Scudo Sports

Evde bira yapan var mı?

Bira olunca nasıl herkes atlamış konuya, ulan sabahtan beri soru soruyorum bi kişi cevap vermedi.En iyi ilginç başlık açıpta insanları konuya yönlendirmek.Başka türlü olmuyo çünkü

Scudo
@KaanG
Ooo hocam sen bayağı tecrübelisin o zaman, ben facebook grubuna üye oldum. Bi tane de ben alıp deneyecem param olunca. Var mı tavsiyen önerin ? :)

Aromatik, acı bira seviyorsanız butikbira lager kiti, Hafif bira seviyorsanız pilsner kiti, şerbetçiotu kokusunu sevmem, malt tadı ve siyah bira severim derseniz bock kiti, yüksek alkollü Belçika biralarını severim derseniz fermentasyonmarket'ten brewferm abbey/grand Cru/triple, buğday birası severim derseniz gene brewferm buğday kiti alıp başlayabilirsiniz. Bunların hepsi eğer kitabına uygun yaparsanız piyasadaki biralardan ilk seferinde bile daha güzel oluyor. Butikbira'nın talimatları diğerine göre biraz daha acemiye (ilk yapana) yönelik. İlk aşamada butikbira'daki üretim seti tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Malt özütü de tavsiye ederim, şekerin yarısı yerine kullanmak için. Sonra devam edersiniz, zira deniz derya bu iş, binlerce bira reçetesi, üretim tekniği ve tipi var :)
Ayrıca evde üretilen biranın hiçbir sağlık riski yok ;) Zehirlemez yani.

Hımmm.. yapılacak işler listeme aldım.. Şimdilik şişe biriktirmeye başlamak iyi olacak.. ;)

@KaanG
Yok canım zehirliyceği konusunda şüphem yok, sadece nasıl iyi olur trikleri var mı diye sordum cevabımı da aldım, saolun

Zeytinalan'ın neresindesiniz?

Evde bira yapımının bisiklet forumu ilgilendiren yegane sorunu ülke evladının hiç olmazsa bir kısmı bira şişesini yol kenarında kırmak yerine 2. 3. ..... Kerelerde kullanmaya ayırması gözü gibi bakması anlamına gelir ki bisikleti olan herkesin işine gelir. Dini sebep ok ama alkol almadım o biraz zor, meyve dalından koparıldığı an alkol üretmeye başlar içinde şeker ve seker formları olan ayrıca su ihtiva eden her meyve sebze alkol barındırır. Alkol içip içmediğinin pek Önemi yok ama eğer içtiysen nerenle içtin o çok önemli.

@tugrulboraerkil evde yapılan rakı da o sıkıntı yok. Çünkü alkolü meyveden çıkarıyoruz. Yani etil alkol.

Asıl sıkıntı rakiyi elde etmek için en az 40 gün süreye ihtiyaç var. 20 gün fermantasyon 20 gün dinlendirme. Arada yapılan distilasyon. Yani sabır lazım. Belki emekli olunca yaparım.

@Fırat Y. Evde viski yapmak mümkün. Rakı ile ayni yöntemde yapılıyor. Asıl sıkıntı en az 6 ay beklemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@nbacıshaquılle

Ekşi ayranı herkes içemez. Ekşi yoğurda ben bunu yiyemem diyeni biliyorum siz ekşi ayranın kıymetini bilen nadir insanlardansınız yazın köpüklü köpüklü insanın hararetini alır

evde bira yapılabiliyorsa gazozda yapılır ozaman. ben gazoz yapmak istiyorum nasıl yapabilirim

@chnkrmz hepsiburda da soda makinesi diye bisey var o yapar herhalde gazoz.

@Cengo makinaya baktım da. bu sodayı neresinden çıkarıyo ya ben oraya boş şişe mi koyuyorum :kötü:

@chnkrmz co2 tupu var galiba bizim lastiklere bastigimiz gibi, su ayran meyvesuyu vs ne koyarsan ona gaz basip asitli icecek haline getiriyo. Veya en azindan ben boyle anladım yanlış da olabilir ☺

Ben kit (malt ve şerbetçi otu özütü) kullanarak bira yapiyorum, ancak tamamen tahıl kullanarak yapanlar da var. Facebook uzerinde farkli tekniklerle evde bira yapimi uzerine bir cok grup var. Eger arpa, bugday vb kullanarak bira yapimini merak ediyorsaniz bu gruplari inceleyebilirsiniz.

çok yakın bir arkadaşım yaptı. Belirtilen site mi bilmiyorum ama gerekli malzemeleri aldı evde yaptı ve 3 hafta beklettikten sonra içti gayet güzel olduğunu söyledi. Hatta tekelden aldığınızdan daha fazla etki yapıyor. Astarı yüzünden pahalı değil çünkü butik bira olarak satmayı planlıyordu. Ancak benim yorumum şu bu site için uygun bir konu değil gibi hissettim başlığı :)

@Cengo ale tarzı bira yapmak mümkün mü yada weihenstephaner, erdinger tarzı ?? çok zahmetli olsa gerek

Evet mümkün. Hem kit ile hem tamamen tahıldan. Kitler ev tipi kullanıma göre kurgulanmış olduğundan içlerinden çıkan maya ale mayası. Ben yarın lager yapacağım mesela ama ale mayası ile. Sebebi ise ev şartlarında düşük sıcakları sağlayacak uygun termostatlı soğutucu dolap olmaması ve sıcaklığı düşük veya sabit tutmakta zorlanmak. Yok derken aslında bir çok insan da var, bu da aynı bisiklet hobisi veya diğer hobiler gibi, her gün yeni bir donanım, yeni bir ekipman, yeni bir teknoloji çıkıyor ve donanımınız artıyor. Eskisi kadar zor da değil, artık -şimdilik çeşit az da olsa- ülkemizde de bulunabiliyor. Ale veya lager ne isterseniz mümkün.

Geri