Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde bira yapan var mı?

@Atacan
@KaanG nin de belirttigi gibi,evde fermente icki yapimi yasal ve serbesttir ancak distile icki yapimi kanunen yasaktir.
Pilsnerinizi keyifle yudumlayın, afiyet olsun :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
HORT !

Haftasonu ben de Butik Bira'dan yapım malzemelerini sipariş ettim. Bu hafta yapıma başlıyorum. Site oldukça bilgilendirici üstüne bir de FB grupları var ne sorulsa yanıtlanıyor. Biraz okuyunca atla deve olmadığı anlaşılıyor. Daha birayı mayalamadan etiket tasarımı işine de giriştim :)
 
Alkol kullanmam ama el emeği olan urunlerın makına olamadan yapılan urunlerı takıp ederım :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Alkol tüketen ve beslenme konusunu takıntı derecesinde taip eden biri olarak söylüyorum azı çoğu yok alkolün..
Azın faydası var kendini kandırmaktan öte değil maalesef..

Spor yapıyor ve sağlığınıza dikkat ediyorsanız uzak durmakta fayda var.

Değilse zaten "nema problema"

Not: Ben bira değil şarap yapıyorum evde..
Güzün en güzel üzümleri alıp antik yöntemlerle şarabımı yapıyorum..
Ama pek içmiyorum. Dağıtıyorum sağa sola..
 
@Decsan dağıtım günlerini önceden söylerseniz gelir alırız :) el emeği şarap candır.

Bu yaz tatilini butik bira yapımını öğrenmekle geçirip sonbahara üretime geçeceğim. Antalya'da bu işi yapanlarla iletişim kurmak isterim. Öğrenmek için İzmir'e gideceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Decsan
Ben yapıyorum ama bir dahaki sonbahara kadar son kurumu yaptım 2 set kurdum bu sefer lager ve Yorkshire bitter , malum sıcaklığın 23 derecenin üstüne çıkmaması lazım mayalanma sürecinde ve havalar ısınıyor, sıcaklık düşürmekle uğraşmak bana göre değil, bu durumda sonbahara kadar mola.
Tavsiye ederim alıştıktan sonra ticari biralar çok aromasız geliyor. yapmasıda içmeside pek keyifli.
 
@basarkuleli Ben de daha erken girişseydim keşke diyorum. Dediğin gibi Ale mayası 20li derecelerde, lager mayası ise daha düşük derecede çalışıyor.(Lager ve pilsen kitlerinde gelen maya ale mayası aslında) İzmir'de 1 ya da 2 ay yapabilirim gibi. Ama ben sıcaklığı düşürmek için uğraşacağım muhtemelen. Keza hem aroma olarak piyasakilerden daha kaliteli olacak hem de piyasada kolay bulunmayan buğday birası, stout bira gibi çeşitleri de yapmak mümkün olacak.

İlk etapta 1 pilsen 1 de stout kiti aldım. Pilsen ile başlayıp stout ile devam edeceğim. Sonrasında boch ya da porter denemeyi düşünüyorum. Kısa/orta vadede kitleri tat ve alkol oranı olarak modifiye etmek, orta/uzun vadede kit kullanmadan içeriği hazırlamak gibi planlarım var. İlk mesajda yazdığım gibi herkes için oldukça kolay görünüyor. Biyokimyager olarak da optimizasyon ve modifikasyon ile daha çok uğraşacağımı şimdiden hissedebiliyorum.
 
@Decsan

Üzüm ne kullanıyosunuz? merlot cabarnet sav. Katıştırınca içimi güzel bişey çıkıyor ortaya

hadi nazdrave
 
Butik üretimi yapan arkadaşlar aslında bir araya gelsek bisikletlerimizle. sonra bi eğitim yapsak. butik işini geliştirelim diyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Kötü bir yanı var her güzel şey gibi.. Özellikle şeker yerine Kuru Malt Özü kullanıldığında ortaya çıkan tat yüzünden (Pilsner olsun, stout ya da bock olsun), bir daha dışarda ticari bira içemiyorsunuz.. :rolleyes::islik:
Maliyeti diğerlerinden bir tık yüksek olsa da ve şişeledikten sonra aylarca sabretmeniz gerekse de; Belçika kitlerini de (Brewferm çeşitleri) denemenizi tavsiye ederim.. :hhhhhh::kyfmyrn:
 
@rknsycck Doğru, doğru.. Ticari biralara göre elbette çok ucuz.. ilk malzemeleri saymazsak (mayalama kovası, hava kilidi, şişe kapak aleti vs) şişe başı maliyet 2-2 buçuk TL civarında.. Şeker yerine DME ve ilave şerbetçiotu vs. kullandığınızda 50-100 kuruş artı maliyet geliyor..
Bazı kitlerde, diğerleri gibi 23 litre değil; 12-15 litre olarak kuruluyor.. Maliyet yükseliyordan kastım buydu; o da 3.5 TL civarında oluyor şişe başı.. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@Kazuya evet o siteyi takip ediyorum. oradan öğrenmeye çalışıyorum. teşekkür ederim.

@Sebahattin Gerceker bu durumda boş şiye toplamaya başlasak iyidir yani değil mi? her türlü bira şişesi uygun mudur? yani sonradan kapak takılmaya uygun özellikle tavsiye ettiğiniz bir şişe cinsi var mı? içtiğeimiz biraların şişelerini biriktirmekten bahsediyorum yani.
 
@rknsycck Depozitolu şişelerde sorun yok.. Tuborg, Efes Malt ya da Efes tombul şişeleri.. ;)
Çevir aç kapaklılar olmuyor maalesef..
 
  • Beğen
Tepkiler: Kazuya
@mywashere
Egenin meşhur üzümü Sultaniye varken yada Bornova Misketi:)
Roze için çalkarası bulursam..

@rknsycck
Kurban olsun hocam.. Bir şişe şarp nedir ki..
 
Teşekkür ederim @Decsan sözünüz yeter.

O değil de yakında evde Bira&Rakı vs üretim konularına da bir kısıtlama gelecek diye korkuyorum.
 
Uzun zamandır evde bira, şarap, rakı ve kendimce deneysel bilimum alkollü ürünlerde yapıyorum. Paylaşalım reçete çoğalsın.. Ha bu arada bu işin en kötü tarafı şu; bir daha dışarıda endüstriyel bira içemezsiniz, mideniz almaz..
 
Geri