@hamlet2006
Ben sizi anlıyorum ama bu konuyu abartmaya gerek yok..''Lastiğin en iyisini almak lazım'' dediğimiz zaman,biraz toplumsal baskı yaratmış oluyoruz..
Mesela bir öğrenci bu cümleyi okuyunca,ne düşünecek?
''Demek ki bisikletime tanesi en az 300 liradan iki lastik almam lazım..''
Bir şekilde aldı lastiği ama lastik dandik çıktı..Bir daha da aynı parayı bulamaz..Ne olacak?
Ben de diyorum ki,elinizin altındaki malın kıymetini bilin..Bu bisiklet lastiği olur,telefon olur,ayakkabı olur..50 liralık lastikle idare etmesini bileceksin,bilmiyorsan,bisiklete binmeyi bilmiyorsun demek..
Lastik patlama konusuna da çok takılıyor insanlar..Bisiklete biniyorsan,patlamaya/çatlamaya hazırlıklı olacaksın..Gülü seven dikenine katlanacak..Öyle herkes çok zor patlayan lastikleri alamıyor işte..Alamıyorsak,ona göre davranacağız..Hepsi bu..
Kask konusu da böyle..Yokuş aşağı 80'le giderseniz,kafanıza 5000 liralık kaskta alsanız,o kask sizi bir yere kadar korur..
Dikkatli sürülecek bisiklet ve sahip olduklarımızın kıymeti bilinecek..Eğer yarışlara katılıyorsanız,durum çok farklı ama..Kadronun da,donanımın da,lastiğin de en iyisini alın..Buna bir şey demem ama sıradan bir bisiklet sürücüsü,mesela giriş seviyesi bir bisikleti olan birisi,tutup Scwalbe One lastiğini filan almasın..Daha yeni girdin çünkü..Bir emekle bakalım,sonra bir yürü..Sonra koşarsın..