Scudo Sports

Evlenmeli mi evlenmemeli mi?

@chuck_schuldiner Söylediğiniz şeyleri anlayabiliyorum, burada ve başka platformlarda defalarca konuşuldu. Dünyanın 2 büyük gerçeğini engellemeye çalışmak gerçekçi değil. Hepimiz dost olalım, hayat bayram olsun; olmuyor. Birisi senin söylediklerinden rahatsız olacak, sen de başkasından rahatsız olacaksın. Hayat bu. Saygı dediğimiz şey de zaten bu durumlarda rahatsız olsan da hakaret etmeden, saygıyla vaziyetini korumak.

Scudo
İranda bir bayana ,iranı tanımlarmısınız dediğimde bana gandinin sözüyle cevap vermişti; "insanlar ikiye ayrılır ,birincisi iyi insanlar,ikincisi ise yine iyi insan olup diğerlerini kurtarmaya çalışanlar.işte bu ikinciler çok tehlikelidir "bu sözü irana uyarlayın demişti.kısacası insanları kurtarmak vazifeniz yok ,yaradanın bu konuda seçtiği kişide değilsiniz.tebliğ zorlama değil anlatmadır.ama ne yazıkki ortaçağ engizisyonlarındada daha fazla günah işlemesinler diye ve ne yazıkki dinimiz kan akıtmayı haram kılıyor diyerek insanlar yakılmıştır.bizde bunu şimdi farklı şekilde yaşıyoruz.espri bile dini sohbet ortamına çekiliyor.muhtemelen konuyu acan arkadaş diyanet işleri başkanlığına bu soruyu soracak birikime sahiptir.burda hadis vb islam dünyasında bile hala tartışılan şeyleri yazmak yerine ,şöyle olurda çok mutlu olursunuz gibi örnekler yeterlidir kanımca.

Bu konuyu açmaktaki amacım evliliğe dair insanların fikirlerini alabilmekti. Konu ben de değilim, genel olarak evlilik...
Tabii ki insanlar dinlerine göre doğru olanı da söyleyebilirler. Ama tek doğru benim dinim demedikleri müddetçe tabii. Aslında bunu da diyebilirler, sonuçta en doğrunun o olduğuna inandıkları için o dine sahipler. Mesele şu ki, buradan çıkıp diğer insanlara hakaret etmemek gerekiyor.
Ben böyle düşünüyorum, hem bakın benim dinim şu ve bu din de bunu öneriyor gibi söylenebilir.

Kısaca, Suriyeli psikiyatrist yazar Wafa Sultan'ın dediği gibi, "Kardeşim istersen taşa tap, ama yeter ki o taşı bana atma."

Maymun'a, Güneş'e, Su'ya, Kedi'ye, Buda'ya, Allah'a ... kime ve neye inanırsak inanalım, o inandığımızı dayatmayalım. İnandığımız taşı başkasına atmayalım.

@berberci teşekkür ederm güzel düşünceleriniz için.evlilik sorusuna esprili cevap yazmıştım ama şimdi kendi doğrumu yazayım.sohbet etmekten keyif aldığınız biriyle evlenin.ilerde bunun kıymetini daha iyi anlarsınız.bunu 30 yıllık mutlu bir yuva dahibi olarak söylüyorum.Yaşlandıkça nedenini daha iyi anlarsınız.saygılar

Evlilik büyük kumar ömür boyu mutlu da olabilirsin; ömrüne, parana ve en kötüsü psikolojine de yazık etmiş olabilirsin. Birde yanlışını yıllar sonra fark edersen belki 10 yılın gitmiş olacak. Bir evlilik bana 100.000 Tl ye patladı. Evlilikten maddi, manevi yıpranmış olarak iyi düşün derim. Karşı tarafta içine sinmeyen en ufak bir şey varsa, yol yakınken dönmek lazım.Şunu bil ki kimse değişmez.

@Kamış Tornavida

Şimdi anlatmak istediğimi ufak bir örnekle açıklayayım.

Çocuğun birine sobaya değme yanarsın diye uyarırsın, sobaya değme eğilimine devam eder. Yine yanarsın diye uyarırsın ama o inatla değmek için uğraşır. En sonunda değipte yanınca anlar uzak durmasını ve uyarıları dikkate almayı.

Burada da sistem aynı olursa sorun kalmaz. Örneğin dini veya siyasi bir tartışmaya girdi iki üye diyelim. Yönetimden uyarı geldi. Bu iki üye gene devam ettiler tartışmaya, yönetimden ikinci uyarıda geldi. Ama dinlemeyip gene devam ettiler. Bu kez yönetim konuya cevap yazmalarını engelleyip tartışma yaratan mesajları silecek. Silecek ki diğer üyelerde galeyana gelmesin.

Bu uyarılar sert ve taraflı olmamalıdır. Tarafsız, iyiye, doğruya, güzele yöneltme şeklinde olmalıdır.

Bu kadar basit çözüm yolu. Eğer o iki üye gerekli olgunluğa erişmiş kişilerse zaten düşüneceklerdir. Başka konularda daha temkinli olacaklardır, başka konularda tartışma çıkaracak diğer üyeleri uyarıcaklardır. Zaten olması gereken de budur...

@hsynzltn

Ben sen suçlusun, sen yanlışsın hede hödö demedim. Yukarıda iki değerli dostumuzun, büyüğümüzün veya kardeşimizin (Yaşlarını bilemediğim için) aralarında ki tatlı sürtüşmeyi, büyük bir tartışmaya dönmeden kıl payı durdurmaları üzerine ve ileride de böyle bir tartışma olmasın diyerek, içimde ki düşüncelerimi ve forumun genelinin bozulmaması adına ortaya koydum.

Salcano ve kron arasında varsın tartışsınlar. O sorun yaratmaz. Çünkü bisiklet forumu burası. Ateist düşünceli dostlarımızı da kırmaz, müslüman, hristiyan, yahudi veya putperest dostlarımızıda kırmaz o tartışmalar. Ama "din ve siyaset" adlı iki ana konu toplumumuzda pamuk ipliğine bağlıdır. Ha dersen kopar, büyür, büyür bir çığ olur adeta. Çünkü ikiside çok ama çok hassas konulardır.

Saygılarımla ve sevgilerimle

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Mehmet Metin Levent
Neden?

Bu sorunun cevabı tamamen evleneceğiniz kişiye bağlı anlaşamadığınız, sevmediğiniz biriyle sırf evlenmek için evlenmek ahmaklığın daniskasıdır. Beraber vakit geçirmeyi sevdiğiniz görünce kalbinizin atacağı birini bulursanız ne ala sakın kaçırmayın yok evlilik şu kadar masrafmış borçmuş yaşayacağınız mutluluğun yanında düşünmeye bile değecek şeyler değil.
Yalnızlık bir yere kadar insan sevincini, üzüntüsünü her şeyini paylaşacak, canına canından daha yakın olacak birini hep arar durur. Tek insan yarımdır kadın ve erkek birlikte bir anlam kazanır birbirini tamamlar.

Uzun lafın kısası iyi bir eş büyük bir nimet, kötü bir eş büyük bir imtihan
Doğru eş=Evlilik dünyanın en güzel şeyi
Yanlış eş=Bekarlık sultanlıktır

@chuck_schuldiner
Acaba sadece günümüzde mi böyle, yoksa eskiden de böyle miydi, hatta daha mı ötesiydi?

Paran yoksa hiçbirinin olmaması da bana normal geliyor açıkçası. Doğru demiyorum da normal diyorum. Aksi saçma oluyor zaten.

İdeal erkekler, ideal kadınlarla birlikte evlendiler ve atlarına binip buralardan gittiler. Geriye de ne istediğini bilmeyen insanlar kaldı.

Şu durumda 21. yüzyılda evlenmen bir şeyleri ne kadar değiştirir, ne yarar sağlar, kısaca ne olur ne biter bilemiyorum altan.

Kızlara güvenmiyorum. Evlenmeyecegim buyuk ihtimal.

• Beğen
Tepkiler: brstrmn
Adamın birine de aynı soru sorulmuş.
- Benden önce evlenen arkadaşlarıma da benden sonra evlenen arkadaşlarıma da çok kızıyorum, demiş.
- Neden? , diye sormuşlar.
- Benden önce evlenenler beni uyarmadı, benden sonra evlenenler de bir gelip sormuyorlar, demiş.

Evlenmek güzel şey kesinlikle tavsiye ediyorum ama yan etkileri yok değil geçenlerde hastaneye gittim kafa travması diyerek. Stajyer tıp öğrencisi geldi geçmiş olsun neyiniz var dedi. Kafamı duvara vurdum dedim nasıl oldu kaza diye sordu. Kaza değildi kendim vurdum deyince ama neden abi dedi. Evlenince anlarsın dedim sustu

Birgün mutlu olmak istiyorsan kafayı çek,
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan evlen.
Ömür boyu mutlu ol ak istiyorsan bir bahçe sahibi ol.

Ankarada wedding project diye bir firma var. Evlilik konusunda organizasyon yapıyor. Artık evlilik bir proje. Kim ne derse desin. Abdestinde namazında iki genç yine abdestinde namazında kızlarla evlenecek bu yaz. Çektikleri çileye şahidim. Orda değil burda düğün olacak, davetiye şöyle olacak, balayı burda olacak. Wazzap diye bişey var. Gönder davetiyeyi burdan olsun bitsin. Neyse artık eşe dosta karşı bir gösteri evlilik. Anlaşamazsanız boşanırsınız kızım sigortası da var çok şükür.

Geri