Eğer kedi köpeğin doğal yaşamı neresi derseniz bunlar evcil hayvanlar olduğu için insanların yanıdır denebilir. Ormanlık alanlarda tek başına yaşayan kedi veya köpek görmezsiniz, hepsi insanların yaşadığı bölgelere yaklaşırlar. Bu hayvanlar bir evrim sonucu evcilleşmişlerdir. Bu anlamda kedi ve köpekler sokaklarda yaşamamalı, sahiplendirilmelidir.
Mesela bazı kişilerin "ben apartmanda yaşayan köpeklere acıyorum onların yeri bahçe olmalı" gibi söylemlerini biliyorum. Köpekleri tanımadığı için böyle konuşuyor. Bir köpeğin yeri sahibinin yanıdır. Sahibi nerede yaşarsa köpek de onunla birlikte yaşar. Sokakta yaşayan köpekleri gözlemleyin, kendilerine kim yemek veriyorsa o bölgede yaşarlar. O bölgenin konforlu veya konforsuz olduğuna bakmazlar.
Eğer titiz bir insansanız evinizde kedi veya köpekle yaşamanız elbette mümkün değildir. Gerekmezde. Evde hayvanla yaşamanın mantığını kimse anlatamaz çünkü mantıklı bir şey değildir tamamen duygusal bir şeydir. Severseniz yaşarsınız sevmezseniz yaşamazsınız. Hayvanları sevip evinde beraber yaşamayanlar da var.
Ayrıca evde hayvanla yaşamanın da sorumlulukları vardır. Bu sorumlulukları alamayacaksanız sevseniz dahi yaşayamazsınız.