Scudo Sports

Fazla enerji içeceği onu bu hale getirdi

Elmanın, pamuk prensese verildiği gibi parlak ve pürüzsüz olanını değil, eğri büğrü, kurtların ısırdığı lekeli olanlarını tercih etmek gerekiyor. Diğer türlü istediğimiz kadar yıkayıp, soyalım yine akıtıyor bedene zehri. Sütü çiğ olarak dışarıdan bir kaç kez alıp denedim, nerede çocukluğumuzda ki o çiğ çiğ iç beni dedirten süt kokusu. Bildiğin ahır ve gübre kokuyor sütler. Kaynatmakla da geçmiyor sinen koku. Bu yüzden sütü günlük şişe olanlardan alıp kullanıyorum. faydası olmadığını biliyorum ama zararı da yok en azından. Amaç karışımı yuttursun. Eti iyice azalttık. Dana ve Tavuk eti uzun zamandır girmez mutfağımıza. Her ikisin de de hormondan tutun, antibiyotik vs bilumum hile var. Şimdilik koyun ve balık ile idare ediyoruz. Balı, Artvin Borçka dan bir arkadaşa getirtiyorum, markette satılanlar bal değil bildiğiniz şeker.

Scudo
@MuratHan

Kuzu eti çok önemli dana ve koyun eti yemiyorum ,artı tavuk.kuzu eti 250 gramı kasapta 18 lira ,yemeden olmuyor haftada 1 kere kuzu etli yemek yaparım ,karnabahar ile güzel oluyor,kışın demirbaş olan kesin ıspanaklı yumurta,hindistan cevizi yağı aktarlardan alıyorum,kahve yaparım içine bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı koyarım günde 1 kahve iyi gelmekte,eczanelerde satılan marincap balık yağını alırım ,migrosta satılan çiva eklem yerlerime iyi gelmekte,kereviz ,semiz otu ,brokoli ,bezelye ,patates soğan,bunlar demirbaş kara üzüm eksik olmaz fındık ,keza peynir ,sütaşın fena değil, yoğurt dost yoğurdu,marketten bir mamül alırken kesin içindekilerine bakarım, bu yüzden pek fazla bir mamül tüketmiyorum,pilavı ,bulguru ,nohutu aza çektim makarna keza,günümüz buğdayının genetiği ile oynadıkları için buğdaydan yapılan ürünlere yanaşmıyorum,sofrada sadece halk ekmek olur .1 haftada biter,bir oturuşta 1 ekmek yemek bana göre değil.mercimeği unutmadan yazalım demir için gerekli,kaymak alırım,acı biber,turp pancar keza, meyveler mevsim meyvesi fazla tüketmem şeker yüklü çünkü.bala gelince aşırı şeker yüklü olduğu için az yerim ,keza pekmezide,sabah kahvaltısında ise zeytin eksik olmaz ve yeşil çay,lor peynirli omlette yaparım,muz demirbaştır ,.keza ceviz, çaya tarçın ve yeşil çay atarım .roka ,maydanoz vazgeçilmezlerimdendir.

(link)

Artık hala içen varsa bir daha düşünsün..

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Ismaildmr
O da hiper-tansiyon yapmasın...!!! :krktm::krktm:

@cazci

Burada bahsi gecen enerji icecekleri redbull, burn ve sonradan çıkan brun, üzerinde bilimum hayvan resimli :) enerji içecekleri mi ?
Mesela powerade vb. ürünler aynı kategoride mi?

@Taner James

Değil. Sporcu içeceği ile enerji içeceği denen meretler farklı.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@Emre Yönlüer
Tansiyon rahatsizligi olanda yapar evet..genede ayran icin..

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Mehmet Metin Levent

Yapaylık üzerinden gidersek her şey yapay, ilaçlar, supplementler, vitaminler vs.vs.vs.

En yorulduğunuz anda bile bir köpek kovalasın bizi bakın enerjimiz nasıl tavan oluyor. Hani o hiç enerjim kalmadı öldüm bittim dediğimiz anda :D Kasmayacaksın, yoruldun mu dinleneceksin sonra tekrar devam edeceksin.

Enerji içeceklerinin barlarının hepsi yalan bence. Placebo da olabilir yada bana yararlı diyelim diğerine zararlı da olabilir. Bilimsel hiç bir şey bilmeden vücudumuza bilmediğimiz maddeler sokuyoruz neden adamlar bunu üretmiş yapmış piyasaya sokmuş, demekki vardır bi' bildikleri diye.

Vücuda zaten yeteri kadar zararlı madde giriyor gün içinde, birde içinde ne olduğu bilinmeyen gözü kapalı üreticiye güvenilen ürünleri niye kullanırız ki anlamıyorum. Profesyonel sporcu bile olsan gerek yok bence. Eskiden de pehlivanlar varmış sporcular varmış onlar kullanıyorlar mıydı? Kullanmadan da sporlarını yapıyorlardı.

Derseniz ki yediğimiz gıdalar gdo lu bilmem neyli sağlıklı değil, doğal değil, o barlar, tozlar çok mu gdo suz bilmemneysiz :D

• Beğen
Tepkiler: suat akman
O öyküdeki deniz yıldızı gibi, bir kişinin bile sağlığını kazanmasına vesile olursak ne mutlu bize.
Albenisi olan, göz alıcı ambalajlı, reklamı dolaylı yollardan yapılan bir çok zararlı ürün, toplum sağlığı için büyük risk oluşturmaya devam ediyor..

Evliliğin iyi gitmemesinin sebebi
Evlenmeden önce;
Erkek : Hiç değişmeyecek der.
Kadın : Evlendikten sonra değiştiririm der.

@Atasoy

Evliliğin iyi gitmemesinin diğer sebepleri
Evlendikten sonra;

Erkek: Ben evlenmeden önce neysem hala oyum.
Kadın: Evlendikten sonra kendi keyfime göre yontarım sanmıştım ama yontamadım.

:)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Dün Uludağa çıkarken malum markanın " new beetle" aracı aynı yoldayken yanaşıp ikramda bulundu.
İçmedim, kanatlanmaya ihtiyacım yok...
Bacaklarımı kuruyemişle güçlendirdim :D:snzdglsn:

Bir Amasya elması bana merkezden hoteller yaptırır. Mevsimine göre Alıç, Davulga, Yabani çilek vs nerede ne zaman çıkar az çok bilirim. Onları toplayarak tüketmenin keyfi bambaşka..

• Beğen
Tepkiler: cazci ve Özcan
Bende kendi enerji içeceğimi kendim yapmaya başladım yaklaşık 1 aydır :D
Tarif: Yarım portakal, Küçük boy muz, yarım bardak süt, 1 bardak hindistan cevizi sütü (2su bardağı suyu kaynat içine 1 bardak hindistan cevizi tozu at blendırla süzgeçle at gitsin tabağa :D Yapımı ise meyveleri blendır sonra süt sonra hindistan cevizi sütü ekle :D

En iyi enerji kaynağı hurmadır. İçeriğinde protein, karbonhidrat, yağ, su, lif, vitaminler (A, B1, B2, B3, B6, B9-Folik Asit, Niasin, C, D, K) ve mineraller (Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Selenyum, Fosfor, Sodyum, Kükürt, Demir, Klor, çinko, bakır, mangan, flor, iyot), oksitosin hormonu ve organik asitler bulunur. Hurmayı tek geçerim at ağzına 3 hurma rahatına bak :D

@cem_filiz
Gerçek bal da kalmadı artık....:acpsnr::agla::agla:

Geri