Arkadaşlar merhaba,
Evanscycles'dan bir bisiklet satın almak istiyorum ancak kargo ile UK dışına gönderim yapmıyorlar. Fakat müşteri temsilcisine biraz ısrar edip ülkedeki fiyatları anlattıktan sonra eşya nakliyesi yapan firmalardan yardım alabilirsiniz dediler. Biraz araştırıp ABS Transport adında bir firma buldum. Bisikleti İngiltere'den Türkiye'ye teslim etmek için 60 pound talep ettiler. Ayrıca sitede teslimat adresi İngiltere olacağı için tax free de olmuyor, yani oraya vergi ödemem de gerekecek. Ancak tüm bunlara rağmen fiyat buradaki satış fiyatından 3 bin liraya yakın daha uyguna geliyor.
Bu konuda herhangi bir tecrübesi olan var mı? Siteleri bu: (link)
Ben satın alıp teslimat adresini bu arkadaşların deposu olarak gireceğim, onlarda umarım 1 ay içinde bana teslim edecekler.
Böyle bir taşıma durumunda Türkiye'ye girişte tekrar gümrük vergisi ödemek gerekiyor mu?
Bu tarz bir firmaya güvenilebilir mi? Evanscycles muhtemelen standart bisiklet kutusunda gönderecek, üstüne ters bir şekilde ciddi yükleme yapılırsa zarar görme ihtimali de var.
Ülkedeki ikinci el piyasası biraz yerinde olsa buradan alırım ama adamlar yazdıkları fiyatın 250 lira altına zor iniyor. 2-3 yıl kullanılmış bisikletleri utanmasalar sıfırından pahalıya satacaklar. İlanda sıfırdan farksız yazıyor, gidip bakıyorsun sele yırtık, hoodların plastiği erimiş, aynakolda diş kalmamış..