Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fahiş fiyatlı lastikler yüzünden bisikleti bıraktım

@ahlaksız Lastik ve kask hakkındaki düşüncelerime cevap yazdığın için ben de konuyu kask ve lastik özelinde daralttım.Yoksa kapsamlı bir konuyu indirgediğim birşey yok.

Scudo
@ahlaksız

Şu kısma katılıyorum.
Konu lastik ama ben bu hafta eldiven üzerine yoğunlaştım, çünkü bisiklet sürerken ellerim çok üşüyor. O yüzden örneğimi eldiven üzerine yapacağım.
İlk etapta beğendiğim North face eldiveni 253 tl idi. (link)(link)) gittim mağazadan denedim iki kez. Alacağım ama makul gelmiyor. Düşünüyorum. Bu eldiven de beni 0 dereceye yakın hava sıcaklığında korur mu? cevabım hayır. çünkü bakınız 2015 yılında forumda açılmış konu:
Kışlık eldiven tavsiye
O halde bu parayı vermeye gerek var mı? Yok. Benim cevabım ilk etapta net değildi. O yüzden çok arada derede kaldım. Bütçe ayırmak istemiyorum. Onun yerine haftaya iyi bir kilometre saati alırım. Bugün sabah sürüşe çıktım. Cebime 10 lira koymuşum. Ana caddedeki tuhafiyeciye girdim. Eldiven 3 çeşit. Örgü olanı small 4.5, örgü large 5 tl. deri 20 tl.
Hanım ekmek de al gel demişti. 5 liraya eldiven aldım.Üstüne de ekmek:) Biliyorum önümüzdeki aylarda bu eldiven bisiklet sürerken tam anlamıyla korumayacak ama eminin north face in ki de korumayaktı. Şunu düşündüm. North face alsaydım tam bir artistik eldivenim olacaktı. Yurtdışında üretilmiş amarikalıların giydiği tarzda yakışıklı bişey giyecektim. Ee? şimdi yerli malı aldım. çok ucuza aldım. Kendime evde dönüp bakınca çook makul bişey yapmışım gibi geldi. Sipariş veridğim eldiven için aradım iptal ettim. İlerde daha iyi araştırma yapıp 0 derecede ellerimi koruyan bişeyi bulursam ve işimi hakkaten görecekse uygun fiyata alırım. illa ithal ürün kullanmak gereksiz.(kişisel fikrim)

Ha ayrıca konuya dönersek pahalı lastik yüzünden bisiklet bırakılmaz. Bisiklet biraz yaşam biçimidir çünkü. lastikte mecburuz ithal ürüne. yapacak bişey yok. orda da bir sürü marka var. cebine uyanı alırsın. yahut semtin bisikletçisinden az kullanılmışını 10 liraya alırsın:) bisiklet forever :)

• Beğen
Tepkiler: specific
@hamlet2006
Ben sizi anlıyorum ama bu konuyu abartmaya gerek yok..''Lastiğin en iyisini almak lazım'' dediğimiz zaman,biraz toplumsal baskı yaratmış oluyoruz..:)
Mesela bir öğrenci bu cümleyi okuyunca,ne düşünecek?
''Demek ki bisikletime tanesi en az 300 liradan iki lastik almam lazım..''
Bir şekilde aldı lastiği ama lastik dandik çıktı..Bir daha da aynı parayı bulamaz..Ne olacak?
Ben de diyorum ki,elinizin altındaki malın kıymetini bilin..Bu bisiklet lastiği olur,telefon olur,ayakkabı olur..50 liralık lastikle idare etmesini bileceksin,bilmiyorsan,bisiklete binmeyi bilmiyorsun demek..
Lastik patlama konusuna da çok takılıyor insanlar..Bisiklete biniyorsan,patlamaya/çatlamaya hazırlıklı olacaksın..Gülü seven dikenine katlanacak..Öyle herkes çok zor patlayan lastikleri alamıyor işte..Alamıyorsak,ona göre davranacağız..Hepsi bu..

Kask konusu da böyle..Yokuş aşağı 80'le giderseniz,kafanıza 5000 liralık kaskta alsanız,o kask sizi bir yere kadar korur..
Dikkatli sürülecek bisiklet ve sahip olduklarımızın kıymeti bilinecek..Eğer yarışlara katılıyorsanız,durum çok farklı ama..Kadronun da,donanımın da,lastiğin de en iyisini alın..Buna bir şey demem ama sıradan bir bisiklet sürücüsü,mesela giriş seviyesi bir bisikleti olan birisi,tutup Scwalbe One lastiğini filan almasın..Daha yeni girdin çünkü..Bir emekle bakalım,sonra bir yürü..Sonra koşarsın..;)

@efaruk

Eldivenin içine ince lateks eldiven giyerek çok daha soğuk havalarda da kullanabilirsiniz. Pek sağlıklı değil, terleme yapabiliyor fakat ellerin donmasından daha iyidir.

Lastik konusunda ise, bütçenin el verdiği en iyi lastiğin alınması taraftarıyım.
Toplamda önde ve arkada genişliği 25mm olan, ufacık bir alan asfalt ile temas ediyor. Hızlanmamızı, yavaşlamamızı, viraj dönmemizi; kısacası eve güvenli bir şekilde gelmemizi sağlayan en önemli ekipman. Fakat forumda şöyle bir hata da görüyorum: Tanesi 250TL'ye satılıyor, çok iyi lastiktir.
Bu durum da geçerli değil. Patlak koruması olmayan, çok hızlı bir lastik bizim kullanma stilimize uygun olmayabilir. Islak asfaltta performansını ciddi kaybettiği kanıtlamış bir lastik de aynı şekilde 4 mevsim kullanmaya uygun değildir. Yanaklarından kolayca yarılan bir performans lastiği de eğer bol bol asfalt dışına çıkıyorsak sıkıntı yaratacaktır.
@Murat B. buradaki mesajında nedenlerini çok iyi anlatıyor, kısacası, herkes GP4000S2 almak zorunda değil, almamalı.

Benim iki sorum olacaktı..
1- Neden 25mm lastikler 23 mm laatiklerden genel olarak daha pahalı? (arz-talepten dolayı mı?)
2- Katlanabilir lastikler genel olarak daha yumuşak hamurlu olup daha mı iyi yol tutar (ıslakta vs) ? Evet ise neden?
Cevaplarsanız sevinirim , teşekkürler.

Geri