu sefer evanscycles.com 'dan aldığım ürünüm gelmedi. İlk mailime cevap verdiler fakat ikinci mailime cevap verilmedi ve siparişi yaklaşık 35 gündür ürünü bekliyorum.Yakındaki ptt şubelerini kontrol ettim fakat bulamadım.Bu siteden daha önce alışveriş yapmış veya bu konularla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.(Ürünüm ayakkabı yani gümrükte takılma ihtimali pek yok ve fiyatı 75 euro'nun altında.)

Takip no yoksa tekrar mail atin, parayi iade ediyorlar ancak kargo parasini iade etmiyorlar.

Evans takipsiz yolluyor. Bende yaklaşık 50 €'luk bir ışık sipariş vermiştim yazın. Gelene kadar mahvoldum,kaybolursa yapacak hiç bir şey yok çünkü. Biraz daha bekleyin gelmezse PayPal ile iletişime geçin ve dispute açın.

kargo takipsizse geçmiş olsun gümrükteki bi abi ayakkabıyı deniyordur :D

firmaya mail attın göndermek zorundalar kargo firmasına inceleme başlatıp neyin ne olduğunu onlarda görecektir

• Beğen
Tepkiler: orneken
Geçtiğimiz ay sonu CAAD10 için kadro kulağı sipariş etmiştim. Aradan 15 gün geçtikten sonra durumu bildirdim. Sorgusuz yeni bir kadro kulağını gönderdiler.

Aradan 15 gün daha geçti ve kadro kulağı yine ortada yoktu. Tekrar bildirdiğimde istersem ücret iadesi yapabileceklerini belirtip birkaç gün daha beklememi rica ettiler. Ertesi gün ise ikinci yolladıkları kadro kulağı elime ulaştı.

Müşteri hizmetleri noktasında gayet memnun kaldığım bir satıcı Evans. Masaüstü bilgisayar ile siteye ulaştığınızda chat support kanalı da kullanılabiliyor. Deneyin derim.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Suluk, ışık ve pedal almıştım 70 euro civarında, yaklaşık 35 gün sonra geldi. Takip numarasız gönderiyorlar, bu yüzden işiniz biraz şansa kalmış tabii ama ptt'de pek kayıp yaşamadım ben şimdiye kadar. gümrük kontrolüne girdiyse gelmesi biraz daha zaman alıyor.

tabii 30 gün süresinde dayanamadığım için müşteri hizmetlerine durumu bildirmiştim, hiç sorgusuz sualsiz tekrar gönderim veya para iadesi (kargo hariçi) önerdiler. müşteri hizmetleri noktasında çok başarılı bir firma.

evans'tan nedense genelde çok geç geliyor. biraz daha bekleyin derim. para iadesi yapıyolar sonuçta gelmezse. adamlara da yazdım merlin ile chainreaction sizden daha ucuza takipli gönderiyolar yapın bişiler diye ama herhalde türkiye pazarı küçük diye fazla önemsemediler.

Arksdaşlar yakın zamanda evans dan alışveriş yapan oldumu ne derece güvenilirdir bilgi verebilirseniz sevinirim..

Güvenilirdir baya, kafan ağrımaz.

Geri