Bir hayvan sever olarak parayla hayvan ticaretini, doğasında sürüler halinde yaşayan ve uçan bir hayvanı ortamından ayrı, özgürce uçamadığı şekilde yetiştirmeyi doğru bulmuyorum. Ki bu hayvanların yakalanma ve transfer süreçlerinde sayısız hayvan ölüyor. Yani sırf birileri güzel bulup evinde bulundurmak istedi diye doğal ortamından koparılan, ölen bir ton canlıdan söz ediyoruz. Bir şekilde bu ticarete katılmak bile bu sürece katkı sağlıyor malesef. Sizin kakadu'nuzun tek şansı iyi bakılıp ölmemek olacak. Ama bu onun doğasından koptuğu gerçeğini değiştirmiyor malesef.@BerkEvren Neden kizdiginizi gercekten cok merak ettim.
Tesekkürler Burak, bizdede iki tane sevda papagini vardi ve cok güzellerdi. Bildigin insan gibilerdi yanimizdan ayrilmiyorlardi ama melesef birisi 10 sene sonra ölünce digerini hayvan bakim evine verdik, tesadüfen ayni yasitta bir tane es vardi ve uyumda sagladilar. Bunu Almanya Frakfurtta kus cesitleri besleyen birinde bulduk ve ucuza verdigi icin aldik. Normalde 1000€ alti vermiyorlar ama biz 650€ aldik. Tabiki bunlari sultan yada sevda papagin ilekarsilastiramasin, bunlar bildigi yarim metreye yakin büyüyorlar.
Kesinlikle sonuna haklısınızBir hayvan sever olarak parayla hayvan ticaretini, doğasında sürüler halinde yaşayan ve uçan bir hayvanı ortamından ayrı, özgürce uçamadığı şekilde yetiştirmeyi doğru bulmuyorum. Ki bu hayvanların yakalanma ve transfer süreçlerinde sayısız hayvan ölüyor. Yani sırf birileri güzel bulup evinde bulundurmak istedi diye doğal ortamından koparılan, ölen bir ton canlıdan söz ediyoruz. Bir şekilde bu ticarete katılmak bile bu sürece katkı sağlıyor malesef. Sizin kakadu'nuzun tek şansı iyi bakılıp ölmemek olacak. Ama bu onun doğasından koptuğu gerçeğini değiştirmiyor malesef.
Maşallah, çok güzelmiş. Kakadular boy olarak 1 metreye yaklaşıyor galiba, baya büyük canlılar. Kanatları hakkında bir şey yapacak mısınız? Ben olduğu gibi seviyorum. Bir çok insan kaçmaması için kesiyor ama açıkçası bunu doğru bulmuyorum.Merhaba arkadaslar,
evimizin yeni üyesi Galah Kakadu Papagani (Pempe Kakadu), henüz 1,5 aylik ama allaha sükür sagligi iyi ve insallah 4-5 haftaya kadar kendi yem yemeye baslar.
Yorum yapacak olursaniz lutfen önce masallah demeyi unutmayin.
227507 dosyayı görüntüle
227508 dosyayı görüntüle
227509 dosyayı görüntüle
227510 dosyayı görüntüle
Büyüynce insallah söyle bir güzellige sahip olacak.
227511 dosyayı görüntüle
227512 dosyayı görüntüle
Bu vatandaş.. Bakmayın böyle kocaman göründüğüne, büyüteç uygulaması ile çektim. Dairenin girişinde sağda kendi deliğinde takılıyor, kimseye bir zararı da yok, her gün akşam gelirken selamlaşıyoruz, bazılarınıza tuhaf gelebilir ama örümceklere bir sempatim var
227580 dosyayı görüntüle
Benim gibi çok fazla insan var üstadım. Sokakta hayvanlara karşı insanlar çok daha duyarlı artık. Sizlerde öylesiniz eminim 👋👍@Ysryyn Helal olsun size. Ne mutlu ki böyle arkadaşlar da var içimizde 👏
😻😻😂Tam yorgan altına almalık. Kışta geliyor. Asıl olan 2 kanadı ile uçanlara, 4 ayagı ile yere basanlara, toprağa kök salanlara saygı duymak,sevmek,korumak.ne mutlu sizlere.