Scudo Sports

Fakirlerin sıkça sorduğu soru: Pahalı yol bisikletine binme hissi

Sahip olduğunuz YOL bisikletinin fiyatı hangi aralıkta?

• 0-1000

• 1000-2000

• 2000-3000

• 3000-4000

• 4000-5000

• 5000-6000

• 6000-7000

• 7000-8000

• 8000-9000

• 9000-10000

• 10000-15000

• 15000+...

• Toplam katılım
    532
bir cok uyenin bu forumdan neden uzaklastigini. Anlatir nitelikte bir baslik konu

Scudo
başlıktan alınmaya pek gerek yok. şakayla karışık arkadaş 10+ bisikletlere binmenin nasıl bir his olduğunu merak etmiş. açıkçası ben de çok merak ediyorum. bugün 15K fiyata satılan bir ilana denk geldim. seramikler FFWD F6R kodlar havada uçuşuyor. ister istemez lan bu nasıl gidiyor acaba diye düşünüyor insan. :D
(link)

@hakankcksrklk hocam sizin bisiklet tutkunuz yeter :D Dediginiz dogru, bisiklete gönül verilince cok deli paralar harcanabiliyor. Benim arkadasim da cok sever bisikleti, suan 3 bin liralik telefonu var ancak bisikleti yok. Sat onu al desem hayatta yapmaz. Ben bilgisayarimi, eski bisikletimi, xboxu vs ne varsa satip almistim :) Bisikletinizin yeni hali de harika olmustur :)

Yani arkadaslar bir insan, kendi bisikletinin 5 kati fiyatinda olan bisikletin verdigi hissi merak edemez mi? Bunun forumdan uzaklasmakla ne alakasi var. Bunu merak edenin yalnizca ben olmadigim da asikar.
Basliktaki fakir kismi da isin espirisi :)
Cevap verip bilgilendirmeye calisan arkadaslara da cok tesekkur ederim.

Ankete bakacak olursak forumun geneli 1000-3000 lira arası bisiklet kullaniyor. 6 kisi +15bin isaretlemis :D O hocalarimdan caminin ordan dönüp gelmek icin bisikletlerini istiyorum :D

bugün ben de almak istediğim aksesuarların bisikletimden daha pahalıya mal olduğunu düşünüyordum. nedense bsiklete verdğim paraya acımadım ama aksesuara para harcarken kılı kırk yarıyorum, aksesuara çok para vermek istemiyorum. iyi bir kask, forma, yol ayakkabısı, garmin nerdeyse orta düzey bir yol bisikleti yapıyor. ama ucuz aksesuardan hiçbir zevk almıyorum. garip bir çıkmaz yani :)

Ben ikinci el yarı fiyatına aldım ama benim Bisiklet normalde 10'dan pahalı.
Karbon hd disk frenli ve di2 var.
Nasil mi? Ee... Yani şöyle diyeyim, lüks... Mantıklı değil yani.
Amaç hafif ve hızlı Bisiklet olmadığı için sadece konforda ve sürüş kalitesinde kazancim oldu. O paraya bence değmez. Ama mekanik 105-ultegra, adam gibi jant seti ve kaliteli lastikler çok fark ediyor. Kesinlikle onlara para harcarim.
Di2 ise bana lüks geldi, tamam çok güzel, küçük büyük aynakola geçiş falan aşırı kolay, rublede 3-5 vites birden değiştirmek için butona basılı tut yeterli falan ama yani o paraya değer mi i ih...
aero işler de bana lüks geliyor çünkü ben zaten o kadar egilemiyorum. Hd fren bana çok iyi geldi ama sahilde sürecek olana gerekli değil.
En ideali full karbon maşalı alü veya karbon bisiklet üzerine 105-ultegra set ve kaliteli jant seti ve lastikler diye düşünüyorum. O sınırdan sonra harcanan para çok artıyor ama kazancınız azalıyor...

Bir de vücudunuz, fitness durumunuz, kullanım amacınız, kullandığınız yollar falan o bisikletten alacağınız tadı çok etkiler. Biri için doğru olan başkası için yanlış olabilir.

Ben sürmedim ama şöyle bir fark sende uygulayabilirsin. Ben ömrüm boyunca ucuz mtb bindim.Bu sene dedim kendime o bisiklet velet bisikleti artık düzgün bir bisiklet al. Gittim bin tllik bir şehir bisikleti aldım. Ama böyle pedala basıyorum bisiklet fırlıyor. Fırlamıyor ama o dekatlık bisikletten inince öyle geliyor. Kendimi zorlamadan adam gibi pedallamadan 20 30 ortalama yapıyorsun. Öbür bisiklette bir yerden bir yere giderken canım çıkardı resmen.

@oys14
Hocam mtb vardi bende eskiden, carraro cr600, 700 liraya almistim 3 sene önce. Ondan sonra direk yol bisikletine gectigim icin daha cok yol/mtb kiyaslamasi oluyor benimkisi. Mtb de baslangic mtbsi oldugundan aslinda tam o kiyaslamaya da girmiyor.
Ancak dediginiz durum bende de oldu, 60 km lik yolu mtb ile günlük tur diye aliyordum, yol bisikletiyle 2 saatlik antremanmis gibi suruyorum. Tabi daha kaliteli bir dag bisikleti olsa, daha iyi performans yapabilirdim muhtemelen :D
Hayirli olsun bisikletiniz de, yorulmadan hızlı gitmek bir baska oluyor :)

Aman Allahım!!!!
Ben bir daha bu foruma girmem, etraf fakir kaynıyor o_O
Siz fakirler!! Bisikletlerimin fotoğraflarına bakarken maşallah demeyenin jant teli kopsun, lastikleri kabak olsun kayıp totolarının üzerine düşsün amin..

20170415_105959.jpg 20161008_144018.jpg 20170730_181320.jpg IMG_0229.JPG IMG_0235.png

Bu kadar şebeklikten sonra konuya geri dönelim..
Bisikletinizin ne kadar pahalı olduğunun, kaç adet olduğunun markasının ne olduğunun hiç bir önemi yok bence (profesyonel amaçlı kullanan, sporcu arkadaşları tenzih ediyorum)..
Ben bir amatörüm, bisiklete keyif almak için biniyorum. Bisikletimin üzerinde ki donanımın da hiç bir önemi yok, neden mi?

Şöyle; Bir gün Cannondale yol bisikletimi alıp biraz şununla gezineyim havada çok iyi diyerek çıktım. Dümdüz caddede ilerlerken arkadan araç geliyormu diyerek kafamı çevirdiğimde arkamdan maksimum 18-19 yaşlarında Kron marka mtb ile haldır huldur yardıra yardıra genç bir arkadaşın geldiğini gördüm, tempomu bozmadan devam edeyim derken motor sporcusuyuz ya sanki parkurdayım nasıl olsa tur bindirmişim gibi davranıyorum, hafif bir avans vereyim sonra zaten ben bunu toza toprağa boğarım arkamdan anca bakar derken!!!!! Geçmesine izin verdim, benim amacım asla onunla yarışmak değildi, bisiklet konusunda öyle bir iddiam asla yok ama belli ki o gençliğin ateşiyle yanından geçen arabalarla bile kafasında yarışıyordu ve tabi sonra yanımdan yavaş yavaş geçerek baya baya bir uzadı gitti, bir taraflarımdan soludum hani biraz bassam yetişirmiyim diye yok nafile.

Neyse çok uzattım kusura bakmayın, her zaman söylediğim şey şu "Makinenin ne olduğunun önemi yok, önemli olan pilotun kim olduğu"

@BerkEvren bende aynıyım. 1800 liraya bisiklet aldım. Zamanla değerini yükselttim. 4 bin oldu bisiklet ve hala yükseltmeye devam ediyorum. Orta halliyim bisiklete verdiğim paraya acıyamıyorum

Konunun dibace kısmında verilen anket ile bisikletimin şu an rayiç bedelinin 6 bin bangınottan yüksek olduğunu görerek, fakirlerden olmadığımı bilmenin gönenciyle, giydiğim sanal röpteşambır içinde en kılcal alveolarımı dolduran derin bir nefes çekerek bir mutluluk purosu içtim. Siz fakirler hani nasıl derler "pahalı" bisiklet kullanmak asla anlatılamayacak, sadece biz şanslıların içine nüfuz edebileceği hoş bir seçkin davranışıdır kuzum.
Fesubanallah bu başlıklarıda gördük en sonunda.

Benim de şöyle bir anım var.2 sene önce 150 cc mondial motorumla arkadaş ile 250 300 km 'lik tur a çıkmıştık.karaburun mordogan yeni yol da arkamızdan 600 cc 'lik bir yamaha geldi geçti az ilerde virajlar başladı.
Ben motor konusunda çok iyi olmamakla birlikte bu arkadasin arkasina virajlar bitene kadar 5 km boyunca hiç ayrılmadım ve yamahali arkadaşın o pahalı ve guclu motoru ile benim gariban mondial yarıştı doğru teknik doğru zamanlama ile neredeyse geçiyordum

Konuya baglarsak
1-- kullanıcı ve yol
2-- urun kalitesi onemli olan.

@wildboytam35
Hocam konu tam olarak baskasiyla yaris degil de, ikisiyle de kendinle yaris ve pahali olani kullandigindaki hissettiklerin diyebilirim :)

2015 aralık ayında 2150 liraya almıştım. şu anda 3500 lira civarı satışı var. havam olsun diye 3000-4000 seçeneğini işaretleyebiliyor muyum yoksa pis fakir olarak pedal çevirmeye devam edeyim mi? :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Aslında iki bisiklette birbirinden daha hızlı ama kendi parkurlarında :)MTB nin de yarış bisikleti olduğu unutuluyor, ki XC,AM,DH olarak 3 ana disiplin barındıran büyük bir başlık. XC için konuşursam 1000-3000$ arası bence ideal aralık. Çevremde yol kullanan arkadaşlarımda benzer rakamları söylüyorlar.

Geri