Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde bira yapan var mı?

Cengo

Daimi Üye
Tepki
349
Bisiklet
Carraro
Özellikle son gelen zamlardan sonra, hem daha ekonomik, hem daha lezzetli biraları evde yapmak gayet mantıklı geldi bana. Deneme üretimlerine başladım kendi çapımda, ilgilenen arkadaşlar varsa bira için (link) ve şarap/bira/peynir için (link) dan malzemeleri temin edebilirler. Bu hobiyle ilgilenenler varsa bilgi paylaşımında bulunabiliriz, ilgilenmek başlamak isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Scudo
@Cengo geçen hafta arkadaşlarla muhabbetini yapıyorduk, iyi denk geldi. Aktif olarak yapıyor musunuz?

@ertunç öner evet yapiyorum. Merak ettikleriniz varsa cevaplarim.

Ben içmiyorum ama, astarı, yüzünden pahalıya geliyor gibi...

Bu arada sarhoş edici özelliği var mı?

Sarhoş edici özelliği yoksa düşünebilirim.

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Evet var. Ticari biralar ile birebir ayni. %5 ile %7.5 arasi alkol iceren biralar yapabiliyorsunuz evde.

Evde alkolsuz bira yapmak mumkun degil ama piyasada alkolsuz bira diyebilecegimiz hazir malt icecekleri var. Onlari deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: serpenter
ben gençken hiçbirşey yemeden 2-3 birayla yol bisikletiyle(çantasız-ağırlıksız)izmir-çeşmeye (80+80.km)gidip denize girip,sonra dönmüştüm.bira benzin gibi galiba.şimdi kullanmıyorum.

Bi ara küçük bir araştırma yapmıştım sonra kit masrafı fazla geldi vazgeçtim. Aslında malzemeler basit, kendimiz de yapabiliriz diye düşünüyorum, zaman ayırmak lazım. Asıl sormak istediğim maltı kendimiz evde üretebilir miyiz? Maliyeti daha da düşüreceğini düşünüyorum :) 2. sorum ise kaç farklı üretim yaptınız, kalite aynı oluyor mu yoksa her seferinde değişik bir tat mı?

@metalikfb olayı dine bağlamayınız, isteyen inanır istemeyen inanmaz, isteyen içer istemeyen içmez..

@metalikfb
ironi ?

@Cengo
Benim bi arkadaşım butikbiradan kitlerle alıp yapıyormuş. Aynı sizin dediğini fiyatlara falan geliyor dedi. Ben de alıp yapıcaktım da sıcaklığı 25 derece olan karanlık odam yok. Temel aparatları aldıktan sonra bizim hesabımıza göre, 16 biradan fiyatına 46 veya 48 bira yapılabiliyodu ki bu çok iyi bir oran. Sıcaklık ve karanlık problem yaratıyor mu ? Yoksa ben de yapıp deneyebilirim, sonuç başarılı olursa müdavimi olabilirim

Kit ile sisesi 2.25 e geliyor. Daha pratik, tam tahila gecis icin alistirma denilebilir. Tam tahil cok daha uyguna geliyor ama ben henuz o seviyede degilim. Evde malt yapabilirsiniz, uygun arpa bulmak kosulu ile. Hazir maltta var hazir da alabilirsiniz. Ben bir parti yaptim siselenmek uzere diger bir parti ise fermente olmayi bekliyor. Henuz icemedim minimum 3 hafta suruyor surec.

@Cengo
Bi de benim aklıma şu geldi, şimdi biz şişelemeyle uğraşmak yerine bu hammaddeleri satan adamlar 25 - 50 litrelik fıçılar da satıyodur. Onlardan alıp direk fıçıya çekemez miyiz ?

Sicaklik sorun evet, serin tutmak gerekiyor ama kis geldi sayilir artik asiri yuksek sicaklar pek olmaz. Olursda su dolu legen buz sisesi islak havlu vb basit cozumler var. Fici ise cok pratik evet ama ozel ekipman ve biraz masraf gerektiriyor.

@Cengo
Serin tutmakdan kastınız nedir ? Ben oda sıcaklığı diye biliyodum. Bizim sadece kıyafet falan astığımız bi oda var kışın bayağı bi soğuk oluyo, orası uygun olur mu ki?

15-25C arasinda olmali fermantasyon kabinizin sicakligi. 20C lerde kalabiliyosaniz idealdir.

Facebook da bir cok grup var evde bira yapan insanlar ekipmanlarini tecrubelerini neler yasadiklarini anlatiyor. Onlardan bol bol bilgi tecrube edinebilirsiniz.

Geri