Scudo Sports

Evlenmeli mi evlenmemeli mi?

2014'de evlendik, düğün borçları bitti,

Yıl 2016 yazı; Hatuna dedim:
-Ben motosiklet alacağım,

Evde kavga gürültü kıyamet koptu, işte napcan motoru, düğün borcu daha yeni bitti, alma vs...
Bayramda memlekete gitti, ben de ver elini motosiklet bayi,

Yıl 2017 yazı; Hatuna dedim:
-Biz araba alalım, bak çocuk falan da oldu zor oluyor,

Evde kavga gürültü kıyamet koptu, işte napcaz arabayı, ne gerek var, her gün çocukla biyere mi gidiyoruz, almayalım vs...

Sonra bir bayram daha geldi, bu kez beğendiğim araba hatunun memleketindeydi, bu kez birlikte gittik memeleketine, kredi işlerini hallettim aldık arabayı,,,

Yıl 2018 yazı; Hatuna dedim:
-Ben bisiklet alacağım,

Evde kavga gürültü kıyamet koptu, işte motorun var, napcan bisikleti, alma vs...

Bu kez bayram gelmeden internetten sipariş vererek aldım bisikleti, fakat aldığım bisikletin kadro boyu aksi gibi bir beden büyük geldi,

Dedim ben bu bisikleti satacam, bu bana büyük geldi,
Yine evde kavga gürültü kıyamet koptu, şimdi satacan zarar edecen, bununla idare et,,,

Yarın yine bayrama memlekete gidiyor,
Dün sahibinden 2.el bisiklet aldım, dün otobüse verdi arkadaş az önce terminalden teslim almaya gittim, görmeden koydum ardiyeye, toplamasını vs yarın yapacağım artık,,,

Ama hatunun şu yönünü beğeniyorum,

Mesela motor aldım karşı çıktı, aldıktan sonra hadi motorla gezmeye gidelim diyor,
Mesela araba aldım karşı çıktı, aldıktan sonra hadi hafta sonu biyere kahvaltıya gidelim diyor,
Mesela o büyük gelen bisikleti aldım karşı çıktı, aldığım günü benden çok bindi,

Şimdiki aldığımdan haberi yok henüz,
Ama görünce beğeneceğine adım gibi eminim,,,

Allah ömür nasip ederse 2019 yazında ne olacak bilmiyorum,,,

Diyeceğim o ki, evlilik güzel amma anlaşabileceğin biri olması lazım,
Hatun da kendince haklı tabi, o tasarruftan yana,

Fakat bende de anı yaşa mantığı var, çalışıyorsak ve bu yaşlarda istediğimiz heveslendiğimiz şeyleri alamıyorsak neden çalışıyoruz,,,

Scudo
Rasûlullah (s.a.) şöyle buyurmuştur:

"Kadın, dört şey için nikâh edilir: Malı, soyu, güzelliği ve dini. Eli toprakla dolasıca, sen dindar olanını elde etmeye bak![1368]

Bil ki: İnsanlar evlenirlerken, genelde kadında dört vasıf ararlar:

i. Zengin olması: Kadının malına konmak için onunla evlenmek isterler. Anneleri tarafından elde edecekleri mal sebebiyle çocuklarının zengin olmasını amaçlarlar.

ii. Soylu olması: Kadının mensup olduğu ailenin asaletinden istifade etmek isterler. Çünkü eşraftan birinin kızıyla evlenmek, bir şeref ve övünç kaynağıdır.

iii. Güzel olması: İnsan tabiatı güzelliğe meyyald: ve evleneceği kadının güzel olmasını ister. Pek çok insan, bu tabiî arzusunun şevkiyle güzel kadınlarla evlenmek ister.

iv. Dindar olması: Kadının günahlardan uzak olması, iffetli bir hayata sahip olması, her türlü şüpheli şeylerden uzak olması, tâatlerle Yaratıcısına yaklaşmaya çalışması da bazılarınca evlenilecek kadında bulunması istenilen bir niteliktir.

Evlenirken mal ve makamı, gözleri töre perdesince bürünmüş kimseler arar. Gençlik, güzellik gibi şeyleri ise, tabiat perdesinin bürüdüğü kimseler arar. Dindarlık ise, nefsi arınmış, doğası bozulmamış kimselerin aradığı bir niteliktir. Bu tip insanlar, dinî yaşantısında kendisine yardımcı olacak bir eşe sahip olmak, ehl-i hayır ile yaran olmak isterler. [1369]

Kadında ahlak yoksa güzellik bir süre sonra göze bile görünmez, zenginliği de sıkar kuru ekmek yiyim huzurum olsun dersin, soyuna başalarsın ... Ahlak en önemlisi. Bir kadında ne aradığın çok önemli. 4 4 lük yok biz de öyle değiliz. Çok dizi/filmlere özenmeyin derim.
Hele huzurlu yuvanda bir de çiçeklerin olursa ohh mis tadından yenmez. Dünya'da ne para ne pul ne mal gözüne görünmez.
Yani adamın sağlığı, huzuru yerinde olsun gerisi boş hepsi olup gider ...
Cevap bunun içinde saklı.

Yeni evlendim 1+1 evin içinde 2 bisiklet bir de biz gül gibi yaşayıp duruyoruz. Yeni eve çıkınca bir oda bisikletler için rezerve edilmiş durumda.

@Rocketman ben sizi aşağılamadım. Ben kimseyi de aşağılamadım. Siz kendinizi aşağılanmış mı hissediyorsunuz?
boşanmaların artış nedenlerini iyi araştırın. Neden ailelerimiz bozuldu, nesil bozuldu üzerine bir düşünün isterim. Düşünürken üstüne alınmadan fikir yürütün isterim.

@isosel

"Dindarlık ise, nefsi arınmış, doğası bozulmamış kimselerin aradığı bir niteliktir"

Bu ifadeyi çözümleyelim:

Birinci önerme: Eşinde dindarlık arayanlar = Doğası bozulmamış kimseler
Birinci önermenin mecburi sonucu: Eşinde dindarlık aramayanlar = Doğası bozulmuş kimseler

Gerek bu forumda, gerekse dünyanın kalanında eşinde dindarlık aramamış insanlara zımnen doğası bozulmuş kimseler demektesiniz.

"Doğası bozulmuş" ifadesinin aşağılayıcı olmadığını düşünüyorsanız, birinin bu lafı size ya da sevdiklerinize söylediğini düşünün.

Yok, ben rahatsız olmam, aşağılanmış hissetmem diyorsanız amenna.

@Rocketman Arkadaşımızın paylaştığı bu yazı kendi düşüncesi değil islam ulemasının düşüncesi.Eğer kişi dindarlık yönünü düşünmüyorsa ulemaya göre doğası bozulmuştur bunu böyle kabul etmek gerek.Kişinin doğası bozulmuş denince de kişinin dışlanacağı, kötüleneceği anlamına gelmiyor.
Kişi bu bilgiler ışığında kendinin farkına varıp kendisini düzeltmeye çalışır diye düşünüyorum.

@oenaj bu yaşadıklarımız hep aynı :):)

@Rocketman hocam çok felsefik yazmışsınız önerme, zımnen filan ben o kadar bilmem o işleri basit düşünürüm. @bahoo_53 de dediği gibi kişi fıtratı doğuştan temizdir hani diyoruz ya dünyayı çocuklar yönetsin diye. İnsan sonra sonra gördükleriyle yaşadıklarıyla bozulur elbet. Siz ilk doğduğunuz gibi misiniz hayır hepimiz böyleyiz ve günahkarız neyse işi başka yerlere kaydırmayayım.
Rum 21 de : 'Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.' deniyor. Yok mu eşini ilk gördüğünde evet bu o diyen. Kalpler temizse, niyetler temizse işler bir şekilde rayına oturuyor. Evlenecekler korkmayın, dua edin :)
Düşünün, okuyun, okuduğunuzu iyi irdeleyip anlayın. Yazdıklarımda kimseye hakaret yok ben böyle yazdım diye iyi müslümanlık da taslamıyorum. Bakın yaptığınız hiçbir işten %100 tatmin olamazsınız. Hep olmadığınız yerde daha mutlu olacakmış, sahip olmadıklarınıza sahip olduğunuzda daha mutlu olacakmışsınız gibi gelir ama o iş öyle olmaz hep daha çoğu daha fazlasını ararız. Rad 28 de diyor ki: 'Kalpler yanlız Allah'ı anmakla tatmin olur...'

@karton_piyer bu adamın bir rakı içişini anlatımı var rakıyı fazla sevmeme rağmen bunun hatırına bir duble içerim:)

Evlilik kolay değildir zor iştir. Hele bir de çocuklar girince işin içine eşlerin karşılıklı birbirini idare etmesi güçleşir. Birde bisiklet sevdası gibi bir sevda girerse olaya çok bilinmeyenli denkleme dönüşür; çözebilirsen çöz. Ama yine de bu toplumda yaşamanın olmazsa olmazlarındandır evli olmak. Hele çocuk sahibi olmadan ve anneliğin/babalığın tadına varmadan kesinlikle bu dünyayı terk etmemek lazım.

Evlilik güzel şey hayatına renk geliyor. Çiçekler daha bir güzel görünüyor mesela sevdiğin kadının eli değdi diye. hiç izlemediğin dizilere şöyle göz ucuyla bakıp gülüyorsun mesela. çiçekli nevresimlere yorum yapıyorsun o mutlu olsun diye...
evliliğin en garip ama en güzel yanlarından biri birkaç dakika önce birbirini öldürecek kadar ciddi kavga eden çift bir anda yıllardır birbirine hasretmiş gibi sarılıp hasret giderirler. Bence evlenin Allah hayırlı eş nasip etsin

Benim görüşüm forumda önce Din ve Siyaset mesajları yasaklanmalı. Sebebi ise basit, ikiside çok ince bir çizgide duruyor. Yazılan mesaj iyi niyetli dahi olsa karşı tarafta ki dostumuz tarafından yanlış anlaşılabiliyor ve o bahsettiğim ince çizgi kırılıveriyor.

Din veya Dini tüm mesajlar (Kandil, bayram vs. hariç) yasaklanmalı ve yazanlar veya paylaşanlar hakkında uyarı verilmelidir. Tahminim burada kimse bu alanda uzman veya profesör değildir. Kaldi ki profesör olsa dahi, platform yanlış. Gene olmaz.

Siyaset ve Siyasi tüm mesajlar yasaklanmalı. Yazanlar veya paylaşanlar hakkında uyarı verilmelidir. Görüş ayrılıkları çok oluyor Parti kavgasından, siyasetçi kavgasına, oradan kişisel kavgaya, hoop sonunda dine bağlanıp iyice cılkı çıkıyor. Kalp kırmalar, ağır sözler ve devamında uzaklaştırma ve konunun kilit olmasına kadar gidiyor.

Yapmamız gereken sadece konuya odaklanıp dini ve siyaseti koymadan yorum yapıp, tavsiye edip paylaşıma devam etmeliyiz.

Sevgilerimle ve saygılarımla.

DİP NOT : Ha bu arada "soyumu devam ettireyim, anama gelin-damat getireyim torun torba vereyim" diye bir misyonun yoksa evlenme. Çünkü doğru insanı asla bulamayacaksın. Buldum desen bile zaman içinde bambaşka şeye dönüşecek emin ol. Bu yazdıklarım hem senin için hem karşı cins açısından geçerlidir.

Bir ara okuduğum bir hikayeyi paylaşayım kişiler ve roller değişebilir :

Erkeğin (Kadının) evrimi :

Evlendikten sonra ;

Evin zilinin çalması

1. hafta :

E : Dur hayatım ben açarım

1. Ay :

E: Kapı mı çalıyor ne?

1. yıl :

E: Yahu kapı çalıyor biriniz baksanıza şuna

Kısacası böyle a dostlar :D

Evlendikten 2 ay sonra çok ciddi bir kaza geçirmiştim ve ölümün kıyısından geri dönmüştüm. Kaza sonrası klasik süreç; ameliyat, iyileşme ve fizik tedavi. Masraflar da cabası. Gerçekten sıkıntılı bir süreçtir ki Allah düşmanımın başına vermesin. Gelelim konuyla alakalı kısmına. Bir insan bu süreç boyunca bir kerecik dahi olsa "off" demez mi ya? Eşim demedi. Her akşam iş dönüşü o kadar yorgun olmasına rağmen fizik tedavimi hiç ama hiç aksatmadı. Bana o kadar güzel baktı ki tarifi yok. Ortalama 1 yıl içerisinde iyileşmem gerekirken onun sayesinde yaklaşık 6 ayda eski halime dönmüştüm.
Kısacası evliliğin kıymetini/kıymetsizliğini başın derde düşerse anlarsın.

@chuck_schuldiner Güzel kardeşim
1- Din ile ilgili konuşmak için profesör olmaya gerek yok bununla ilgili kitaplar okumak yeterli ki müslümanların islam hakkında konuşması kadar doğal bir şey yok. Biz bu konulara toplum olarak sonradan yabancılaştık.
2- Neredeyse her konunun siyasal bir boyutu var dünya üzerindeki en politik ülkede yaşıyoruz. Neredeyse herkes bir politik görüşü az veya çok savunuyor. Herkeste bir görüş varken bunun konuşulmaması neredeyse imkansız oluyor.

Misal bu konu. Nedir evlilik. adamın evlilikle ilgili bildiği bir hadis var paylaşıyor bu dinle değil evlilikle alakalıdır. Fazla tepki göstermemek lazım.

@berberci parayı fazla kafaya takma mümkün olduğunca ayağını yorganına göre uzat evleneceksen Allah yuva kurana yardım eder (Vallahi din ile ilgili konuşmuyorum)

@hsynzltn

"Müslümanların" diyorsun burada ateist dostlarımız var. Budist, hindu vs vs gibi dinlere mensup kişilerde pekala olabilir. Doğal kavramı kime göre, neye göre doğal? Sen dini açıdan bakarsın yorumlarsın. Ateist dostumuz diğer pencereden bakar senin dinini yok sayar. Tartışmanın fitili ateşlenir. O yüzden ince bir çizgi dedim. Sonrasında kopar. Dini muhabbetler için forum siteleri var oralarda konuşabilir. İslam hakkında eğer o ortamda islami bir muhabbet, tamamı islamiyete dayanan bir güruh var ise islam hakkında konuşulur. Fakat evrensel bir platformda konuşulmamalıdır.

------O-------

İşte bunu dizginlemek lazımdır. Misal Recep Tayyip Erdoğan'ı siyasi bir kişi olarak değil Cumhurbaşkanı olarak kısacası statüsüyle değerlendirilip örneklenirse sorun olmaz. Ama bir sağ parti veya sol parti ismi oraya damlarsa sorunlar ardı ardına gelir. Kalpler kırılır. Hiç gerek yok. O yüzden buda din gibi ince bir çizgiye bağlıdır.

Siyasete girmeden, dine bağlamadan en tarafsız haliyle konu tartışabilir.

Sanırım şimdi daha iyi anlatabildim..

@chuck_schuldiner Yıllarca ateist ev arkadaşlarım oldu ben saygılıydım onlar da saygılıydı hiç bir problem yaşamadık. Onlar bana Allah'ın olmadığını anlatmaya çalıştı ben de onlara olduğunu hiç birbirimizi incitmedik burada da incitecek bir şey yok. bahsettiğin çizgiyi kıranlar konu din olduğu için değil kırıcı oldukları için kıracaklardır. Bu anlayıştaki insanlar salcano mu kron mu konusunda da kıracaklardır karşısındakini. Ha bu arada benim söylediklerim de yanlış anlaşılmasın başlı başına din ve siyaset konuşmanın yerinin burası olduğunu savunmuyorum. sadece konuyla ilgili görüş belirten hangi dinden olduğu fark etmez dinine göre görüşünü bildirebilir.

Geri