Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evans Cycles

@tameryc teşekkürler.
dün akşam için şu bilgi var:
17:16Shipment arrived at Office of Exchange
12:38Shipment arrived in country of destination

şu an aramadan sonuç çıkmıyor. daha bilgi verdiğiniz siteye işlenmediğine göre bu hafta gelmez diye düşünüyorum. yarın ofiste olamayacağım, gelmesin yeter bana, haftaya ben ofisteyken alırım temiz temiz. :D

• Beğen
Tepkiler: tameryc
Scudo
@hashus1099 Büyük ihtimalle haftaya hafta içi gelir. Zaten ülkeye girmiş. Ben Ankarada olmama rağmen ülkeye girdiği hafta içinde gelmişti. Hayırlı olsun şimdiden :)

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
Ben ayakkabi almistim. ulkeye girdikten yaklasik 10 gun sonra sorunsuz, bana ulasti.
Shipment History :
Event DateEvent TimeEvent DetailEvent City
28/10/201617:55Shipment successfully delivered
27/10/201620:22Shipment successfully delivered
27/10/201613:25Unsuccessful delivery attempt
17/10/201609:08Shipment arrived at Office of Exchange
15/10/201620:54Shipment arrived in country of destination
14/10/201610:46Shipment on transport to country of destination
14/10/201603:25Shipment processed through sorting facility
13/10/201614:38Shipment handed over to final carrier
11/10/201620:43Shipment ready for transport
11/10/201620:43Shipment sorted for final carrier
11/10/201616:26Shipment processed at carrier depotSouthhall,
10/10/201611:19Shipment pre-advised to Spring

@alembey unsuccessful delivery dediğinde gerçekten dağıtıcı gelip bulamamış mı? dün akşam için aynı şey bende de gözüküyor.
bir de successfully delivered 2 kez demişler, hangisine inanacağız? :D ben dağıtıcıyı arayıp numaramı falan verdim, bir de daha gelmemişse boşuna velveleye vermeyeyim ortalığı.

şunun hala teslim edilmemiş olması normal mi? acaba gümrükte bir yerde takıldı mı? böyle şeyler de gelir beni bulur. :(

Shipment History :

07/12/201612:29Unsuccessful delivery attempt
05/12/201621:26Unsuccessful delivery attempt
30/11/201617:16Shipment arrived at Office of Exchange
30/11/201612:38Shipment arrived in country of destination
29/11/201610:11Shipment on transport to country of destination
29/11/201604:48Shipment processed through sorting facility
23/11/201610:56Shipment handed over to final carrier
23/11/201610:54Shipment handed over to final carrier
23/11/201610:53Shipment handed over to final carrier
23/11/201610:51Shipment handed over to final carrier
23/11/201610:50Shipment handed over to final carrier
23/11/201610:47Shipment handed over to final carrier
23/11/201610:46Shipment handed over to final carrier
23/11/201610:44Shipment handed over to final carrier
22/11/201619:13Shipment ready for transport
22/11/201619:13Shipment sorted for final carrier
22/11/201618:19Shipment processed at carrier depotSouthhall,
21/11/201609:44Shipment pre-advised to Spring

@hashus1099 ayni durumu bende yasadim. evde oldugum halde 2defa teslim edilememis yazdi. sitede oturuyorum, guvenlige sordum kimse gelmedi dedi. bizim mahallenin posta dagiticiyla konustum, ben bisey teslim etmedim bana hic posta gelmedi teslim edeyim dedi. bizim mahallenin ptt subesine gittim, bizde kargo yok dediler. bizim bolgenin kargo dagitim merkezine gittim, bizde kargonuz yok dediler. istanbul uluslararasi kargo dagitim merkezine gittim(UKIM) kargonuz bizde degil dediler. yani anlicagin evanscycle sacma sapan kargo hizmeti sunuyor, yalan yanlis takip bilgileri yaziyor. umarim sende ayni cileyi cekmezsin. sonuc olarak kargo ortada yok bende parami iade aldim.

@3rsin barkod numarası veremeyen bir posta servisiyle çalışmalarının son derece üzücü olduğunu söyledim. bu hafta da gelmezse para iadesi isteyeceğim.
bana da hiçbir şey teslim edilmediğini söylediler. kargo dağıtıcısında telefonum var, teslim edememiş olsa arayacak zaten, ayrıca işyeri telefonum ve ikinci alıcı bilgileri var adreste. teslim edilememiş olması imkansız.

Benim kargom gümrüğe takılmasına rağmen 4 gün içinde teslim edildi. DHL Express ile göndermişlerdir. Gönderim seçeneği olarak Standart Delivery seçmiştim 9€ karşılığında. Acaba bütün gönderimleri DHL ile yapmıyorlar mı?

@hashus1099 ayni sorunlari yasiyorsun gibime geliyor. benimde telefonum numaram posta dagiticinda var (adamla arkadas olduk artik). evanscycle verdigi kargo takip no ptt sisteminde calismiyor, zaten en buyuk sorun da bu. simdiye kadar 10 larca urun aldim yurtdisinda sorunsuz teslim aldim kargolarimi. bu evans daki gibi sacm sapan kargo hizmeti hic gormedim.

Basarisiz dagitim yazisi ciktiginda kimse gelmedi. Adres olarak is yerimi vermistim. Ama ertesi gun sorunsuz ulasti. dhl ile geliyor gonderiler. oraya sorarsaniz yardimci olurlar.

@tameryc yok dhl ile değil, spring global ile göndermişler. ısrarla posta servisiyle iletişime geçip barkodu almalarını söylüyorum, bunun mümkün olmadığını söylüyorlar. hayır sipariş verirken tek kargo seçeneği vardı, 10 dolar almayı biliyor paşalarım. ha deseler ki kardeşim 10 dolar daha ver, bu dallamalarla muhatap olma; onu da demiyorlar. 125 dolardı sipariş tutarı. ne yapmam gerekiyor? 1000 dolarlık sipariş mi vereceğiz illa adam gibi hizmet vermeleri için?
ayrıca dhl'e de ayrı bir kılım. almanya'dan gelen başka bir gönderi 28 kasım'dan beri türkiye'ye giriş yapamamış.
@3rsin aynı durumdayım. bu kadar saçma bir durumda kaldığımı hatırlamıyorum. kıytırık aliexpress gönderileri bile daha düzgün geliyor.

• Beğen
Tepkiler: tameryc
22/11/201612:41Shipment arrived at Office of Exchange
12/11/201615:44Shipment processed through sorting facility
10/11/201614:43Unsuccessful delivery attempt
10/11/201612:44Unsuccessful delivery attempt
05/11/201611:55Shipment arrived at Office of Exchange
04/11/201622:31Shipment arrived in country of destination
29/10/201609:31Shipment on transport to country of destination
29/10/201604:53Shipment processed through sorting facility
27/10/201610:52Shipment handed over to final carrier
26/10/201621:29Shipment ready for transport
26/10/201621:29Shipment sorted for final carrier
26/10/201619:21Shipment processed at carrier depotSouthhall,
24/10/201607:41Shipment pre-advised to Spring

bende $10 odedim spring kargo ile yollamislar, ama sonuc bu kargo turkiye icinde hicbiryerde yok. yalan yanlis bilgiler var sadece.

@hashus1099 Değişik bir durum, Spring ile daha önce merlinden gönderim almıştım onda da sıkıntı çıkmamıştı, 10 günden kısa bir sürede gelmişti yine gümrüğe dahil olmasına rağmen, Belli bir istikrar ve disiplin yok o zaman, akışına bırakıyorlar galiba..

Ayrıca Evans a benimde kıl olduğum durumlar olmuştu, orjinal faturayı kutu içine koymuşlar, kutu üstüne ürünün İngiltere için GBP cinsinden olan fiyatlandırmasıyla, kargo ücreti dahil olarak total fiyatı gösteren fatura yapıştırmışlar. Dolayısı ile ürünü satın aldığım fiyatın üstünde bir miktar üzerinden gümrük ödemesi yaptım. Adamlarla live chat ten iletişime geçtim durumu anlatmak için, ama yanlışlarını kabul etmemekte ısrarlılar, çok ukala bir tavırları var. En ufak boşlukta laf sokmaya çalışıyordu "Jack" isimli elaman, ki ne zaman bağlanırsanız hep "Jack" geliyor karşınıza.

Memnun kaldığım tek şey "price match" uygulaması ve DHL ile hızlı gönderimleri.

Yedek parça olarak bizim rakamlarımızıda bi gözden geçirmenizde fayda var.
Satış rakamlarımızın tamamı toptan fiyatı

• Beğen
Tepkiler: Keyif adamı
Forum'u aradım ama net bir cevap bulamadım.

Öncelikle EvanCycles dan Pound ile ödeme yapabiliyor muyuz? Bunu soruyorum çünkü Euro ile Pound arası TL'ye çevrildiğinde 200 liraya yakın fark oluşuyor.

İkincisi ise DHL express ile gönderim. Ne kadar sipariş üzeri DHL express ile gönderiliyor? Kendilerine e-posta yolladım dhl express mi dhl mi diye bana dhl ama tümüyle takip no'lu diye cevap geldi.

Yeni gümrük kuralları nedeniyle gümrük işlemlerini dhl yaparsa daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum. Çünkü forumda biri fazla gümrük ödediğinden bahsetmişti bu gibi bir durumla karşılaşmamak için dhl express daha iyi olur diye düşünüyorum. Bilgisi olan paylaşabilirse memnun olurum.

@sotsun Yaklaşık 1.5ay kadar önce Evansdan Garmin Fenix3 siparişi verdim. Euro olarak aldım ama sonradan farkettim ki sterlin olarak almak daha mantıklı çünkü site zaten İngiltere merkezli. Siz euro ile aldığınızda bunu kendi kurlarından sterlinden euroya çeviriyorlar ve burda bir zarar ediyorsunuz, sonra bankanızda borçlandırmayı size TL olarak çeviriyor kendi kurundan ikinci bir zarar da burda ediyorsunuz. Bu sadece evans için geçerli değili wiggle, chainreaction, merlin vs hepsinde durum aynı kontrol ettim üşenmeyip. Hepsi kendi kurlarından sterlinden euroya veya dolara çeviriyor bu çeviredeki kur farkı size yansıyor o yüzden sterlin ile alışveriş yapmak en iyisi. Artı olarak Evansda price match olayı var. Wiggle ve chainden kontrol edin orada daha uyguna bulursanız size daha ucuz bulduğunuz fiyattan ürünü veriyorlar.

DHL Express'e gelecek olursak konuyla ilgili bilgim yok ama 256£ civarı ürünü bana DHL Express ile gönderdiler, gümrük işleri dahil 4 gün içinde Ankarada kapıdan teslim aldım. Yalnız DHL diye gümrük işlerini DHL Express'in yapması sadece süreci hızlandırıyor.(Normal DHL ürün Türkiyeye girince kargoyu PTTye devrediyor.) Sadece süreci hızlandırıyordan kastım ise teferruata karışmıyorlar. DHL Express sizden gümrük işlemlerini başlatabilmek için sizden birkaç belge talep ediyor. Ürünün içeriğinin vs yazdığı bir forum, ürüne ödediğiniz fiyatın kanıtı(Kredi kartı ekstresi olur, sitedeki order details sayfasının ekran görüntüsü olur vs ürüne verdiğiniz parayı kanıtlamanızı istiyor. Bunun sebebi mesela 300€ luk ürün alıp karşı taraftan faturada 30€ gibi gösterilip vergi kaçağını önlemek içinmiş.) Ben bu ödemeyi gösteren belgeyi sunmama rağmen gümrük memurları kargo ücreti dahil total fiyat üzerinden gümrük bedeli kesti. DHL Expressi arayıp söylediğimde, gümrük görevlileri üstün körü geçiyorlar orda fiyatlandırmaya ayrı ayrı bakmıyorlar bazen total fiyata bakıp bedel çıkartıyorlar dediler. Yani DHL Expressin süreç hızından başka ekstra bir artısı olmuyor.

Çok hızlı işliyor 310 paundluk alışverişim oldu 4 günde elimde oldu İstanbul DHL gümrük işleri için birkaç evrak istiyor

@tameryc Yanıt için teşekkür ederim. Ben de bike-components'den trainer almıştım dhl ile ptt yollu teslim aldım.

Aslında buradaki hızdan öte asıl korkum ptt'nin fazla gümrük ücreti yazması. Yani 200 ‎£ alışverişe 36 £ gümrük yerine 60-70 £ gümrük yansıtmasından korkuyorum. Yani düşüncem DHL express olursa itiraz edebileceğim merci daha kolay ve hızlı olur diye. Gerçi trainer siparişimde herhangi bir sorun olmadı ama yeni gümrük yasası ile beraber işler karışmaz umarım

@ümit KOCABAŞ sakıncası yoksa ne ve ne zaman aldınız acaba?

@sotsun Fazladan ücretlendirme çıkarılırsa yine DHL Express'in yapacağı pek birşey olmuyor. Ben DHL Expressi arayıp neden kargo ücretini de gümrük vergisi hesaplanırken fiyata dahil ettiniz dediğimde sorunun onlardan kaynaklanmadığını, istersem itiraz formu oluşturabileceklerini ama yanıt almamın uzun sürebileceğini vs söylediler. Sadece aracı oluyorlar direkt olarak müdehale şansları yok anladığım kadarıyla. Aradaki farkta 10TL olunca, sinir stresse değmez deyip vazgeçtim itirazdan. Şikayetinizi ilgili yere iletiyorlar sadece. 18 Ocakta bike-discount sitesinden alışveriş yaptım. Normal DHL ile gönderildi. Şuan gümrükten çıkmış beklediğimden 5-6TL daha az bi borç çıktı. Fazladan gümrük vergisi yansıtacaklarını sanmıyorum. Yansıtırlarsa da ürünü teslim almayıp itiraz hakkınız varmış galiba ama o süreçle ilgili bilgim yok maalesef. Başıma gelmedi, kimsenin de başına gelmemesini temenni ediyorum.

Arkadaşlar merhaba,

Evanscycles'dan bir bisiklet satın almak istiyorum ancak kargo ile UK dışına gönderim yapmıyorlar. Fakat müşteri temsilcisine biraz ısrar edip ülkedeki fiyatları anlattıktan sonra eşya nakliyesi yapan firmalardan yardım alabilirsiniz dediler. Biraz araştırıp ABS Transport adında bir firma buldum. Bisikleti İngiltere'den Türkiye'ye teslim etmek için 60 pound talep ettiler. Ayrıca sitede teslimat adresi İngiltere olacağı için tax free de olmuyor, yani oraya vergi ödemem de gerekecek. Ancak tüm bunlara rağmen fiyat buradaki satış fiyatından 3 bin liraya yakın daha uyguna geliyor.

Bu konuda herhangi bir tecrübesi olan var mı? Siteleri bu: (link)

Ben satın alıp teslimat adresini bu arkadaşların deposu olarak gireceğim, onlarda umarım 1 ay içinde bana teslim edecekler.

Böyle bir taşıma durumunda Türkiye'ye girişte tekrar gümrük vergisi ödemek gerekiyor mu?
Bu tarz bir firmaya güvenilebilir mi? Evanscycles muhtemelen standart bisiklet kutusunda gönderecek, üstüne ters bir şekilde ciddi yükleme yapılırsa zarar görme ihtimali de var.

Ülkedeki ikinci el piyasası biraz yerinde olsa buradan alırım ama adamlar yazdıkları fiyatın 250 lira altına zor iniyor. 2-3 yıl kullanılmış bisikletleri utanmasalar sıfırından pahalıya satacaklar. İlanda sıfırdan farksız yazıyor, gidip bakıyorsun sele yırtık, hoodların plastiği erimiş, aynakolda diş kalmamış..

Geri