@Kamış Tornavida
Şimdi anlatmak istediğimi ufak bir örnekle açıklayayım.
Çocuğun birine sobaya değme yanarsın diye uyarırsın, sobaya değme eğilimine devam eder. Yine yanarsın diye uyarırsın ama o inatla değmek için uğraşır. En sonunda değipte yanınca anlar uzak durmasını ve uyarıları dikkate almayı.
Burada da sistem aynı olursa sorun kalmaz. Örneğin dini veya siyasi bir tartışmaya girdi iki üye diyelim. Yönetimden uyarı geldi. Bu iki üye gene devam ettiler tartışmaya, yönetimden ikinci uyarıda geldi. Ama dinlemeyip gene devam ettiler. Bu kez yönetim konuya cevap yazmalarını engelleyip tartışma yaratan mesajları silecek. Silecek ki diğer üyelerde galeyana gelmesin.
Bu uyarılar sert ve taraflı olmamalıdır. Tarafsız, iyiye, doğruya, güzele yöneltme şeklinde olmalıdır.
Bu kadar basit çözüm yolu. Eğer o iki üye gerekli olgunluğa erişmiş kişilerse zaten düşüneceklerdir. Başka konularda daha temkinli olacaklardır, başka konularda tartışma çıkaracak diğer üyeleri uyarıcaklardır. Zaten olması gereken de budur...
@hsynzltn
Ben sen suçlusun, sen yanlışsın hede hödö demedim. Yukarıda iki değerli dostumuzun, büyüğümüzün veya kardeşimizin (Yaşlarını bilemediğim için) aralarında ki tatlı sürtüşmeyi, büyük bir tartışmaya dönmeden kıl payı durdurmaları üzerine ve ileride de böyle bir tartışma olmasın diyerek, içimde ki düşüncelerimi ve forumun genelinin bozulmaması adına ortaya koydum.
Salcano ve kron arasında varsın tartışsınlar. O sorun yaratmaz. Çünkü bisiklet forumu burası. Ateist düşünceli dostlarımızı da kırmaz, müslüman, hristiyan, yahudi veya putperest dostlarımızıda kırmaz o tartışmalar. Ama "din ve siyaset" adlı iki ana konu toplumumuzda pamuk ipliğine bağlıdır. Ha dersen kopar, büyür, büyür bir çığ olur adeta. Çünkü ikiside çok ama çok hassas konulardır.
Saygılarımla ve sevgilerimle